Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Kontaktlinsens historie

Beste prisene - Focus Dailies

  • 3.
  • 257 kr257
  • Shopping4net

Søk etter Focus Dailies linser her


Det burde ikke komme som noen overraskelse at kontaktlinser, som de fleste andre ting, ble oppfunnet av Leonardo da Vinci tilbake i det 16. århundre. Men det var bare en skisse, og det skulle ta ytterligere 300 år før den første kontaktlinsen faktisk ble produsert. I slutten av det 19. århundret eksperimenterte leger og optikere i Tyskland, Sveits og Frankrike med linser av glass, og bygget videre på ideen til den britiske astronomen Herschel, om å tilpasse linsen direkte til øyet.

Disse første glasslinsene dekket hele øyet og slapp ikke gjennom oksygen, noe som gjorde dem svært ubehagelige for øyet.

Hard plast ble introdusert i kontaktlinsene av amerikanske optikere i trettiårene og førtiårene. Først bare på deler av linsen, og senere som hele plastlinser. Fra femtitallet minsket linsene i diameter og tykkelse til den når dagens design mot begynnelsen av syttitallet. Men selv etter 40 år med kontaktlinser opplevdes disse kontaktlinsene i hard plast fortsatt som temmelig ubehagelige av mange.

I 1961 lagde tsjekkoslovakisk kjemikere verdens første myke kontaktlinse ved hjelp av et vannabsorberende, mykt plastmateriale som de hadde funnet opp, kalt HEMA. Dette arbeidet skulle senere føre til den første kommersielle introduksjonen av myke kontaktlinser av Bausch & Lomb. Året var 1971.

Bausch + Lomb

Ettersom de nye, myke kontaktlinsene var tynnere og mer komfortable, ble nå kontaktlinser en reell mulighet for mange flere mennesker. I dag er rundt 90% av alle kontaktlinser som selges i USA myke linser.

Utviklingen av kontaktlinser pågår fremdeles, og nye oppdagelser gjør stadig linsene mer og mer komfortable og effektive: torisk myke linser, rigid gas permeable linser (RGP), myke langtidslinser, bifokale myke dagslinser, fargede RGP-linser, langtids RGP-linser, myke engangslinser, myke fargelinser, UV-beskyttende linser, og så videre.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.