Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Digg itFacebook Twitter del.icio.usEmail

Beste prisene - Acuvue 2

RSS Acuvue 2

Søk etter BILLIGE Linser

Kraftig nærsynthet - kraftig myopi

Årsakene til kraftig nærsynthet er forstyrrelser i øyet som gjør at øyet blir for langt i forhold til hornhinnens og linsens lysbrytning. Hvis nærsyntheten er sterkere enn minus seks eller minus sju dioptre, har man gravmyopi. Den går fint å bruke både briller og kontaktlinser for å korrigere dette, men riktignok med noen komplikasjoner.

Bruk av briller skjerper utvilsomt fokuset, men på grunn av den kraftige korreksjonen øyet utsettes for, oppstår en forminsking av bildet. Bruker man kontaktlinser, kan dette derimot unngås.

Det er viktig å huske at med gravmyopi blir netthinnen ofte ekstra skjør, som i sin tur kan føre til brudd på netthinnen. Symptomer på brudd på netthinnen kan være lynlysende fenomen i øyet.

Blødninger på netthinnen kan også bidra til forstyrrelser i synet. Disse kan behandles med laserbehandling, med med blødninger er det imidlertid også en risiko for netthinneavløsning som krever et mer avansert inngrep.

Dersom en opplever disse symptomene bør en umiddelbart kontakte en øyespesialist. Noen ganger kan til og med nedsatt funksjon på den gule kjernen på netthinnen (kalles også makula) forekomme, hvilket innebærer redusert syn, særlig fra kortere distanser.


Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Kontaktlinser Online

Copyright © 2006-2018, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.