Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Bifokale kontaktlinser

Beste prisene - 1 Day Acuvue Moist Multifocal

  • 3.
  • 366 kr366
  • Shopping4net

Søk etter 1 Day Acuvue Moist Multifocal linser her


1-Day Acuvue Moist Multifocal

Funksjonsmessig minner bifokale linser veldig mye om briller. Linsen har en hovedstyrke, som brukes når linsebæreren ser ting på avstand, og et annet noe mindre område med en annen styrke, som brukes ved for eksempel lesing.

Innholdsfortegnelse


Det finnes tre måter å korrigere alderssynthet på ved hjelp av kontaktlinser. Dette er multifokale linser, progressive linser, eller med noe som kalles monovision.

Hva er egentlig bifokale linser?

Svaret er enkelt; Bifokale linser er det samme som progressive linser. Merkelig nok har kjært barn mange navn også i optikerindustrien.

Men det svarer egentlig ikke på spørsmålet i seg selv. For det er slik at bifokale/progressive kontaktlinser forbedrer synet til mennesker som sliter med noe som kalles presbyopi. Presbyopi er en skade på øynene som pleier å utvikle seg etter fylt 40 år. I den alderen vil man slite med å lese aviser og bøker med liten skrift, noe som er et klassisk symptom på dette problemet.

Bifokale linser hjelper deg med å fikse dette problemet på en ganske original måte. De innehar nemlig to forskjellige styrker i èn linse.

Den ene styrken hjelper deg til å lese bedre og fokusere på små ting på nært hold (godt illustrert ved avis-eksempelet). Den andre styrken hjelper deg med å ikke "skurre til" avstandssynet til.

Du vil med andre ord få det beste fra to verdener med bifokale linser. I tillegg til at du ser bedre på nært hold, så vil ikke langsynet ditt bli påvirket.

Det vanligste tegnet på at du utvikler presbyopi – som vanligvis blir synlig i 40- eller 50-årene – er at du må holde mobiltelefon, aviser og annet lesemateriale lenger vekk fra øynene dine for å kunne se tydelig hva som står.

Bifokale kontaktlinser kommer i både mykt og stivt materiale (RGP-linser). Enkelte produsenter har også begynt å lage slike dagslinser, men det vanligste er å kjøpe kontaktlinser som kan brukes i en uke eller en måned før de kastes. Det er også mer miljøvennlig.

For forbedret syn i en "midt-i-mellom" -avstand finnes det trifokale linser, som i tillegg til de nevnte områdene har et mellomområde for dette bruket.

Hva er forskjellen på bifokale og multifokale kontaktlinser?

La oss gjøre det veldig enkelt:
– Bifokale kontaktlinser har to forskjellige styrker i en og samme kontaktlinse (dette kommer vi tilbake til og illustrerer med bilder litt lengre ned i artikkelen).

– Multifokale linser har et bredt spekter av forskjellige styrkegrader i samme linse. Det finnes altså ikke et klart skille på de forskjellige styrkene i en multifokal linse, men det gjør det i en bifokal kontaktlinse.

Hvem kan bruke bifokale linser?

Alle som har nedsatt syn og klarer å behandle linser på en ordentlig måte kan fint benytte

Allikevel skal du være helt sikker på at det er presbyopi du sliter med. For å klargjøre dette, så anbefaler vi at du tar kontakt med din lokale optiker eller fastlegen din.

Når du stiller deg selv spørsmålet: "burde jeg begynne med noen bifokale kontaktlinser?", så vil du først kunne avgjøre dette når du har sett både fordelene og ulempene med slike linser.

Fordelene med bifokale linser

  • Man vil aldri behøve å bruke lesebriller igjen.
  • Du ser meget skarpt på både lang og kort avstand.
  • Man trenger ikke gå til optikeren hele tiden for å få tilpasset brillestyrken. Sånn sett er det mye enklere å bruke kontaktlinser enn briller når man har presbyopi.

Ulemper med bifokale linser

For jo – dessverre er det også et par ulemper man blir nødt til å nevne.

  • Det er en opplæringsprosess. For å forstå hvorfor det krever litt ekstra innsats å begynne med slike linser vil du bli nødt til å forstå hvordan linsene har blitt designet.

Det er to forskjellige bifokale kontaktlinser:

1. Den først typen heter alternerende linser hvor nærstyrken (som man bruker til å se objekter på nær avstand) har blitt plassert i kontaktlinsens nedre region. Resten av linsen har blitt utstyrt med "normal styrke". Slik har også mange lesebriller blitt designet – man ser nedover for å blant annet lese avisen.

2. Den andre typen kalles konsentrisk linse og her er nærstyrken plassert som en sirkel rundt sentrum. Med andre ord: alt annet enn akkurat sentrum av kontaktlinsen vil være gunstig for å se bedre på nær avstand.

Det finnes riktignok èn til ulempe, nemlig:

– Man kan oppleve at øynene blir trøtte og slitne hvis man jobber mye med datamaskin eller ser på TV over en lengre periode når man bruker slike kontaktlinser.

Konklusjon

Konklusjonen får være at dersom du begynner å komme litt opp i årene og sliter med å lese ting på nær avstand, så er det en stor sjanse for at du er i ferd med å utvikle presbyopi. Det finnes kun to måter å korrigere dette på:

1. Progressive briller.
2. Bifokale kontaktlinser.

Slike kontaktlinser er tilgjengelig hos de aller fleste nettbutikkene i Norge, og kan skaffes både som dagslinser og månedslinser. Det er alltid en fordel å kunne snakke med en optiker eller annen fagperson (eks. fastlege) før man tar steget med å bestille slike linser.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.