Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Grunnleggende om øyekirurgi

Beste prisene - Focus Dailies

  • 3.
  • 300 kr300
  • Extra Optical

Søk etter Focus Dailies linser her


Øyekirurgi er et felt som har gjort enorme framskritt de siste tiårene. Tidligere var briller, korrigerende linser eller blindhet de eneste alternativene. Men med moderne kirurgiske teknikker finnes det også en rekke mulige øyeoperasjoner.

Innholdsfortegnelse

LASIK-Kirurgi

De tidligste vellykkede operasjonen for synskorreksjon var radial keratotomy, først og fremst for å korrigere nærsynthet. Men mange opplevde ubehagelige bivirkninger, som tap av nattsyn, ved denne operasjonen.

Senere ble det mer vanlig med PRK, eller overflateablasjon, en operasjon som fjernet vev fra overflaten av øyet. Denne prosedyren er fremdeles ibruk, men brukes ikke så ofte som LASIK.

Øyekirurgi

Den mest vanlige og populære formen for korrigerende øyekirurgi i dag er LASIK (Laser-Assisted In-Situ Keratomileusis). Inngrepet utføres ved hjelp av en såkalt excimer laser. Ved hjelp av denne fjerner øyenlegen et ytterst tynt lag av vev fra hornhinnen, vanligvis noen titalls mikrometer tykt, slik at krummingen på hornhinnen endres. Målet med operasjonen er at pasienten skal oppnå godt syn uten å måtte bruke briller eller kontaktlinser.

Implanterbare linser

Dette er kontaktlinser for personer med kraftig nærsynthet. I motsetning til tradisjonelle linser som legges på utsiden av øyet, implanteres disse i øyet. Med implanterbare linser, er det åpenbart ingen bekymringer om fjerning eller pleie.

Kataraktkirurgi med Intraoclulare linser (IOLs)

Ved en operasjon kan den defekte linsen erstattes av et linseimplantat. Vanligvis er implantatet monofocalt og øyet mister evnen til å endre fokus. Pasienten vil derfor normalt måtte bruke multifokale briller.

korrigerende øyekirurgi
Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.