Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Månedslinser

Beste prisene - Biofinity

 • 3.
 • 335 kr335
 • Shopping4net

Søk etter Biofinity linser her


Månedslinser er kontaktlinser som kan brukes over en hel måned. Husk å ta de ut om kvelden og putt de på øyet etter at du har brukt dem en hel dag. Enkelte månedslinser kan brukes døgnet rundt, men dette er noe du blir nødt til å avklare med lege eller optiker før du begynner med.

Innholdsfortegnelse

Månedslinser

Hvorfor er månedslinser bedre enn dagslinser?

Det er flere grunner til å velge månedslinser:

 • Det er mer miljøvennlig å bruke ett sett linser i 30 dager. Dagslinser kaster man ut hver kveld, noe som er veldig lite heldig.
 • Månedslinser er mye mer robuste, noe som gjør at de også veldig ofte er mer teknologiske. Folk som har særegne tilpasninger (som for eksempel trenger veldig høy styrke), vil alltid bli anbefalt å bruke månedslinser i stedet for dagslinser. Dette gjelder også de som sliter med tørre øyne eller som har andre lignende medisinske behov.

Det skal riktignok også nevnes at det finnes noen ulemper, men det skriver vi om i siden som heter Dagslinser.

Månedslinser og dagslinser – fordeler og ulemper

Det er veldig mange mennesker som i dag har gått fra briller til kontaktlinser fordi de fungerer bedre, er lettere å hanskes med i hverdagen og fordi det er "moteriktig" å bruke dem. De aller fleste av disse menneskene vil igjen bruke dagslinser. Denne typen linser er laget for å brukes kun én dag og kastes dagen etter bruk.

Siden denne type kontaktlinse ble oppfunnet ble det kjapt den mest populære blant de type linsene som er tilgjengelig på markedet. Dagslinser er også tilgjengelige for personer med astigmatisme, nærsynthet og presbyopi.

Hvorfor er det viktig å sammenligne priser på månedslinser?

Fordi det er utrolig store forskjeller. Hvis du klikker deg inn på en tilfeldig linse i oversikten, så ser du at det kan være hundrevis av kroner i forskjell på de forskjellige nettbutikkene. Man skulle tro at det finnes noen tydelige markedspriser som gjelder for alle norske nettbutikker, men den gang ei.

Da månedslinser koster litt mer enn dagslinser vil det være ganske betydelige kroner å spare på å velge riktig. Derfor tar vi den viktige jobben med å oppdatere prisene hos de forskjellige butikkene minst to ganger i måneden. Vennligst merk at det er vanskelig å være 100 % sikker på at vi alltid har oppdaterte priser, men vi prøver så godt vi kan.

Her er de beste månedslinsene

Det finnes ikke noe klart svar på hva som er den beste månedslinsen. Hver eneste kontaktlinsebruker har sine egne behov og fokusområder. Vi har derfor ikke testet hver enkelt månedslinse og gitt dem en score fra 1-10 på kriterier som "behagelighet", "hvor godt den fungerer mot tørre øyne", "pris" og så videre – vi har utelukkende basert oss på produsentenes egne beskrivelser, forskningsrapporter, internasjonale tester og annen objektiv informasjon som finnes om kontaktlinsene. I enkelte tilfeller var vi også nødt til å selv ta kontakt med linseprodusentene per telefon for å få ut den nødvendige informasjonen vi trengte.

Det har altså blitt gjort grundig research for å finne ut hvilken månedslinse som er den beste.

Månedslinser - Ulike kategorier

Vi har delt artikkelen inn i tre deler og kårer dermed tre "vinnere". Alle kategoriene baserer seg på de tingene nordmenn ofte ser etter når de velger en månedslinse:

Tørre øyne
Kategorien "tørre øyne" har blitt utvalgt på grunnlag av at det kommer frem at millioner av amerikanere har fått diagnostisert "tørre øyne"-syndromet (kilde) og det er ingen grunn til å tro at nordmenn avviker fra denne statistikken. Væskeinnhold er en av de viktigste elementene i en god månedslinse.

Astigmatisme eller "brytningsfeil"
"Astigmatisme"-kategorien har blitt utvalgt som følge av at det kreves helt spesielle kontaktlinser for å rette opp en slik synsfeil. Det å korrigere brytningsfeil har nemlig vært en stor utfordring for kontaktlinseprodusentene, men det er ingen tvil om at teknologien og dermed også produktutvalget bare blir bedre og bedre.

Slike brytningsfeil kan rettes opp med enten vanlige brilleglass eller med toriske kontaktlinser.

Meget svaksynte
Noen av oss har veldig dårlig syn, og det finnes kun utvalgte produsenter som lager månedslinser som går helt ned til pluss/minus 20. Vi har også sett på hvilken månedslinse som passer best i slike tilfeller.

Air Optix Aqua: best mot tørre øyne

Ingen over, ingen ved siden. Air Optix Aqua har, som navnet også tilsier, et meget høyt vanninnhold som sikrer god komfort hele måneden igjennom. Et tilbakevendende problem med månedslinser er at de tørker ut og skaper mer og mer ubehag desto lengre ut i måneden man kommer.

Air Optix Aqua

Ikke bare kombinerer den et høyt vanninnhold (33 %) med utsøkt design, men forskning har bevist at linsen slipper igjennom fem ganger mer oksygen enn gjennomsnittslinsen. Det er en kombinasjon som gjør at den vinner vår test soleklart som den beste månedslinsen mot tørre øyne. Les mer om Air Optix Aqua

Øvrig informasjon:

 • Væskeinnhold: 33%
 • Produsent: Alcon
 • Styrkeområde: Fra -10 til +6

Biofinity XR

Har du så nedsatt syn at det kan være vanskelig å finne noen månedslinse som passer dine behov?
Nå slipper du å lete lengre. Biofinity XR er en kontaktlinse som har gått gjennom store forandringer fra den tiden den ble introdusert på markedet. Takket være en unik Aquaform ® Technology slipper kontaktlinsen gjennom mer oksygen enn gjennomsnittslinsen. I tillegg er kontaktlinsen utrolig myk og sitter svært godt på øyet.

Biofinity XR

Denne månedslinsen fra produsenten Cooper Vision har blitt spesialdesignet for å gi et sylskarpt syn til de som trenger det mest. Kan brukes av både folk med høy grad av nærsynthet og langsynthet.

PS! Du kan få disse linsene helt opp til +15 og ned til -20.
Les mer om Biofinity XR

Øvrig informasjon:

 • Væskeinnhold: 48%
 • Produsent: CooperVision
 • Styrkeområde: -12,5 til 20,00 eller +8,5 til 15

Biofinity Toric - Den beste toriske månedslinsen

Biofinity Toric er den toriske månedslinsen som kommer best ut i "alle" tester. Kontaktlinsen er en av få linser som kan brukes døgnet rundt, og man trenger absolutt ikke tenke på alt som har med linsestell å gjøre.

Biofinity Toric

Ikke bare sparer man penger og tid på å droppe linsevæske, linseetui, etc., men man får også en månedslinse som er uhyre god. Newgradoptometry.com var også klar i sin tale da de kåret de beste månedslinsene i 2016: det var rett og slett ikke noe bedre valg enn Biofinity Toric. Det står blant annet at denne kontaktlinsen er "clear choice with power ranges from -20.00 to +15.00. ". Det burde da bety noe når det kommer fra en optiker.

PS! Selv om du har muligheten til å bruke Biofinity Toric døgnet rundt, så betyr det ikke at du trenger å gjøre det. Hvis du har noen bekymringer for at ting skal gå galt, så kan du naturligvis bruke dem på samme måte som andre månedslinser.Les mer om Biofinity Toric

Øvrig informasjon:

 • Væskeinnhold: 48%
 • Produsent: CooperVision
 • Styrkeområde: -10 til +8

Hvor lenge kan en månedslinse sitte på øyet?
Du bør benytte månedslinser i mer enn 10-12 timer hver dag. Det at Biofinity Toric er en "døgnet-rundt"-kontaktlinse gjør ikke at du bør eksperimentere med andre linser på lignende vilkår. Bryter du denne regelen vil du nemlig stå i fare for å få røde øyne og øynene vil føles ukomfortable i en kortere periode. Over lengre tid vil du kunne utvikle en bakterieinfeksjon.

Dette skjer som følge av at vanlige månedslinser ikke slipper gjennom nok oksygen.

Veldig mange mener at endagslinser er bedre å ha på seg enn månedslinser. Dette er fordi de regelmessig skiftes ut; derfor har mindre mulighet for å opprette et lag av protein, kalsium og lipider på linsene som kan føre til en ubehagelig følelse i øynene. Hvis øynene er utsatt for allergiske reaksjoner vil uansett endagslinser være det beste valget. Med andre ord går det på forebygging av irritasjon og allergiske reaksjoner i øyeområdet.

Oppbygging av protein i øynene er det vanligste problemet når man bruker kontaktlinser. Det kan sees i form av et hvitt belegg på overflaten av linsene som vil føre til et uskarpt syn og en ubehagelig følelse på øynene. Selv om det kan kontrolleres ved riktig stell og renhold av kontaktene vil det være mye mer arbeid i å rense linsene ordentlig (nærmest skrubbe dem fri for protein) hver dag enn å bare bytte dem ut.

Månedslinser er også nødt til å ligge i linsevæske hver eneste dag for å redusere muligheten for smitte av bakterier i øynene. Man er også nødt til å være veldig obs på å ha renvaskede hender når man behandler kontaktlinsene.

Daglinser dyrere

Kostnadene rundt det å bruke dagslinser vil kanskje være litt høyere enn månedslinser, men det i bunn og grunn veldig likt. Jeg har i hvert fall ikke merket noe betydelig mindre månedsbudsjett etter at jeg gikk fra månedslinser til dagslinser. Når jeg også tar med i betraktningen at jeg sparer et par legetimer opp gjennom linsekarrieren min som følge av at jeg aldri vil få infeksjoner på øyet, så ser jeg egentlig ikke på byttet til dagslinser som noe stort problem.

Det eneste gode argumentet jeg ser for å bruke månedslinser er at det reduserer mengden søppel (les: kommunalt avfall) betraktelig. Skal man tenke på miljøet, så er ikke dagslinser et veldig godt alternativ. På den andre siden er det nødvendig med linsevæske hver eneste dag når man bruker månedslinser, så det er ikke sikkert at regnestykke heller her vipper i favør månedslinser.

Selv har jeg byttet til Dailies AquaComfort Plus da jeg synes de sitter mye bedre enn Focus Dailies. Dette er kontaktlinser som har avrundede kanter, høyt væskeinnhold i forhold til mange andre dagslinser og er generelt bare mye mer behagelige å ha på seg.

Månedslinser i kontakt med vann

Alle som bruker månedslinser er jo klar over at man ikke kan svømme med dem, men det å dusje er noe helt annet. Det er klor som bekymrer meg når det kommer til månedslinser under vann, men det er jo helt klart ikke samme problem i dusjen. Min dusj har i hvert fall ikke noe klor i seg.

Tenk om man mister dem og aldri finner dem igjen? Det er jo en risiko man så absolutt ikke ønsker å ta, vel?

Dusjing er annerledes. Det kan ikke være bra å få sjampo på kontaktlinsene dine, men alle prøver hardt å ikke få det i øynene uansett om de har på linser eller ikke. Vil det skade å få shampo i øynene når man bruker linser eller er det egentlig ikke så farlig i det hele tatt?

Jeg har tatt opp problemet med flere månedslinsebrukere som sier rett ut at de ikke bryr seg om at det kommer litt vann eller shampo i øynene.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.