Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Linsetyper

Beste prisene - Biofinity

  • 3.
  • 335 kr335
  • Shopping4net

Søk etter Biofinity linser her


I dag lages kontaktlinser av forskjellige plastmaterialer – men det koker primært ned til to typer linser: myke kontaktlinser og RGP-linser.

Innholdsfortegnelse

Du har etter all sannsynlighet klikket deg inn på denne artikkelen som følge av at du har valgt å begynne med kontaktlinser og lurer litt på hvilke muligheter som finnes der ute på markedet. Det skal vi hjelpe deg med.

Månedslinser

Myke linser
Disse kontaktlinser inneholder fra 25% til 79% vann. De tilpasser øynene godt og er dermed veldig komfortable. Med en myk linse på øyet vil du knapt kjenne at det er et fremmedelement som ligger der, og etter en stund vil du rett og slett ikke merke noen ting. Riktignok blir de fortere ødelagt enn RGP-linser og du er nødt til å håndtere dem med forsiktighet.

Biofinity

RGP-linser
Disse linsene tar tid til å tilpasse seg dine øyne. Men det er noen fordeler med RGP-linser som du ikke får med den myke varianten. De gir deg et skarpere syn og holdbarheten er også betraktelig bedre. Som resultat av dette vil også kostnaden være høyere, men på grunn av den lengre levetiden vil RGP-linser gi god valuta for pengene.

Om du allerede tenker at du ikke liker følelsen av å ha kontaktlinser på øynene, så vil jeg egentlig anbefale deg å gå med de myke linsene og heller avansere til RGP på et senere tidspunkt.
Les mer om månedslinser

Dagslinser / Endagslinser

Hvis du vil ha den ultimate bekvemmelighet er du nødt til å gå for disponible endagslinser. Rengjørings- og desinfeksjonsprosessen ved å bruke denne type linser er svært forenklet og holdt til det minimale. De er også gode for øyehelsen da de hele tiden blir erstattet og nærmest fri for å kunne få bakterier.

Focus Dailies

Riktignok koster dette litt mer penger enn å bruke månedslinser, men selv sverger jeg til vanlige endagslinser da jeg ikke vil risikere at det er økt bakterieflora rundt øynene.
Les mer om dagslinser

Toriske linser

Toriske myke linser: Disse linsene er blir brukt til å korrigere astigmatisme. Du kan få toriske linser både som endagslinser og månedslinser. Om du skal ha perfekt passform, noe som er nødvendig om du skal ha de til å fungere optimalt, så er du nødt til å besøke legeklinikken og få vite akkurat hvilke du skal kjøpe.

Biofinity Toric

Ofte trenger du forskjellig styrke på venstre og høyre øye når du sliter med astigmatisme.
Les mer om toriske linser

Fargelinser

Til slutt har vi de fargede linsene som hovedsakelig brukes til kosmetiske formål. Her er det veldig mange typer å velge mellom, og jeg pleier å si at det er "noe til enhver smak". Det er også mulig å få fargelinser dersom du ikke sliter med dårlig syn da flere av dem kommer uten synskorreksjonsmulighet.

Det er mulig å få fargelinser både som månedslinse og dagslinse.
Les mer om fargelinser

Kjøpe kontaktlinser

Det er ingen fast regel om hvor du bør kjøpe linser fra, men jeg anbefaler alle å bruke internett når man gjør det – rett og slett fordi man kan spare veldig mye penger. Om man drar til en optiker, så vil man som regel bli møtt med en ganske mye større regning enn om man gjør alt selv på nettet.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.