Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Nattlinser

Beste prisene - Proclear Multifocal

  • 3.
  • 610 kr610
  • Extra Optical

Søk etter Proclear Multifocal linser her


I og med at utviklingen bare fortsetter og fortsetter i synskorreksjonsbransjen, så finnes det en del nyvinninger som fortsatt står på trappene til å kunne fungere. Nattlinsen er en av dem.

Innholdsfortegnelse

Det er rett og slett en kontaktlinse du bruker på natterstid i stedet for på dagtid. Man plasserer linsen på øyet når man skal sove, sover seg igjennom natten med linsen på øyet og våkner dagen etterpå – og har et fint syn hele dagen.

Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men det er forsket på og utprøvd i tilstrekkelig grad.

Nattlinser

Grunnen til at man gjerne vil bli kvitt kontaktlinsene på dagtid er jo at man slipper å oppleve tørre øyne og ubehag når det har gått en stund siden man tok de på. Derfor er det godt at det har kommet et såpass stødig alternativ som kan fjerne hele problematikken. Så for å være enda mer presis: nattlinser er kontaktlinser man tar på om natten før man legger seg til å sove og tar ut om morgenen. Med andre ord: hvis du er vant til å bruke «vanlige» månedlinser, så er hele rutinen snudd 100 % på hodet.

Mange ser på nattlinser som et godt alternativ til en øyeoperasjon. Laserkirurgi utføres ofte av folk som av en eller annen grunn ikke føler at det å bruke kontaktlinser på dagtid er særlig behagelig, og dette problemet elimineres dersom man investerer i nattlinser. Man trenger altså verken å bruke briller eller kontaktlinser hvis man bruker nattlinser.

Det er nok enda litt usikkert å si når dette blir noe som tar av i Norge, men det er ingen tvil om at utviklingen i aller høyeste grad er med på å gjøre livet mye enklere for oss som bruker kontaktlinser til en hver tid.

Her er nok noe av det du lurer på angående nattlinser:

"Nattlinser" som i "dag- og natt-linser"

Det har allerede blitt utviklet kontaktlinser som både kan brukes om dagen og om natten. Disse månedslinsene har blitt godkjent av helsemyndighetene til at folk kan bruke dem 30 dager i strekk. Allikevel anbefaler de aller fleste optikere at man tar ut linsene og renser dem minst èn gang hver uke. Dette kreves for å minske risikoen for infeksjoner.

Hvorfor fungerer nattlinser?

La oss prøve å gi en beskrivelse som ikke er altfor teknisk. Konseptet med at en kontaktlinse om natten skal gi deg perfekt syn på dagtid, selv etter at linsen har blitt fjernet, virker smått utrolig for de aller fleste. Nattlinser gir en effekt på minst 16 timers perfekt syn, men i mange tilfeller vil effekten holde seg helt til 48 timer. Men i motsetning til en øyeoperasjon vil hornhinnen gå tilbake til sitt svake modus hvis man slutter å bruke dem.

Nattlinser fungerer fordi linsene, mens du over, midlertidig endrer fasongen på hornhinnen. Man flater altså ut noen av hornhinnens celler, noe som gir den eksakt samme effekten som skjer under en laseroperasjon. Når du åpner øynene og tar ut linsene, så vil formen på hornhinnen holde seg konstant hele dagen. Man kan sammenligne det med en plastflaske man presser sammen: i starten er plasten “misformet”, men den trekker seg sakte men sikkert tilbake til sin opprinnelige form. Hornhinnen fungerer på samme måte når du bruker nattlinser.

Det har riktignok vært en del rapporter fra folk som har brukt nattlinser på at man ikke ser perfekt de første par-tre ukene, men at det tar litt tid for øynene å bli vant til bruken. Dette er i tråd med hva folk opplever etter å ha vært gjennom laserkirurgi på øynene.

Hvor kan man kjøpe dem i Norge?

Det kan man kun hos utvalgte optikere. Etter å ha sjekket rundt med alle de store nettbutikkene som selger kontaktlinser i Norge, så kan det bekreftes at ingen av dem fører nattlinser. Dette er virkelig et konsept som ikke bare skal forklares av optikeren når du kjøper dem, men du blir også nødt til å ha en ekstra synstest og få klare instruksjoner på hvordan de skal brukes.

Konseptet er absolutt spennende, men det er (heldigvis) fortsatt et veldig lite marked i Norge for folk som ikke ønsker eller kan gå med kontaktlinser på dagtid. Det er også viktig at folk med øyesykdommer ikke kan bruke nattlinser, og at hver nattlinse er spesialtilpasset den personen som bruker dem. Man skal altså ut med rundt 6000 norske kroner årlig for et par slike linser da de ikke selges på det "kommersielle markedet" – kun via utvalgte optikere.

NB! Husk at denne nettsiden kun er ment veiledende. Det at man får noen råd eller tips på nettet vil ikke automatisk bety at man kan ta seg friheter til å gjøre noe. Som en tommelfingerregel er det alltid lurt å rådføre seg med en øyelege eller optiker før man bytter kontaktlinser.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.