Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Kjøpe briller på nett

Beste prisene - Biofinity

  • 3.
  • 410 kr410
  • Extra Optical

Søk etter Biofinity linser her


For mange av oss er briller noe man blir nødt til å ha, men som veldig mange også ser på som en ganske kjip investering. En komplett brille hos en norsk optikerkjede koster gjerne opp mot 4 000 kroner, noe som er meget dyrt.

Innholdsfortegnelse


Prisen avhenger av hvilken brilleinnfatning og linse man skal ha – og det er store prisforskjeller langs hele linja. Det sagt; prisforskjellen på både styrkeglass og innfatning gjenspeiler veldig ofte kvalitetsforskjellen.

Kjøpe briller på nett

Hvis du ønsker å kjøpe briller i en fysisk butikk finnes det et utall muligheter. Du har kanskje også fått med deg at billigkjeder som Nille og Europris fører briller? Disse kommer ofte til en meget lav pris (100-300,-), men kvaliteten på innfatningen er dårlig og styrkeglassene inneholder aldri "anti-ripe"- og "anti-refleks"-funksjon. Med andre ord: hvis du ønsker deg noen gode briller, så gjelder det å styre unna lavpriskjedene.

Hvis du vil kjøpe briller på nett

Det å kjøpe briller på nett kan være rundt 70 % billigere, og det finnes mange norske nettbutikker man kan stole på. Nettbutikkene har utviklet seg enormt de siste årene. For bare noen år siden var det nærmest umulig å tyde hvordan man skulle benytte seg av resepten fra legen, men brukervennlighet og pris har vært hovedfokus for de aller fleste norske brillenettbutikker de siste årene. Det gavner deg som kunde i høy grad.

Prissammenligning

Det første mange stiller seg er spørsmålet: "Hvor mye penger kan jeg spare på å kjøpe brillene på nett?".

Det er et spørsmål som ganske enkelt kan besvares ved å sammenligne prisene man får oppgitt hos norske nettbutikker og hos optikere. Da jeg tok en ringerunde for å høre prisforskjellen kom jeg frem til ganske interessante resultater. La oss først se på hvilke priser nettbutikkene oppgir.

Det er spesielt en brille som blir omtalt som "alle brillers mor": Ray-Ban RX 5228. Når internasjonale magasiner utfører hos ulike optikere og nettbutikker pristester vil det alltid være denne som blir vurdert.

Mangelen på gode, seriøse nettbutikker som selger briller er relativt liten. Man har primært to alternativer: Misterspex.no og Smartbuyglasses.no. (sjekk dem gjerne ut).

Andre norske nettbutikker som selger briller på nett

Til tross for at Smartbuyglasses og MisterSpex er de åpenbare alternativene når man skal kjøpe briller på nett, så er det noen andre norske nettbutikker som også må nevnes. Og hvis du noensinne har kjøpt kontaktlinser på nett, så er sannsynligheten stor for at du allerede har hørt om dem:

Shopping4Net

Nettbutikk som har vokst seg store på kontaktlinser i Norge. De har et BEGRENSET utvalg briller, hvor hovedfokuset ligger på lesebriller (styrke fra 0.0 til +3.0). Nevner Shopping4net rett og slett fordi det er en veldig god nettbutikk å handle fra – ikke fordi de har et så veldig stort utvalg av briller.

PS! Det skal også nevnes at jeg har personlig handlet minst èn gang fra alle nettbutikkene jeg "anbefaler" eller lister her på siden. Du får selv vurdere hvilken nettbutikk du ønsker å kjøpe fra, men jeg kan i hvert fall garantere at dette er steder som er seriøse og som har hurtig frakt.

Jeg har også unnlatt å ta med utenlandske aktører. Etter å ha sjekket flere utenlandske nettbutikker fant jeg ut at de har en uhyre lang leveringstid til Norge – og at man i utgangspunktet må vente lenge på briller man kjøper på nett. I tillegg var det ikke særlig mye å spare når man må inkludere toll- og momskostnader.

Få alternativer i Norge

Som du kan se, så er det veldig få norske nettbutikker som spesialiserer seg på å selge briller. Dessverre er norsk optikerbransje vant til nordmenn tar seg råd til å betale overpris for briller. Derfor går folk villig inn til noen av de fysiske optikerne for å betale 30-40 % mer enn det de er nødt til.

Hva med prisen hos optikerkjedene?

Synsam, Specsavers og Interoptik er, av ganske naturlige årsaker, meget tilbakeholdne med å utgi prisinformasjon på nett. Etter å ha nærmest kranglet meg til å finne ut hvor prisnivået lå på Ray-Ban RX 5228 med billigste linse fant jeg ut at de lå betydelig høyere i pris (henholdsvis 2119, 2314 og 1750 norske kroner).

Hvis du ønsker å oppgradere til progressive briller eller kjøpe ekstrautstyr hos en optiker (som de ofte prøver å prakke på deg), så vil du nok fort ende opp med en regning på litt over 3000,-.

Hovedargumentet optikerne bruker til å lokke kunder inn i brillebutikken er ofte at man får lov til å prøve brillene på sitt eget ansikt og få en profesjonell vurdering fra en ansatt. Nettbutikkene har innsett at dette er noe kunder verdsetter veldig høyt når de kjøper briller og har kommet med en løsning. Har du noensinne hørt om "Virtual Try On"? Ikke?

I så fall er det på tide.

"Virtual Try On" – hvordan vil brillene se ut?

Flere nettbutikker, blant annet Smartbuyglasses.no, har også utviklet det de på engelsk referrerer til som en "Visual Try-On". Det er en funksjon som gjør at man kan ved hjelp av et webkamera finne ut hvordan brillene vil se ut på ansiktet ditt. Her er en video som forklarer hvordan det vil se ut:

Ulemper med å kjøpe briller på nett?

Så nå har vi fått slått fast at du både sparer mye penger på å kjøpe brillene på nett samt at du kan (sånn cirka) få en oversikt over hvordan brillene kommer til å se ut når de en dag dukker opp i postkassen. Men det må vel være noen ulemper med å kjøpe på nett?

La oss gå igjennom de aller mest brukte argumentene mot å kjøpe på nett.

Påstand 1: Hva skjer hvis brillestyrken ikke er korrekt?

Det som ofte skjer, hvis man bestiller hos en ordentlig og seriøs nettbutikk, er at man returnerer brillene og får valget mellom pengene tilbake eller nye briller.

Jeg har jobbet i en av de største nettbutikkene som selger briller og solbriller i USA. Mindre enn 1 % av de kundene som bestilte briller på nett var nødt til å returnere eller korrigere dem etter at de ble mottatt. De større seriøse nettbutikkene har (naturligvis) alliert seg med eller ansatt en optiker som korrigerer styrkeglassene før brillene blir sendt til sluttkunde.

Du bør ikke se på dette som en særlig sannsynlig risikofaktor.

Påstand 2: Kan jeg få brillene returnert hvis de ikke passer?

Ja, det kan du. Begge nettbutikkene vi sjekket ut har løsninger der kunden kan få returnert alle varer innenfor en periode på henholdsvis 90 (Mr. Spex) 100 (SBG) dager.

Det bør være lang nok tid til å kunne vurdere om brillene er gode nok for deg.

Påstand 3: Kan jeg fortsatt kjøpe briller på nett hvis jeg har spesielle behov og/eller sterkt nedsatt syn?

Svaret på dette spørsmålet er vanskelig å gi. Desto større, kompliserte og mer omfattende synsproblemer man har – desto viktigere er det at man får spesialtilpassede briller som har blitt skreddersydd dine behov.

I disse tilfellene bør man kanskje være litt forsiktig med å kjøpe på nett. Det sagt: hvis du har en god formidlingsevne og muligheter til å kommunisere nøyaktig hva slags type styrkeglass du trenger, så kan du først ta kontakt med nettbutikken og høre om de har muligheter til å skaffe dette til deg før du senere bestiller.

Påstand 4: Hvordan vet jeg at nettbutikken ikke selger falske merkevarer?

Også her vil du helgardere deg mot uønskede hendelser dersom du bestiller briller fra store, internasjonale nettbutikker. La meg fortelle litt om historien bak de to butikkene jeg tidligere har nevnt her i tråden:

Smartbuyglasses er en internasjonal nettbutikk med godt over en milliard kroner i omsetning. De opererer i mer enn 40 land og er en av få nettbutikker innenfor brille- og kontaktlinsenisjen som har klart å utvikle et velfungerende globalt logistikknettverk. Og nei, de selger naturligvis ikke falske briller.

Mister Spex (tidligere kjent som Lensstore) er markedsledende tilbyder av kontaktlinser og briller i Tyskland, Sverige og Norge. Bedriften er i sterk vekst og ser ut til å fortsette med å spise større og større deler av det nord-europeiske markedet. Alt tyder på at Mister Spex har solide leverandøravtaler med verdens mest kjente brilleprodusenter.

Hold deg til disse to hvis du skal kjøpe briller på nett – spesielt hvis du er redd for å kjøpe falske produkter.

Da vi prøvde å kjøpe briller på nett fra utlandet

I 2018 gjorde vi et forsøk på å kjøpe noen briller fra utlandet. Vi hadde fått anbefalt en nettbutikk av en kamerat som bodde i USA. De hadde visstnok gode briller til en lav penge. "Man kan spare minst 400 kroner på å kjøpe dem fra en utenlandsk nettbutikk", hevdet han.

Greit nok – vi ga det en sjanse. Og det skulle vi ikke gjort.

Hvilke problemer dukket opp?

Her er det vi måtte stri med:

1. Ekstrakostnader

Prisen på brillene var i utgangspunktet 40 amerikanske dollar. På forsiden sto det at jeg kunne få gratis styrkeglass, men dette stemte selvfølgelig ikke. Totalpris på brilleramme og styrkeglass kom på 70 dollar. Deretter måtte vi legge på 12 dollar ekstra i frakt.

Foreløpig har beløpet steget fra 40 til 82 dollar, men vi tenkte: "la gå, nå prøver vi dette."

Vi var litt nysgjerrig på dette med moms/toll. Sendte avgårde en mail til nettbutikken i forkant, hvor de kjapt svarte at:

NO WORRIES AT ALL – WE MAKE SURE TO SHIP THE EYEGLASSES AS A GIFT, WHICH REMOVES ALL EXTRA FEES AT THE NORWEGIAN BORDER!

"Supert", tenkte vi! Nå slipper vi å betale moms!

Etter noen uker fikk vi et brev i postkassen fra tolletaten. Ordlyden var rimelig krass, og de ba meg betale tollkostnader hvis vi skulle få brillene utbetalt. De trodde ikke på at en amerikansk nettbutikk hadde sendt oss noen briller som en gave. Forståelig nok.

2. Tid

Det å lage noen styrkeglass tar ganske lang tid. Man skal i hvert fall regne med to ukers behandlingstid når man kjøper briller med styrke.

Når man i tillegg skal regne med to-tre ukers forsendelse, så begynner ting å ta veldig lang tid. Da vi skrev "noen uker" i forrige avsnitt, så var det en underdrivelse. Det tok faktisk to måneder før vi fikk brillene i posten. Hvis man skal se litt stort på det, så er det en sjettedel av ett kalenderår.

3. Kommunikasjon

Heldigvis er det lett å få kontakt med norske nettbutikker hvis man lurer på noe. Det samme kan man ikke si om internasjonale bedrifter.

Konklusjon

Tallene er krystallklare: man sparer veldig mye penger på å kjøpe brillene sine i en nettbutikk. Optikere baker inn en skjult "servicekostnad" når de prøver å få deg til å besøke en av deres fysiske lokaler. For hvem gidder vel å betale et par ekstra tusenlapper for de samme brillene

Det er ingen av de overnevnte argumentene som er sterke nok til å advare mot folk å kjøpe briller på nett. Når man ser hvor mye penger man sparer, så er det faktisk ganske naivt å oppsøke en optiker med mindre man virkelig blir tvunget til det på grunn av spesielle synsbehov.

Hvorvidt man klarer å skape et realistisk bilde av brillens utseende på ditt ansikt gjennom den såkalte "Virtual Try On"-teknologien er forholdsvis vanskelig å svare på. Men det er i hvert fall positivt å registrere at nettbutikkene til stadighet prøver å møte behovet til sine kunder.

Så..hva er neste steg? Igjen: jeg blir nødt til å anbefale to nettbutikker som selger briller. De to klart største nettbutikkene som selger briller er Mister Spex og Smartbuyglasses. Du kan klikke deg inn og se om du finner noe som passer deg.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.