Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Linsevæske

Beste prisene - Opti-Free Puremoist

  • 1.
  • 128 kr128
  • Shopping4net

Søk etter Opti-Free Puremoist linser her


Vi har registrert at det er en del lesere som har mange og gode spørsmål rundt temaet linsevæske.

Innholdsfortegnelse

Hvorfor bruker man linsevæske?

Produktet har mange funksjoner. Først og fremst brukes det for å desinfisere kontaktlinsene både før og etter bruk. Som du kanskje har fått med deg, så er det (dessverre) store muligheter for øyeinfeksjon hvis linsene bærer på bakterier over en lengre periode. Det er derfor man enten skal bruke dagslinser som man kaster daglig eller putte månedslinsene sine i linsevæsken for å desinfisere dem.

Ut over det blir linsene også rengjort, skylt og fuktet når de ligger i linsevæsken – slik at komfortopplevelsen og varigheten blir betydelig økt.

Hvilke linsevæsker er de beste?

Vi har gjort en del tester på ulike produkter og kommet frem til to stykker vi vil anbefale. Testene ble utført på tre forskjellige personer som alle har en tilknytning til Kontaktlinseronline.no. To av oss har veldig sensitive øyne, noe som gjør at vi er ganske obs på å bruke en væske som virkelig rengjør linsene.

Dette er de to vi kan anbefale.

Opti-Free Express NoRub

Verdens mest brukte linsevæske selges hos nær sagt alle nettbutikker. Opti-Free Express oppfyller samtlige kvalitetskrav for å kalle seg "den beste linsevæsken på markedet". Når du kjøper denne flasken på 355 milliliter følger det også med et gratis linseetui.

Opti-free Express

Opti-Free Express blir produsert av den verdensledende produsenten Alcon.

Extend

En litt billigere variant er en linsevæske som de kaller for "Extend".

Extend

Det er ikke så mye mer å skrive ut over at den virker å være god og solid, og kontaktlinsen er så god som ny etter en natt i linseetuiet. Man får også et gratis linseetui med i prisen.

Hjelp – jeg har glemt linsevæsken!

Hvis du har glemt linsevæske når du skal på ferie eller overnatting et eller annet sted, så har du i utgangspunktet to alternativer: få tak i det på en eller annen finurlig måte (spør venner, naboer, sjekk om det finnes noe "nød-apotek" i nærheten, etc.) eller lage din egen linsevæske.

Alternativ nummer to er ikke så vanskelig som det høres ut som. Det å bruke saltvann som en midlertidig løsning er veldig lett – og alle har velt salt tilgjengelig til enhver tid. Du bør bruke 1 teskje salt fordelt på fire desiliter vann.

Husk at det er viktig å koke vannet først slik at det desinfiseres. Detter lar du det ligge i romtemperatur før du legger til saltet når vannet er helt nedkjølt. Rør godt rundt med en skje eller liknende, og så skal den hjemmelagde linsevæsken være klar.

Er det forskjell på linsevæske og linsevann?

Nei, det er synonymer. Mange bruker de om hverandre, men ordet "linsevann" stammer faktisk fra Danmark og brukes ikke av noen av de større nettbutikkene i Norge.

Kontaktlinsestell for myke kontaktlinser

Først av alt kan jeg bare begynne med å definere "myke kontaktlinser". Det er linser som er myke eller "hydrofile", altså som har et stort vanninnhold for å gjøre linseopplevelsen så god som overhodet mulig. Alle kontaktlinser som selges i dag (i hvert fall 99,9 % ) går under betegnelsen "myke kontaktlinser".

Går du inn i kontaktlinseavdelingen til de fleste apoteker eller større matbutikker kommer du til å finne et forvirrende antall produkter. Og dette er produkter som skal hjelpe deg med å desinfisere og rengjøre kontaktlinsene dine.

For det er nemlig slik at det er veldig viktig å vise omsorg for linsene. Manglende hygienetiltak kan føre til en rekke øyeinfeksjoner, hvor enkelte av dem kan gjøre deg blind.

Men det krever ikke veldig mye av deg. En flaske desinfiseringsmiddel og myke kontaktlinser gjør at riktig linseomsorg er mye mer intuitivt enn man skulle tro. I dag innebærer denne type “arbeid” mye mindre tid, kostnader og potensielle problemer enn bare for et par år siden.

Første tips du kan få på veien er; ikke bytt linseprodukter uten å være sikker på at de nye produktene fungerer sammen. Det er noen produkter som ikke er kompitable med hverandre. Om du kjøper inkompitable produkter kan dette ødelegge kontaktlinsene dine eller, i verste fall, skade øynene dine.

Grunnleggende om kontaktlinsestell: Rens, skyll og desinfiser

  • Vask hendene slik at du ikke overfører smuss og bakterier inn på øyet. Prøv å unngå fuktighetsgivende såper da de ikke er særlig vennlige mot det ytterste laget på kontaktlinsen. Tørk hendende med en lofri klut/et håndkle.

  • Fjern en linse og rengjør den med linsevæsken. Rengjøringen fjerner kroppsvæsker som har kommet fra øyet, kosmetikk og annet rusk som svekker kontaktlinsens oppbygning. Plassér gjerne linsen i hånden din, hell litt linsevæske over og gni linsen rundt med pekefingeren på den andre hånden.

  • Skyll linsen godt igjen for å fjerne løsnet rusk.

  • Plasser linsen i linseetuiet og fyll på med ny linsevæske. Desinfiseringen dreper mikroorganismene på linsen. Og desinfeksjonstiden varierer fra produkt til produkt; her kan du med trygghet sjekke anbefalt tid på pakken.

Gjenta steg to til fire for den andre kontaktlinsen.

Extend


  • Extend kan brukes for rengjøring, skylling, desinfisering og oppbevari..
  • 98 kr

Opti-Free Express


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.