Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook
Søk Optiker


Vil du ha din klinikk oppført i katalogen vår? Kontakt oss på info@kontaktlinseronline.no

Optiker info - Buskerud

På høyskolen i Buskered finns Norgres eneste optikerutdannelse på avdelingen Kongsberg. Den gir Bachelor i optometri og Master i optometri.. Skolen samarbeider med skoler og universiteter i USA og Storbritannia og har supplerende klasser inkludert linsekompetanse. I Kongsberg har også optikerkjedene Alliance Optikk og C-Optikk sitt hovedkvarter.

I Drammen finns en av Norges eldste optikere, optiker L. Eriksson, grunnlagt allerede i 1869. Tidligere fantes det et optikkmuseum der som nå er flyttet til Lågdalsmuseet i Kongsberg. Her finns til og med et linslippsverkstad, CF Johannesens optiske butikk fra Oslo, Anders Spitens brillesamling og brilleslip fra Aspit Optikk.

Anders Spiten ble født 1893 i Kongsberg, og ble utdannet ingeniør i blandt annet Tyskland. I 1924 begynte han produksjon av briller som senere ble selskapet Aspit Optikk. På det meste hadde selskapet 150 ansatte. Anders Spiten døde i 1972, og selskapet ble senere kjøpt opp av Essilor, og hans butikk på Storgaten i Kongsberg drives nå av Synsam.

Drammen sykehus har en øyeavdeling som behandler pasienter med øyesykdommer i Buskerud og deler av Akershus, Oppland og Vestfold. For å behandle synsproblemer kan man henvende seg til Memira Drammen som blant annet utfører laserkirugi.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2023, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.