Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Hvorfor hevder noen av fargelinser er farlig?

Beste prisene - Air Optix Colors

 • 2.
 • 338 kr338
 • Shopping4net

Søk etter Air Optix Colors linser her


Vil du finne ut hvordan du ser ut med blå, grønne eller "spinnville" øyne? Men du har hørt at fargelinsene kan være farlige? I denne artikkelen vil vi diskutere hvordan fargelinser kan påvirke din øyehelse, og gi deg enkle forslag til å følge slik at fargelinsene aldri gir deg noen problemer.

Først kan vi slå fast at det ikke er uten grunn at fargelinser har blitt mye omtalt i sammenheng med øyeinfeksjoner og blindhet. Mange velger en enkel løsning ved å kjøpe slike kontaktlinser andre steder enn hos en sertifisert optiker eller en god nettbutikk. Vi har til og med hørt at fargelinser fra det fjerne Østen har blitt solgt på loppemarkeder rundt omkring i Norge. Det er uhyre farlig å benytte slike produkter!

Hvorfor hevder noen av fargelinser er farlig?

Du bør aldri kjøpe fargelinsene andre steder enn i butikker du tidligere har hørt om eller som åpenbart har ærlige hensikter.

Deretter skal du tenke på hvilken effekt du ønsker at linsene skal gi utseendet ditt. De aller fleste fargelinsene (om ikke alle) som selger på det "svarte" markedet er en stor risiko for din øyehelse da de ikke oppfyller sikkerhetskrav.

Hvor mange skader oppstår hvert år fra fargelinser?

Det er ingen omfattende studier ennå som forteller oss hvor mange skader som oppstår hvert år fra fargelinser. Vi vet imidlertid anekdotisk blant øyeleger at de fortsetter å se skader av denne typen hvert år til tross for at man advarer mot å bruke fargelinser som selges av ikke-sertifiserte forhandlere.

Det er altså ikke noe problem å kjøpe fargelinser som selges fra seriøse nettbutikker, og jeg kan ikke forklare nøye nok hvor viktig det er at man faktisk kjøper fra ordentlige forhandlere fremfor søppelbutikker fra utlandet.

Det er viktig å tenke på to ting når du handler fargelinser:

 • Ikke kjøp merker du ikke har hørt om tidligere.

 • Ikke kjøp fra utenlandske nettbutikker.

Hvis du klarer å ta til deg de to rådene, så skal du nok se at du har godt syn også neste år.

Forhåndsregler før man kjøper fargelinser

Det er enkelte ting man kan være litt ekstra obs på når man kjøper inn slike linser. Hvis du følger disse enkle reglene vil ikke linsene være noen trussel mot øynene dine.

 • Hvis du er veldig skeptisk til hele konseptet og aldri har prøvd fargelinser tidligere kan det være en god idé å dra til en optiker før du bestemmer deg for å kjøpe. Det er ingen fare forbundet med å bruke vanlige fargelinser, men optikeren kan også vise deg hvordan man i det hele tatt bruker kontaktlinser, noe som kan gjøre det litt mindre skummelt å sette i gang på egenhånd.

 • Det er billigere å bestille fargelinsene dine på nett enn å kjøpe dem fra en optiker, men sørg for at du bestiller fra en anerkjent nettbutikk. Du finner en oversikt over gode nettbutikker nederst i denne artikkelen. Alle har blitt testet og godkjent av oss.

 • Ikke bruk fargelinsen din for lenge om gangen. De fleste fargelinser vil til en viss grad blokkere oksygentilførselen til øynene dine. Dette er vanligvis ikke et problem med mindre du lar fargelinsene være plassert på øyet i markant lengre tid enn det som står på pakken.

 • Noe av det farligste du kan gjøre er å sove med fargelinsene dine. Hvis du lar linsene blokkere tilgangen til oksygen over flerfoldige timer/dager, så kan man nesten garantere å få infeksjon på hornhinnen. Noen få fargelinser, som for eksempel Acuvue Colors, er designet til å vare i sammenhengende syv dager. Det er derfor det er helt ekstremt viktig at du sjekker forpakningen før du foretar deg noe lignende.

 • Ikke svøm eller dusj etter at du har satt inn fargelinsene dine. For det første er det veldig lett å miste en linse når hodet ditt er i kontakt med vann. For det andre vil vann i øynene skape gunstige forhold for bakterieflora, noe som kan gi en infeksjon.

Fargelinser er spennende og veldig morsomme å bruke. Det er bemerkelsesverdig hvordan noen godt designede fargelinser kan nesten skape en helt ny person på bare få sekunder. Og tross alt: det er jo ikke så veldig mye som skal til for å følge de fem tipsene vi har lagt ved i denne artikkelen?

Det tar faktisk mindre enn ett minutt å både sette inn, ta ut og rense linsene hver dag. Du bør alltid følge beskyttelsesretningslinjene etter punkt og prikke. Hvis du gjør det, vil fargelinsene bare gi deg glede, uten noen som helst problemer. Du kan enkelt ta en titt på en av nettbutikkene for å se om du kan finne noen fargelinser som passer dine behov.

Freshlook Colors


 • FreshLook Colors er opakmalte dekkende linser, fremst for naturlig mør..
 • 308 kr

Freshlook Colorblends


 • FreshLook Colorblends er opakmalte dekkende linser, fremst for forandr..
 • 228 kr

Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.