Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Grå stær / Katarakt

Beste prisene - Focus Dailies

Søk etter Focus Dailies linser her


Synet er noe mange av oss tar for gitt, spesielt når vi er unge. Men når våre øyne er utsatt for sykdom, kan det bli et alvorlig og skremmende problem. En vanlig øyesykdom som krever spesiell medisinsk behandling er problemet med grå stær.

Innholdsfortegnelse

Hva er katarakt?

En grå stær oppstår når øyet og linsen blir fordunklet, med påfølgende synstap. Dette skyldes en opphopning av proteiner midt i linsen.

Det finnes tre ulike typer katarakt; subkapsulær katarakt som vanligvis er et resultat av andre faktorer enn aldring, slik som diabetes eller steroider, kortikal katarakt, som gjerne utvikles hos diabetikere, og kjernekatarakt som oppstår med proteinopphoping i linsens kjerne. Det er kjerne katarakt som er den vanligste typen katarakt, og mange av oss kan regne med å utvikle denne typen katarakt med alderen.

Hvordan kan jeg vite om jeg har katarakt?

Hovedsymptomet for katarakt er en gradvis reduksjon av synsevnen. Øyets evne til korreksjon ved endring av lysmengde kan forringes, og du kan oppleve mer gjenskinn enn tidligere, særlig i mørket. I noen tilfeller kan nærsynet forbedre seg for en person som er langsynte. Dette skyldes en fortykking av linsen. For pasienten kan dette oppleves som at vedkommede ikke lenger trenger lesebriller, men samtidig opptrer en sterk forverring av synet på lenger hold. Dette er normalt en kortvarig forbedring idet den tiltagende uklarheten medfører dårliger syn på alle avstander.

Hvordan behandles man mot katarakt?

Katarakt behandles ved at man opererer ut den fordunklete linsen og erstatter den med en kunstig linse. Etter operasjon blir de aller fleste svært bra.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2023, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.