Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Digg itFacebook Twitter del.icio.usEmail

Beste prisene - Focus Dailies

Søk etter BILLIGE Linser

Øyesykdommer / Aldersrelatert makuladegenerasjon

Hva er aldersrelatert makuladegenerasjon?

Makuladegenerasjon eller AMD (aldersrelatert makuladegenerasjon), er en øyesykdom som særlig rammer personer over 65 år. Sykdommen er den hyppigste årsaken til redusert lesesyn hos eldre.

Skadene sykdommen påfører øyet er begrenset til den sentrale delen av netthinnen - macula. Dette er et problem fordi det er denne delen av øyet som brukes når en gjør dagligdagse oppgaver som å kjøre bil og lese.

Det finnes to hovedtyper av makuladegenerasjon: tørr makuladegenerasjon og våt makuladegenerasjon

Tørr makuladegenerasjon er den vanligste formen for makuladegrasjon, og de tidligste symptomene er generelt redusert synsevne og begynnende leseproblemer. Våt makuladegenerasjon er mye mer alvorlig, Denne skyldes unormal innvekst av blodårer like under netthinnen, og utvikler seg raskere enn den vanlige "tørre" skarpsynsvekkelsen.

Hvilken type behandling finnes?

Det finnes ingen behandling for makuladegenerasjon og for tørr makuladegenerasjon fin behandling enn riktig kosttilskudd. For våt makuladegenerasjon, finnes det derimot flere medikamenter. Et stoff kalt Lucentis angriper protein (VEGF) som bidrar til utviklingen av unormale blodkar. Lucentisbehandlinger innebærer månedlige injeksjoner direkte inn i øyet.

En annen behandling, kalt fotodynamisk terapi (PDT), går ut på å injisere et stoff (Visudyne) i armen. Når stoffet kommer inn i netthinnens blodårer, aktiviserer legen stoffet ved hjelp av en laser, ødelegger de unormale blodkarene, og reduserer forekomsten av ytterligere skade på netthinnen.


Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Kontaktlinser Online

Copyright © 2006-2018, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.