Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Solbrilletrender som ikke går av moten

Beste prisene - Biofinity

  • 3.
  • 335 kr335
  • Shopping4net

Søk etter Biofinity linser her


Det er noen ting som varer "evig". Jordens sirkulasjon, nedbetalingen av boliglånet og noen solide solbrilletrender er eksempler på ting som holder seg stabilt for alltid.

Innholdsfortegnelse


For det er nemlig slik at man ikke trenger å følge med på ulike motebloggere eller MinMotes nettsider hvert eneste år for å ta et valg når man skal kjøpe nye solbriller.

I denne artikkelen gir vi deg et innblikk i hvilke solbrilletrender som har holdt seg stabile i mer enn 50 år – og som sannsynligvis kommer til å holde seg stabile i de neste femti årene. Ikke bare er det brukervenlnig for deg, men det gjør også at vi slipper å oppdatere artikkelen hvert år (og takk gud for det!).

Pilotbriller

Mange vil nok peke på 80-tallsklassikeren "Top Gun" som hovedgrunnen til at pilotbriller for alvor ble (ekstremt) populære. Du har kanskje ikke sett Tom Cruise løpe rundt i den amerikanske ødemarken med pilotbrillene festet godt til hodet?

Pilotbriller

Pilotbrilledesignet ble faktisk utviklet i 1936 av det mektige selskapet Bausch & Lomb (ja, samme selskapet som i dag selger kontaktlinser). Det handlet ikke om trend eller design den gangen. Brillene ble rett og slett utviklet for å beskytte pilotenes øyne når de var i luften – derav navnet pilotbriller. Dette var for øvrig også første gangen merkenavnet "Ray-Ban" ble brukt.

Elvis Presley brukte slike briller på 1970-tallet, noe som virkelig satte i gang en trend blant unge amerikanere som ønsket å etterligne sitt store idol. Det var på tidlig 1970-tallet at denne type solbriller for alvor ble kommersialisert og tilgjengelig for a,llmennheten. Til tross for at de fleste pilotene under andre verdenskrig var menn, er det slik at det har blitt utviklet pilotbriller til både damer og menn – i hopetall. Og det er (selvfølgelig) ikke lengre kun Ray-Ban som har slike briller i sitt produktsortiment.

Wayfarer

Det er ikke bare pilotbriller som har blitt gjort kjent gjennom «Ray-Ban»-merkevaren. Wayfarer er den klart mest solgte solbrille-modellen på 2000-tallet, og nærmest alle de mest kjente brilleprodusentene (Tom Ford, Gucci, Maui Jim, etc.) har gjort desperate forsøk på å få en del av kaka.

Her er noen eksempler på Wayfarer-varianter fra noen av de største merkevarene i bransjen:

Ray Ban Wayfarer

Blir Wayfarer-solbriller bare billigere og billigere?

Ja, det gjør de. Ikke bare er det sterk konkurranse fra de "billigbutikkene" som importerer haugevis med dårlige Wayfarer-solbriller fra Kina og selger i Norge, men konkurransen blant de store nettbutikkene virker å være helt enorm når det kommer til Ray-Ban wayfarer. Alle er selvfølgelig klar over at det er den mest solgte solbrillen på det norske markedet, noe som gjør at prisene har blitt dumpet signifikant de siste årene.

Det er bra for oss forbrukere, men det betyr samtidig at nettbutikkene blir nødt til å gå helt ned på et prisnivå der de tjener nøyaktig null kroner per solbrille – og de er villig til å gjøre dette for å kapre markedsandeler. Selv har jeg jobbet i denne bransjen i mange år (har nå ny jobb) og vet hvor knallhardt man daglig jobber for å være billigst på Wayfarer-solbriller.

Store oversized solbriller til dame

Ingenting beskriver en piknik-scene i en god britisk krim-serie bedre enn et flott rutete lappeteppe, en bjeffende hund som løper rundt i sirkel og en dame med en stor hatt og solbriller som dekket halve ansiktet hennes. Solbriller i kategorien oversized har vært mote i mer enn 50 år og er ofte den del av alle norske damers ønskeliste når sommeren nærmer seg.

Det er også verdt å merke seg at utrolig mange kjendiser velger å bruke slike store solbriller – 50 % fordi de ønsker å skjule hvem de er og derfor få lov til å gå rundt blant vanlige folk uten å bli gjenkjent, men også 50 % fordi de rett og slett ser bra ut. Dobbel gevinst. Så hvis du er kjendis og leser dette: her har du noen produktbilder som kanskje gjør deg litt inspirert.

Ray-Ban oversized
Hvor store er oversized?

Større enn vanlige solbriller! Mange nettbutikker, hvis du foretrekker å kjøpe solbrillene dine på nett, har en egen seksjon som de enten har kalt for «oversized» eller store.

Du trenger heller ikke være livredd for at brillene skal skjule hele ansiktet ditt. Husk at det finnes hundrevis av produsenter som lager solbriller og at alle lager ramme og glass i forskjellig stil og størrelse. Det er faktisk 100 % sikkert at du kan finne noen store solbriller som passer ditt hode og ansiktsform.

Hvordan skal store briller sitte på ansiktet ditt?

Så vi har allerede slått fast at det gjelder å finne riktige briller hvis du ønsker å gå for solbriller i denne kategorien. Men hva betyr egentlig det?

Her er noen regler du bør følge (hilsen oss i Motepolitiet…):

Ikke la brillene «gnisse» mot kinnene. Du bør aldri ha så store solbriller at du kan kjenne brillerammen mot noe annet sted enn nesen din. Hvis solbrillene berører kinnet ditt, så betyr det rett og slett at solbrillene er for store for ansiktet ditt. Ferdig diskutert.

Vis øyenbrynene dine. Ikke gjem øyenbrynene bak brillene – da vil helhetsinntrykket se veldig merkelig ut. Du bør også prøve å få pupillene dine til å være plassert midt i brilleglasset. Da vet du at du har funnet riktige solbriller.

Brillerammens størrelse. Velg en ramme som føles komfortabel. En for stor brilleramme virker irriterende og vil være for tung. Noen dager kan det faktisk bli så ukomfortabelt at du begynner å få hodepine.

Miljøvennlige solbriller

"Dette har nok ikke vært på måten for alltid!", er det nok mange som tenker. Og vet du hva? De har helt rett.

Det at flere og flere blir miljøvennlige er nok noe som kanskje gjør at denne seksjonen ikke har helt innpass i denne artikkelen, men det er liten tvil om at det er en trend som blir mer og mer tydelig for hver dag som går: folk ønsker å kjøpe mer miljøvennlige produkter.

Hvordan kan solbriller være miljøvennlige?, spør du deg kanskje. Og det er nok ikke solbrillene i seg selv som er miljøvennlige, men heller initiativet til brilleprodusenten. Et godt eksempel er en kolleksjon laget av et selskap kalt "Oh My Woodness" (navnet skjemmer ingen). Miljøinititativet går ut på at det blir plantet et tre hver gang noen kjøper et par solbriller – et initiativ som har blitt en del av markedsføringsstrategien til mange miljøvennlige selskaper de siste årene.

En annen tilgang til miljøproblematikken er å produsere solbrillene i et resirkulerbart materiale – som for eksempel tre eller bambus. Dette er faktisk materialer som har sterk slitestyrke og som gir en meget lang produktlevetid. Det er nemlig ikke bare "hipstere" som bruker miljøvennlige solbriller nå om dagen – det er noe alle kan gjøre.

Hvis du lurer på hvor stor skadepåvirkning plast har på naturen, så er du bare et kjapt Google-søk unna å få greie på det.

Konklusjon

Nå bør du i hvert fall ha fått en grei oversikt over hvilke (typer) solbriller som holder seg i motebildet hvert eneste år. Du trenger med andre ord ikke være redd for at du ikke skal være en trendy strandløve hvis du går for en av variantene vi har plukket ut.

Og jo: det er selvfølgelig en del av kategoriene som kan beskrives som relativt brede, men det kommer aldri til å gå ut av motebildet å være miljøvennlig for eksempel. Og Wayfarer? Tro meg – de kommer du også til å se øverst på nordmenns ønskeliste om 15, 20 og 30 år.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.