Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Slik tørker du glasset på brillene

Beste prisene - Biofinity

  • 3.
  • 335 kr335
  • Shopping4net

Søk etter Biofinity linser her


For mange av oss er briller noe man blir nødt til å ha, men som veldig mange også ser på som en ganske kjip investering. En komplett brille hos en norsk optikerkjede koster gjerne opp mot 3000 kroner, noe som er meget dyrt.

Innholdsfortegnelse

Spørsmål: Hei, jeg lurer på hvordan man skal tørke glasset av brillene?

Noen ganger følger det jo med sånn ting inne i etuiet som skal hjelpe deg å rense brillene, men jeg føler ikke alltid disse fungerer etter at jeg har gjort det noen ganger. Spesielt kjedelig er det å kjøpe dyre briller til rundt 1000 kroner og finne ut at disse blir dårlige etter et par uker når jeg har gnukket på dem hundrevis av ganger fordi de aldri blir rene.

Svar

I vårt daglige liv er det en vanlig handling for brillebrukere å tørke linser med toalettpapir, klær eller klut når sine briller er uskarpe. Men såkalte eksperter på brilleglass påpeker at brillens glass bør vaskes med rent vann i stedet for å bli tørket tørt.

Det er rengjøringsmidler for rengjøring av brillelinser i de formelle glassene butikkene, men det er umulig for de fleste av oss å rense linsene hver dag. Av denne grunn har du her noen tips for å rengjøre linsene selv.

Når du har funnet oljeflekker eller støv på linsen skal du putte en dråpe vaskemiddel på den, og deretter gni linsen med en ren finger etter at du har vasket hendene med rent vann. Hvis det er små vanndråper festet til brilleglasset bør du tørke vekk dette med en klut som er spesialtilpasset brilleglass (sånn type som du sier at du får med i brilleetiuet hos enkelte forhandlere). Skitten i de små sprekkene mellom rammene kan børstes med en gammel tannbørste. Det er lurt å rense glassene hver dag.

Det er ikke alltid lurt å kjøpe briller til tusenvis av kroner dersom du sliter med å få masse skitt og annet støv på brillene. I stedet vil du bedre kjøpe billige briller som også kan møte dine behov.

Som et generelt tips vil jeg egentlig anbefale deg å gå over til kontaktlinser eller å ta en øyeoperasjon slik at du slipper brillene, men dette er selvfølgelig opp til deg selv.

Slik fjerner du riper fra brillene

Dessverre er det ingen magisk kur for ripete linser. Når brillene først har fått riper, så er det veldig vanskelig (les: nærmest umulig) å bli kvitt dem.

Det finnes produkter på markedet som gjør at ripene blir mindre synlige, men dette er produkter som aldri kan love noen varige resultater. Hvis du har dype riper, så kan du bare glemme det – da vil du aldri engang kunne finne noen produkter som midlertidig fjerner ripene. Ofte vil disse "kremene" påføre brilleglasset et oljeaktig belegg som er vanskelig å vaske vekk i etterkant.

I tillegg til å reflektere lys og forstyrre synet, kan riper også påvirke linsens støtmotstand. For å være sikker på at brillene er gode og gir deg optimalt syn bør du kjøpe nye linser hvis du får dype riper. Enkelte styrkeglass har bedre og sterkere belegg enn andre. Pris har ofte en sammenheng med slitestyrken på brilleglassene.

Bruk et brilleetui

Brillene blir lett ripete hvis du ikke legger dem på et trygt sted. Dette gjelder også når du skal "bare" legge brillene ved siden av sengen når du sover.

Oppbevar alltid brillene i et rent brilleglass, og legg dem ALDRI på et bord eller en annen overflate med linsene vendt nedover.

Trenger du nye briller?

Vedlikehold av brillene er i og for seg bra. Ikke bare er det miljøvennlig å ta vare på det man allerede har, men det er også en fin måte å spare penger på. Allikevel har man i tide og utide bruk for nye briller. Og hvis du enda ikke har prøvd å kjøpe nye briller på nett, så er det noe jeg absolutt vil anbefale.

Dette er en guide som viser deg hvor lett det kan gjøres – og hvor vi har samlet mange tips du kan dra nyte av når du kjøper briller på nett.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.