Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

10 myter om kontaktlinser

Beste prisene - Focus Dailies

 • 3.
 • 300 kr300
 • Extra Optical

Søk etter Focus Dailies linser her


Det finnes myter om nær sagt alt, og kontaktlinser er nok ikke noe unntak. Her avliver (og bekrefter..) vi en del av de mytene som du kanskje har hørt når du har lest litt rundt på internett.

Innholdsfortegnelse

Det er viktig å være kildekritisk til hva du leser på nettet, noe denne artikkelen illustrerer veldig godt.

10 myter om kontaktlinser

 • Jeg kan ikke bruke kontaktlinser

  Jo, det kan du! Takket være alle fremskrittene vi har sett innenfor kontaktlinseteknologien de seneste årene, så kan omtrent alle mennesker uansett alder bruke kontaktlinser.

  To ting som har blitt utviklet de siste årene som har åpnet opp denne muligheten for titusenvis av nordmenn er bifokale kontaktlinser for personer med presbyopi (ofte kalt "gammelmannssyn") og myke linser som korrigerer astigmatisme.

 • En kontaktlinse vil gå tapt bak øyet mitt og inn i hodet

  Nope!

  Uten å gå for dypt inn i en lengre forklaring, så kan jeg si så mye som at det er fysisk umulig for en kontaktlinse for å forsvinne bak øyet.

  Kontaktlinser er utstyrt med en "sperring" som hindrer linsen å gli fra den ene til den andre siden når den ligger på hornhinnen. Det er derfor du ikke vil noensinne oppleve at du har forbedret syn kun på deler av øynene. Med andre ord er det helt 100 % umulig at en kontaktlinse forsvinner bak øyet.

  Det som riktignok kan skje, og som skjer for en del av oss, er at den setter seg fast på toppen av øyelokket. Løsningen på det vil enten være å forsiktig lokke den frem med pekefingeren eller bruke en væskeløsning for å få kontaktlinsen fri.

 • Kontaktlinser er ubehagelige

  Det er heller ikke sant. Etter at folk har kommet seg over kneiken hvor de synes det er litt ubehagelig å ta av og på linsen, så vil man ikke engang merke at man har det på. Jeg har brukt kontaktlinser i mer enn ti år og kan si så mye som at jeg ikke engang kjenner at jeg har de på, ei heller tenker på at jeg skal gå igjennom den daglige rutinen med å ta de på og fjerne dem før jeg legger meg.

  Det har riktignok resultert i at jeg har glemt å ta de ut etter en sen bytur, men det er en feil man ikke gjør mange ganger hvis man husker smerten.

 • Kontaktlinsen kan sitte fast i øyet

  Det er sant at en myk kontaktlinse kan feste seg på overflaten av øyet hvis den tørker inn (typisk hvis man sovner med den), men det kan fikses ved hjelp av sterilt saltvann eller linsevæske.

  Du vil aldri måtte gå til legen med et slikt problem hvis du har kjøpt kontaktlinser av høy kvalitet. Det går som regel fint.

 • Det er stress med renhold

  Feil!

  En flaske linsevæskene gjør jobben med rengjøring og desinfisering lettere enn du kan tenke deg. Eventuelt kan du kjøpe dagslinser og kaste dem hver eneste kveld slik at du slipper alt som heter renhold.

  Du trenger maksimalt å bruke ti minutter på alle rutiner som har noe med kontaktlinser å gjøre hver dag. Uansett hvor stressende hverdagen din er, så kan du ta deg tid til det.

 • Bruk av kontaktlinser forårsaker øyeproblemer

  Det er sant at bruk av kontaktlinser kan øke risikoen for visse øyeproblemer. Men hvis du følger øyet legens instruksjoner om hvordan du kan ta vare på linsene, hvor lenge du skal ha de på hver gang samt hvor ofte du skal erstatte dem, vil bruken av kontaktlinser være svært trygt.

 • Jeg vil aldri klare å få dem på

  Klart du klarer det. Det kan virke vanskelig i begynnelsen, men optikeren vil sørge for at du lærer det før du får lov å forlate kontoret hans. Og hvis du ønsker å gjøre det på egenhånd, så har vi laget vår egen guide til hvordan du kan sette på kontaktlinsene som du kan lese her.

  De aller fleste mennesker blir flinke til å sette på linser mye raskere enn det de forventer. For meg tok det én dag å lære det, og én uke å bli skikkelig god til det.

 • Kontaktlinsene kan falle ut av øyet mitt

  For mange år siden av linseteknologien på det punktet at de kunne falle ut når man bedrev idrett eller andre aktiviteter. Men dagens teknologi gjør at kontaktlinsene er laget såpass bra at det nærmest er en umulighet at de faller ut.

  Som tidligere nevnt, så har jeg hatt kontaktlinser i ti år, spilt mye fotball, men aldri vært plaget med at de har falt ut. Det kan i hvert fall telles på én hånd.

 • Kontaktlinser er for dyrt

  Det kommer selvfølgelig an på øyet som ser. Kontaktlinser kan noen ganger være rimeligere enn et par gode briller. Selv endagslinser, noe man tidligere betraktet som en luksusvare, har kommet ned til at man ikke trenger å betale mer enn 5-6 kroner om dagen.

  Dét er hva jeg kaller billig.

  Hvis du er bekymret for økonomien, så kan du selvfølgelig vurdere både en laseroperasjon eller å bruke briller.

 • kontaktlinser dyrt

 • Jeg er for gammel til å bruke kontaktlinser

  Hvem sier det? Med bruk av bifokale kontaktlinser, og kontakter som er spesielt utviklet for tørre øyne, er ikke lenger høy alder noen barriere til vellykket linsebruk.

  Rådfør deg med øyelegen eller optikeren din hvis du er i tvil. Svaret hans/hennes kan overraske deg.

  Allikevel vil jeg påpeke at mennesker over 65 veldig sjelden synes at det er verdt å begynne med linser fordi øynene ofte er svært tørre. Da er det mye mer behagelig med briller.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.