Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Kontaktlinser i kulden

Beste prisene - Biofinity

  • 3.
  • 410 kr410
  • Extra Optical

Søk etter Biofinity linser her


I Norge er det slik at vinteren kan bli skikkelig kald noen ganger. Når det går opp mot 20 minusgrader er det ikke bare de med briller som sliter litt med dugg på brillene – men også de som bruker kontaktlinser. For det at det begynner å bli kaldt har faktisk sin pris for de som bruker linser.

Innholdsfortegnelse

Kontaktlinser i kulden

Kontaktlinser når det blir kaldt

Her er noe av de som skjer med kontaktlinsene når kuldegradene sniker seg inn over landet:

  • De kan tørke ut. Det er enda viktigere enn noen gang at du putter dem direkte i linsevæske når du kommer hjem og må ta av deg månedslinsene enn om sommeren.

  • Som følge av at kontaktlinsene tørker ut, så vil det også være større fare for at det kommer sprekker på linsene. Så om du merker at det begynner å nærme seg minus 25 grader og så vidt har begynt å gå med månedslinsene dine, så ville jeg nok kanskje valgt briller fremfor linser.

  • Som et siste punkt vil jeg bare understreke at det å bruke endagslinser fremfor månedslinser i de månedene der det er fare for at det virkelig blir kaldt. Dette kan du spare veldig mye penger på dersom du gjør et riktig valg.

Beste endagslinse og månedslinse for den norske vinteren

Vi får mange kommentarer i kommentarfeltene under artiklene våre. Veldig mange sliter med å finne en kontaktlinse som beskytter øynene mot det norske klimaet. Selv har jeg gjort ganske grundig research på temaet, og funnet frem til to linser som jeg VET kan hjelpe mot norsk "vintertørke":

Biofinity (månedslinse)

Dette er rett og slett en gjenganger når man spør nordmenn hvilke linser de foretrekker å bruke om vinteren. Ikke bare er den laget i et mykt og behagelig materiale, men den holder også et godt fuktighetsnivå. Problemet med å bruke linser på vinteren i Norge er at luften er utrolig tørr. Da trenger man en linse som kombinerer det med å ha en robust overflate (for å holde den tørre luften ute fra øyeeplet) med et høyt fuktighetsnivå.

Biofinity

1-Day Acuvue Moist (endagslinser)

Selv vil jeg egentlig anbefale å bruke månedslinser eller briller på vinterstid. Månedslinsene er rett og slett laget for å være mer robuste, noe som også er grunnen til at de er produsert til å vare i 30 dager. Endagslinser vil aldri ha den samme funksjonen.

1 Day Acuvue Moist

Det sagt ,så er det nærmeste man kommer en væskegivende og slagkraftig endagslinse 1-Day Acuvue Moist. Her kan du finne billigste pris ved å sammenligne priser på 1-Day Acuvue Moist fra forskjellige nettbutikker.

Andre tips til bedre syn på vinterstid

Bruk solbriller for beskyttelse mot UV-stråler og sterk vind. Øynene dine kan faktisk bli solbrente, noe som vil føre til en «brennende følelse» og uklart syn. Ofte har slike skader en begrenset periode på mellom 24 og 72 timer, men overeksponering kan føre til varige mèn.

Med tanke på hydrering kan man også legge til at vi pleier å drikke mye mindre vann i vintermånedene, noe som gjør det viktig å ha en god innsats for å holde vanninntaket oppe. Mange vil nok spørre seg: "Burde ikke vinteren egentlig gjøre øynene enda våtere?".

Dette er et vanlig spørsmål, og svaret kan være litt motintuitivt. Alt som irriterer øynene dine, inkludert tørrhet, forårsaker en tårerefleks og vil derfor «tappe» øynene dine for væske. Kontaktlinser med god fuktighet kan være veien å gå dersom du er linsebruker og opplever ubehagelighet med tørre øyne på vinterstid.

Bytt ut linsene regelmessig! (spesielt om vinteren)

Bytt ut kontaktlinsene regelmessig i kaldt vær i henhold til anbefalt tidsplan (daglig, annenhver uke eller månedlig). Dette bedrer oksygentilgangen, reduserer irritasjon og øker komforten. Du skal være ekstra påpasselig med å følge anbefalte instruksjoner da kontaktlinsene har mye lettere for å bli ødelagt når været blir tørrere og villere.

Ta en pause fra kontaktlinsene og bruk briller. Det å skifte når du kommer hjem fra jobb kan gjøre en stor forskjell.

Kan kontaktlinsene fryse og ødelegges når de sendes via posten om vinteren?

Nei, det er ingen fare for at kontaktlinsene ødelegges av å oppbevares i minusgrader i en kortere periode. Noen nordmenn føler at det er tryggere å handle hos en optiker på vinterstid, men det finnes faktisk ingen reell fare for at man mottar defekte linser selv om de fraktes når det er minusgrader ute.

Det er ingen grunn til å endre adferdsmønster om vinteren.

Kontaktlinser i Norge – er det et problem klimamessig?

I Norge er det slik at vi har et ganske spesielt klima som gjør at dette med kontaktlinser kan være utfordrende å bruke. Men hva er det nøyaktig med de værmessige forholdene som gjør at linser kan være et stort problem for enkelte?

Vel, svaret går på en del sentrale aspekter rundt klimaforholdet på den nordlige halvkule.

For det første er det slik at vinteren i Norge er svært kald. Om du har benyttet deg av kontaktlinser når vinteren setter inn som verst i Norden, så vet du veldig godt at du kan få tørre øyne som følge av kulden. Det er utrolig irriterende og vil ødelegge tårekanalene unødvendig i en kortere periode.

Flora og fauna kan ødelegge for linser

Det går også på flora og fauna når man skal velge om man skal ha kontaktlinser eller ikke. Har du noen gang ”fått noe på øyet” under våren eller høsten på grunn av at det finnes mye som flyr i luften i Norge. Om man får en flue eller noe skitt på øyet når du har linser på, så vil du stå i fare for å ødelegge hele linsen. Dette kan vel strengt tatt være litt kjedelig hvis man er på første dagen i en måned og du benytter deg av månedslinser.

Ut over kulde og flyvende objekter, så tror jeg at man skal være ganske trygg ved å bruke kontaktlinser i Norge. Om man opplever ekstrem varme, så kan også dette være et problem da det produseres såpass mye tårer i øyne at linsene kan bli alt for fulle av vann, men dette er som regel ikke et problem i Norge.

Kontaktlinser i et kjøleskap?

Spørsmål
Jeg hørte om en fyr (jeg tror han var en øyelege) som liker å ha sine kontaktlinser. . . i et kjøleskap. Han sier den kjølige følelsen er beroligende for øynene. Jeg har aldri hørt om noe slikt. Har du?

Svar
Selv har jeg linsene stående i kjøleskapet i og med at den gamle optikeren ba meg ha det.

Nå skal det sies at i og med at jeg aldri har prøvd det annerledes, så kan jeg ikke si noe om det har en behagelig effekt på øynene eller ikke. Jeg bruker det rett og slett av gammel vane.

Om du trives slik du har det nå; ikke bytt. Om du ønsker å prøve noe nytt; bytt gjerne.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.