Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Alltomlinser.se - Kontaktlinser i Sverige Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Lensshopper.nl - Contactlenzen

Digg itFacebook Twitter del.icio.usEmail

Beste prisene - Acuvue 2

RSS Acuvue 2

Søk etter BILLIGE Linser

Ergonomi - Forbedre syn og øyehelse

Ergonomi er studiet av samspillet mellom mennesket og arbeidsmiljø. Målet er å lage verktøy tilpasset den menneskelige kroppen og hjernen

Økt bruk av datamaskiner har gjort belastningen på øynene til et voksende ergonomisk problem. Blant symptomene er tretthet, såre eller kløende øyne, tåkesyn, hodepine, nakkesmerter og økt følsomhet for lys. Øynene kan være tørre eller rennende. Man kan også få problemer med å skifte fokus, for eksempel mellom skjermen og et papir.

Siden anstrengte øyene vanligvis forårsakes av miljøfaktorer er det et ergonomisk problem. Hvis du arbeider med en datamaskin kan du blinke mindre enn normalt, som forårsaker at øynene tørker ut. Skiftende fokus mellom skjermen og et objekt som er lenger unna kan også føre til belastning på øynene. Andre risikofaktorer er for svakt eller for skarpt lys, grelle lys, stress eller tretthet. Et underliggende synsproblem eller øyesykdom kan også være en medvirkende faktor og må i så fall bli behandlet først.

Anstrengte øyne kan være smertefullt, men heldigvis er det ingen bevis for at det har noen alvorlige langsiktige konsekvenser. Det forsvinner som regel hvis du endrer din aktivitet eller miljø, bruker de riktige visuelle hjelpemidlene eller behandler den underliggende årsaken. Forebyggende teknikker er ofte effektive ellers kan du få hjelp fra din optiker.

Arbeidsmiljø
Arbeid ved datamaskinen i lange perioder kan være anstrengende for både øyne og kropp. En dårlig sittestilling eller bareå sitte stille i lang tid kan føre til overanstrengelse av øynene samt tretthet, hodepine, ryggsmerter og nakkesmerter. Her er noen ting du bør vurdere når du arbeider. Arbeidsmiljø

Din skjerm

Din stol

Forebygge overanstrengelse av øynene
Ta pauser, om mulig, minst fem minutter hver time. Du kan jobbe med andre ting, stå opp eller gå hvor som helst. Len deg tilbake og lukk øynene innimellom.

Briller og kontaktlinser
Hvis du trenger briller eller kontaktlinser, så er det viktig å bruke riktig type for å ikke anstrenge øynene dine. De fleste briller og kontaktlinser er utformet for å lese tekst på papir og ikke å jobbe på en datamaskin. Om nødvendig kan du bruke spesialdesignede briller, såkalte datamaskinbriller. Hvis du bruker kontaktlinser kan harde linser fungere bedre enn myke linser. Men det finnes moderne myke kontaktlinser som inneholder kunstige tårer som hindrer at øynene tørker ut. Eksempler på slike linser er: Dailies Aqua Comfort Plus, Dailies Total 1 og Biomedics 1 Day Extra.
Briller og kontaktlinser

Avslapningsøvelser
Avslapping får musklene til å slappe av, noe som kan være nyttig for å motvirke hodepine og anstrengte øyne.

Sitt komfortabelt i en stol og gni hendene for å gjøre dem varme. Kuper palmene og legg dem over øynene dine uten å presse. Øyenbrynene skal hvile i håndflatene og fingrene skal være på pannen. Unngå å dekke til nese og sørg for at null lys slipper inn.

Så ta et dypt pust og hold omtrent fire sekunder, pust så sakte i 15 til 30 sekunder. Prøv å forestille deg et dypt mørke, en lykkelig anledning eller noe fjernt.

Du kan også prøve følgende øvelse når du gjør dette: Hold hodet i ro og se så langt ned som mulig og deretter gå tilbake til sentrum. Gjør det samme til høyre, opp og til venstre og gjenta ti ganger.

Øyeøvelser
Øyeøvelser kan gjøre øynene dine mindre anstrengte og også dessuten forebygge forverring av synet. Om du har et synsproblem eller øyesykdom bør du spørre din optiker før du utfører noen av disse øvelsene.

Referanser:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Ergonomi

https://www.av.se/teman/ergonomi/index.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1

http://www.av.se/dokument/afs/AFS1998_05.pdf (pdf-fil)

http://www.ergonomisallskapet.se/foreningsdok/Vad_ar_ergonomi.html

http://vision.zeiss.com/better-vision/sv_se/kunskap-om-seende/halsa-och-forebyggande/ge-dina-ogon-en-workout.html

http://www.prevent.se/sv/arbetsliv/arbetsliv-tipsar/2006/sa-anpassar-du-datorarbetsplatsen/


Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Kontaktlinser Online

Copyright © 2006-2018, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.