Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Reisetips for deg som bruker kontaktlinser

Beste prisene - Focus Dailies

 • 3.
 • 300 kr300
 • Extra Optical

Søk etter Focus Dailies linser her


Alle som drar på ferie har sin egen rutine for å sikre seg at de har med seg alt de trenger for å overleve og ha en hyggelig tur. Dessverre finnes det ikke en standardløsning for denne problematikken, og man ender "alltid" opp med å glemme et eller annet viktig.

Innholdsfortegnelse

En av de tingene vi ofte pleier å glemme er kontaktlinser samt alt man trenger for at linsene skal fungere.
Først må du huske på å pakke selve linsene, men de fleste er enige i at dette er noe det er veldig lett å huske på. Deretter må du passe på at linsevæsken og tilbehøret kommer med i kofferten. Kanskje også noen øyedråper hvis du bruker dette? Men er det noe mer du bør tenke på?

Reisetips for deg som bruker kontaktlinser

Det er best å sørge for at man har tenkt på alle mulige scenarioer før man tar et siste farvel med hjemmet sitt og reiser ut i den store verden. Jeg har vært uheldig nok til å glemme kontaktlinser 1000 ganger når jeg har vært ute og reist, noe som fører til at denne artikkelen dekker alt som kan gå galt.

Ting du må huske å ta med deg

Det er mange ting å ta forholde seg til når det gjelder kontaktlinser, og noen er mindre åpenbare enn andre. Bruk listen under som en "kryssjekk"-liste mens du står på badet og pakker toalettmappen din:

 • Flere sett med kontaktlinser. Sjekk utløpsdatoen for å sikre deg at ”ekstra-linsene” dine fortsatt kan brukes.

 • Linseetui for oppbevaring av toukers- og månedslinser.

 • Linsevæske.

 • Kopi av din norske kontaktlinse-resept hvis du skulle ende opp i en situasjon hvor du trenger å kjøpe mer.

 • Et par vanlige briller med styrkeglass.

Har du husket alt nå? Bra! Men det er ikke bare dette du skal tenke på når du skal ut og reise.

Ekstra planlegging for fysiske aktiviteter

En veldig vanlig feil som jeg og mange andre gjør når de pakker til en ferietur er å tro at livet på feriedestinasjonen er identisk med den hverdagen man har i Norge. Problemet med slik tankegang er at en ferietur er alt annet enn et rutineoppdrag. Det er mange utfordringer og hindringer du sannsynligvis står overfor på reisen din, som sjelden skjer her hjemme.

Nedenfor er noen tips om måter å forberede deg selv på for å sikre deg en mer behagelig tur:

 • Ikke pakk alle kontaktlinsene dine i en og samme koffert. Den dagen du står på Barcelona International Airport og får beskjed om at bagasjen din har forsvunnet, så vil du nok sette pris på at du har et reservelager i håndbagasjen.

 • Klimaet inne i en flykabin kan forårsake tørre øyne. Hvis du til stadighet sliter med dette bør du alltid passe på å ta med en flaske fuktighetsgivende og reseptfrie øyedråper for å holde øynene sunne og fuktige.

 • Badestamper, vannparker og andre klorholdige bassenger kan utgjøre en alvorlig helserisiko gjennom en kraftig bakterieflora hvis du får vann i øynene dine. Bakterier har veldig lett for å bli smittet gjennom vann og øynene er et yndet sted for disse å utvikle seg. Ta ut linsene før du bader.

 • Nye steder går ofte hånd i hånd med nye bakterier. Vask hendene regelmessig for å forsikre deg om at ingen av disse bakteriene havner i øynene dine. Dette kan i verste fall forårsake infeksjoner. I land som ligger syd for ekvator vil jeg alltid anbefale å bruke våtservietter på hendene før man tar direkte på linsene. Vannet er ikke alltid like rent som i Norge.

 • Hvis du har tenkt til å ha en virkelig aktiv ferie med sports- og fritidsaktiviteter bør du være obs på at dette kan gjøre at du mister kontaktlinsen mens du holder på. Det å ta med et sett ekstra kontaktlinser kan spare deg for mye trøbbel.

Gjør litt undersøkelser med tanke på lokale optikere før avreise. Sjekk om det finnes en øyelege i nærheten av hotellet ditt slik at du vet hvor du skal reise i en nødsituasjon.

Skal du ut og fly?

Sørg for at du følger Luftfartstilsynets regler om hva som er lov å ta med på flyreisen og ikke. Kontaktlinser liggende i etuiet sitt er fullt lovlig å ta med inn på et fly hvis man putter de i den gjennomsiktige forseglede posen som man får utdelt på norske flyplasser.

Skal du ut og fly - kontaktlinser

Når det gjelder øyedråper og linsevæske er det et par ting man bør tenke på:

 • Beholderne/flaskene skal være mindre enn 100 ml (tilsvarer 1 desiliter)

 • Beholderne skal bli sendt gjennom sikkerhetskontrollen i en forseglet gjennomsiktig poste.

 • Du kan kun ha én plastpose per reisende og innholdet skal vises og gjennomgås av sikkerhetspersonalet.

 • Du kan godt overføre linsevæske i mindre beholdere hvis du vet at flasken din er for stor.

Kvinneguidens brukere har for øvrig debattert i denne tråden om hvorvidt det er lett eller vanskelig å overbevise sikkerhetspersonalet på Gardermoen om at man skal kunne ta med seg litt ekstra kontaktlinser eller linsevæske i bagasjen. Jeg oppfordrer naturligvis til å holde deg til de reglene som har blitt satt, men det virker som at personalet ikke er så alt for strenge på det hvis du kan bevise at det er medisinsk utstyr.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.