Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Kan man svømme med kontaktlinser?

Beste prisene - Biofinity

  • 3.
  • 335 kr335
  • Shopping4net

Søk etter Biofinity linser her


Vi liker alltid å starte med konklusjonen øverst i artikkelen slik at man slipper å lese all teksten dersom man kun ønsker svaret umiddelbart. Derfor kan jeg si med en gang:
"Svømming med kontaktlinser bør unngås".

Innholdsfortegnelse

Dette er for å forebygge en bakteriell forurensning på øyet. Svømming med kontaktlinser kan føre til øyeinfeksjoner, irritasjon og potensielt synstruende sykdommer som for eksempel sår på hornhinnen. Det er nok av eksempler der ute på folk som har måttet oppsøke lege etter å ha vært for lite obs på dette.

svømme med linser

Vi pleier å søke etter helsetips fra det amerikanske FDA (U S Food and Drug Administration), og disse konkluderer med at kontaktlinser aldri bør komme i kontakt med vann. Dette inkluderer vann fra springen, vann i svømmebasseng, hav, innsjøer, boblebad og dusj.

Viruser og farlige mikrofibre

Grunnen til dette er at vann kan føre utallige viruser og farlige mikrofibre som kan ødelegge både kontaktlinsens og øyets ytre. Det mest alvorlige viruset kalles Acanthamoeba (google det hvis du ikke tror meg) – et virus som kan føre til at hornhinnen blir infisert og betent. Det finnes flere tilfeller hvor denne bakterien har fått tilhold i øynene på folk under svømming og har ført til enkelte permanente synstap. Det kan riktignok, i enkelte tilfeller, bedres gjennom en hornhinnetransplatasjon, men det er både en dyr og meget omfattende prosedyre.

Hvis det kommer vann i øynene dine når du svømmer, bør du fjerne, rengjøre og desinfisere kontaktlinsene så snart som mulig for å redusere risikoen for irritasjon og infeksjon. Riktig linsepleie "utenfor vannet" er også med på å redusere muligheten ytterligere for bakterier i øyet. Husk å bytte linsevæske og kontaktlinseetui så ofte som mulig.

Men hvis du føler at du ikke klarer deg uten kontaktlinser når du svømmer, så skal du vite at endagslinser er det beste alternativet. De er, som navnet tilsier, ment til å vare én dag og skal uansett kastes i søpla når dagen er over. Da slipper du problematikken med at bakteriene kan overføres til dagen derpå.

Kan man bruke linser innenfor svømmebriller?

Det mange ser på som et alternativ er å ha svømmebriller utenpå kontaktlinsene sånn at man ser godt, men unngår at linsene er i kontakt med vann.

Og det er det beste alternativet. Hvis du ønsker å redusere risikoen for irritasjon og infeksjon, men ikke ønsker å svømme uten kontaktlinser, så kan du kjøpe deg noen vanntette svømmebriller. I tillegg til at du slipper sykdomsrisikoen, så er det også en betydelig mindre sjanse for at du mister kontaktlinsene i vannet når du svømmer. Og de er det veeeldig vanskelig å få fatt på igjen.

svømmebriller med styrke

Svømmebriller med styrke

Et siste alternativ er å skaffe seg svømmebriller med styrke. Jeg har selv prøvd et par, men fant kjapt ut at det finnes noen ulemper:

  • De korrigerer ikke for astigmatisme
  • Det er samme styrke på begge øyeglassene (passer dårlig for meg som har behov for økt styrke på venstre øye.)
  • De koster mye om man kjøper dem i Norge. Veldig mye.

Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.