Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Kontaktlinseresepter

Beste prisene - Focus Dailies

  • 3.
  • 300 kr300
  • Extra Optical

Søk etter Focus Dailies linser her


Mange synes kontaktlinser et et ideelt alternativ til briller. Men kontaktlinser krever en resept, akkurat som medisinering. Selv om du vet akkurat hva du trenger, kan ingen selge kontaktlinser uten resept.

Innholdsfortegnelse

En kontaktlinseresept varer vanligvis ett år, etter dette må du ta en ny øyeundersøkelse. Hva står det egentlig på kontaktlinse resepten?

Forstå kontaktlinseresepten

Din resept kan ha ulike tall for hvert øye. OS refererer til venstre øyet (fra det latinske "oculus sinister"). OD refererer til høyre øye ( "oculus Dexter»). OU ( "oculus Uterque") refererer til hvilket som helst av øynene.

Forstå kontaktlinseresepten

Kontaktlinsestyrke (Lens Refractive Power) (PWR)

Ett sett med tall vises under betegnelsen "PWR". Dette nummeret, målt i diopters, refererer til refraktiv makt. Det representerer mengden av lysbrytning som er nødvendig for å gi pasienten 20/20 distansesyn. Et negativt tall betyr kortsynthet og et positivt tall indikerer langsynthet. Jo større tall, desto mer nødvendig er det med korreksjon.

Basiskurve (BC) og diameter (DIA)

Den basekurve millimeter viser hvor mye linsen bør bøyes for å tilpasse din hornhinnes baksidekurvatur.Diameteren er hvor langt i millimeter det er over objektivet fra en kant til den andre.

Sylinder (CYL) og AXIS

Denne sylinderen måler grad av astigmatisme, i diopters. Hvis du har hyperopic astigmatisme, er antallet positivt. Med nærsynt astigmatisme, er det negativt. Aksen er antall, i grader - sylinderen må rotere for å kompensere for den astigmatiske formen på linsen.

ADD

Add power er en resept designet spesielt med tanke på lesing eller nærbilde for dem som ser med bifokale linser.

Det kan være andre opplysninger på din resept, for eksempel fargen på de fargede kontaktlinsene, merket av kontaktlinser og dato for resepten. Husk at å få en resept for linsene er ikke det samme som å få linsene tilpasset. Ulike øyne kan kreve ulike størrelser kontaktlinser for en optimal tilpasning. Siden formen på øynene kan endre seg over tid, bør du ikke bli overrasket om noen av disse målingstallene er forskjellige for hver undersøkelse, særlig hvis du bare får øynene undersøkt en gang i året.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.