Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Gode tips angående kontaktlinser

Beste prisene - Focus Dailies

  • 3.
  • 257 kr257
  • Shopping4net

Søk etter Focus Dailies linser her


Kontaktlinser bedrer både synet og utseendet ditt. Det å bruke kontaktlinser har økt betraktelig i popularitet de seneste årene og mange kjøper linser på nett.

Innholdsfortegnelse

Bransjen er såpass konkurranseintensiv at prisene har falt, noe som betyr at man kan få det veldig billig dersom man gjør litt research.

kvalifisert lege - Linser

I de seneste årene har bransjen utviklet seg veldig mye og kontaktlinsebrukere har fått veldig mange valg. Det er såpass mange alternativet tilgjengelig at det kan være et dilemma å velge riktige linser.

Som en nybegynnerguide til folk som nettopp har begynt å bruke kontaktlinser, så kan vi melde om ni gode tips som gjør at du helt sikkert kommer til å få en enklere hverdag fremover. Her er våre tips til hvordan du skal begynne å te deg når du har blitt kvitt brillene.

Tips 1. Sjekk øyet ditt hos en kvalifisert lege før du bestemmer deg for å begynne med linser.

Sørg for å gi alle de riktige opplysningene til legen som undersøker deg. Du skal med det avgjøre om du er en verdig kandidat til å begynne med kontaktlinser eller hvorvidt du må fortsette med briller/ta øyeoperasjon.

Tips 2: Rengjøring og håndtering av kontaktlinser

Rengjør linsene hver gang du håndterer dem (før du setter kontaktlinsene i øynene og etter å ha fjernet dem). Du skal gjerne gnikke linsene såvidt på overflaten før du setter dem i øynene – og bruk gjerne linsevæske mens du gjør dette. På den måten kan du være sikker på at bakteriene fjerner seg fra linsens innside og overflate, og det minker risikoen for infeksjoner.

Pass på å aldri bruk varmt vann når du renser linsene. Hvis du føler at du trenger litt vanlig vann i tillegg til linsevæsken, så skal du helst bruke så kaldt vann som overhodet mulig.

Det eneste unntaket til denne regelen er for fargelinserlinser – skyll, men ikke gni dem da det kan skade fargen.

Tips 3: Ta på bare èn av linsene av gangen

Håndter kun en linse om gangen, slik at du ikke veksler mellom dem. Tren deg å starte med enten den høyre eller venstre linsen. La det bli en vane etter at du har holdt på en god stund. Selv bruker jeg alltid å starte med høyre øye, men dette er selvfølgelig særs subjektivt.

Og selv om du har kommet inn i en rutine som du føler fungerer godt, så bør du aldri slutte å være forsiktig når du behandler kontaktlinsene.

Tips 4: Husk på linseetuiet

Ved rengjøring av linsene skal du ikke glemme å ta vare på linseetuiet også. Vask den med uparfymert såpe og la det tørke.

Leger anbefaler også at du bytter etui hver 2. eller 3. måned.

Tips 5: Bruk ny linsevæske hver eneste dag

Putt aldri linsene i den samme løsningen to ganger; erstatt løsningen hver gang du håndterer linsene. Vanligvis bør du ikke bruke noen løsning 6 måneder etter at flasken er åpnet, og definitivt ikke etter utløpsdatoen. Sett dine kontaktlinser og linsevæsken på et tørt, kjølig sted.

Kjøleskapsdøren er ideelt.

Tips 6: Ikke la myke linser tørke ut

Myke kontaktlinser bør ikke få lov til å tørke ut. Linsen skal enten ligge på øyet, eller i en spesiell løsning – også kalt linsevæske.

Hvis du tilfeldigvis har latt linsen tørke opp skal du kaste den da den ikke lenger er bra. Tørre myke kontaktlinser vil rett og slett være en utrolig plage på øyet ditt. Det er veldig kjedelig å ha brukt en hel masse penger på nye månedeslinser og så lar du dem tørke ut etter et par dagers bruk.

Det er såkalt "penger ut av vinduet".

Tips 7: Ikke bruk kontaktlinser ved sykdom

Ikke ha på linser hvis du har fått en forkjølelse, forkjølelsessår eller en annen infeksjon som påvirker øyehelsen. Du ønsker ikke eventuelle bakterier inn i øynene. Det er hendig å ha et par briller for slike anledninger.

Om du har noen bakterier i det hele tatt, så vil jeg egentlig anbefale deg å høre med legen eller optiker om du bør fotsette å bruke kontaktlinser eller gå over til briller i en kortere periode.

Tips 8: Vær forsiktig med linser og sminke

Hvis du bruker mye make-up, så skal du sminke deg etter at du har satt inn linsene i øynene, og prøv å bruke vannbasert maskara såfremt det er mulig.

linser og sminke

Linser er svært følsomme for deodoranter og hårspray, så enten spray før du setter linsene i, eller lukk øynene veldig hardt mens sprøytingen pågår.

Tips 9: Vær litt påpasselig med hvilke miljøer du oppholder deg i

Unngå røykfylte eller støvete rom; myke kontaktlinser samler hver minste partikkel rett og slett på grunn av at de inneholder såpass mye vann, og øynene dine vil føle ubehag.

Hvis øynene dine føles ubehagelig eller irritert bør du ta linsen ut. Det er mulig at noe sitter fast under den eller at linsen er revet. Hvis linsen ikke er skadet så skal du vaske øyet og linsen, og sette den tilbake. Hvis den ubehagelige følelsen ikke går bort – ta ut linsene og ikke bruk dem før du ser din optiker. Skadde linser skal kastes, uansett hvor dyre de er. En opprevet linse kan gjøre alvorlig skade på øyet.

Tips 10: Ikke sov med kontaktlinsene

Linsene blokkerer oksygentilførselen til øynene og øyelokket legger ekstra press på pupillene dine, slik at du vil oppleve et sterkt ubehag etter at du har våknet. Det eneste unntaket er hvis du kjøper såkalte “utvidede linser”, som Focus Natt og Dag eller Acuvue da de er konstruert for kontinuerlig bruk døgnet rundt.

Ikke sov med kontaktlinsene

Tips 11. Gjør research

Du kan lese rundt på nettet, helst på sider som dette som spesialiserer seg på øyehelse, om de forskjellige aspektene rundt linser. Hvordan du skal ta på linser, hvor du bør kjøpe osv.

Tips 12. Evaluer livsstilen din og vei opp fordelene og ulempene ved å bruke kontaktlinser

Har du en travel hverdag hvor du er mye i aktivitet, så kan det være en ulempe å ha på briller over alt. Dersom du er plaget av tørre øyne, øyeirritasjoner og allergier vil det kanskje være smart å fortsette med briller.

Tips 13. Husk på at kontaktlinser koster penger.

Ta å sjekk månedsbudsjettet og se om det er rom for å investere litt i å få en mer behagelig hverdag. For de aller fleste vil dette gå helt fint, men for studenter og folk med lav inntekt vil det være et solid innhugg i budsjettet.

Tips 14. Sjekk ut hvor du kan kjøpe de billigste kontaktlinsene.

Etter all sannsynlighet er det å kjøpe linser på nett aller billigst, men det kan være greit å være helt sikker. Det finnes også veldig mange ulike nettbutikker der ute, noe som kan gjøre at denne prosessen tar litt tid.

Tips 15. Les alltid bruksanvisningen

Les alltid bruksanvisningen for linsepleie og slitasje før du kjøper kontaktlinser. Noen linser krever lite stell, mens andre må skiftes ut regelmessig, renholdes samt steriliseres.

Unngå øyeinfeksjon – slik bruker du linser

Det er veldig mange nybegynnere som sliter med å håndtere linser på en måte som gjør at man unngår problemer, og her skal VI vise deg hvilke tiltak du skal gjøre for å bevare et sunt og friskt øye.

Moderne kontaktlinser er svært trygge, så lenge du følger din optikers råd om hvordan du skal bruke og ta vare på dem, samt at har regelmessige rutiner på hvordan du håndterer dem. Alt som kommer i kontakt med selve øyet vil ha en mulighet for å resultere i en infeksjon, og kontaktlinser er naturligvis ikke noe unntak.

Den aller vanligste "sykdommen" er øyeinfeksjon, men det finnes klare måter å redusere risikoen på.

Seks hygienetips ved bruk av kontaktlinser

  • Alltid vask og tørk hendene dine før du berører enten øynene eller kontaktlinsene
  • Bruk flytende såpe i stedet for et såpestykke (mindre bakterieflora)
  • Bruk ditt eget håndkle og ikke et "delt håndkle"
  • Hvis du ikke er hjemme, så ser du gjerne etter en lufttørker eller et papirhåndkle hvis det er mulig
  • Aldri skyll linsene med vann fra springen eller oppbevar linsene i vann fra springen
  • Unngå dusjing med kontaktlinser

Hvis du følger disse rådene, så skal du i hvert fall langt på vei være sikker på at du skal unngå øyeinfeksjon.

Konklusjon

Det å starte med kontaktlinser en en ganske omfattende prosess som er nødt til å være tenkt nøye igjennom før du setter i gang. Alltid kjøpe linsepleieprodukter som er av kvalitet og de som er anbefalt av øyelegen din. Husk å sjekke utløpsdatoen og om forseglingen er intakt når du mottar linsene.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.