Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Synsundersøkelser på nett

Beste prisene - Focus Dailies

  • 3.
  • 300 kr300
  • Extra Optical

Søk etter Focus Dailies linser her


Det første man kan si om en online øyeundersøkelse er at den (dessverre) ikke sier veldig mye om den gjeldende øyehelsen din.

Innholdsfortegnelse

En slik test vil kun teste din visuelle skarphet (altså hvor godt du ser) samt eventuelle brytningsfeil. Enkelte tester har kontrastfølsomhet og fargeblindhet inkludert, men disse er som regel ikke veldig nøyaktige.

synsundersøkelse på nett

Men disse målingene forteller deg lite eller ingenting om din generelle øyehelse og om du har tilstander som grå stær, glaukom eller makuladegenerasjon.

Ingen kan si at slike øyestester ikke er behagelige. Det er jo naturligvis mye mer avslappende og deilig å sette seg ned foran PC-en og få et eller annet resultat enn å ta på seg sko og yttertøy for deretter å gå ned til den lokale optikeren og utføre noe lignende. Men du bør ikke la slike tester overstyre de månedlige eller årlige rutinene du har hos optikeren. En helhetlig øyeundersøkelse hos en profesjonell optiker er den eneste måten å sikre øynene at dine er sunne og frie fra synstruende forhold.

Online øyetester har imidlertid verdi hvis du bruker dem på riktig måte.

Først og fremst kan de være med på å hjelpe deg med en beslutning om at synet ditt eventuelt har blitt forverret. Hvis du allerede nå har en mistanke om at brilleglassene dine for øyeblikket ikke er sterke nok, så kan en slik øyeundersøkelse føre til en kjapp bekreftelse om nettopp dette. Dette kan være veldig nyttig hvis du ikke gidder å dra ned til optikeren på grunn av en kjapp korrigering rett før du skal kjøpe nye briller.

Enkelte øyetester på nett kan, som nevnt tidligere, også hjelpe til med å sjekke om du har brytningsfeil. Allikevel skal du være oppmerksom på at selv om resultatene av noen elektroniske øyetester har blitt validert gjennom enkelte intenasjonale studier er dette fortsatt relativt ny teknologi som ikke bør være gjeldende for at du tar alt for drastiske beslutninger. Hvis du frykter at det er noe galt med øynene dine bør du alltid oppsøke en optiker eller en øyelege for å få det bekreftet/avkreftet.

Risiko ved synsundersøkelse på nett

Først og fremst er det ingen trent optiker eller øyelege til stede for å nøye undersøke øynene dine når du utfører en sånn test. Som tidligere nevnt kan ikke en synsundersøkelse på nett avgjøre om du har grå stær, glaukom, diabetisk øyesykdom og andre øye- eller generelle helseproblemer som en øyelege kan (og vil…) oppdage under en omfattende øyeundersøkelse. Tidlig påvisning av disse problemene kan forbedre behandlingsresultatene samt potensielt forhindre synstap. Med andre ord: hvis du er i tvil om din egen øyehelse bør du aldri utelukkende forholde deg til «fjernundersøkelser».

For å spinne litt videre på den mer eller mindre skjøre teknologien: det er en stor risiko for at du får feil resept når du utfører synsundersøkelser på nett. Det er ingen som passer på at testen blir utført på korrekt måte eller at testens resultater blir verifisert opp mot din tidligere historikk. Det er utrolig vanskelig å stole på resultatene som kommer ut fra en sånn test. Og du vet vel kanskje allerede om farene som truer ved å bruke kontaktlinser eller briller med feil styrke?

Ikke bare er det utrolig irriterende i hverdagen, men du kan også utvikle konstant hodepine – for ikke å snakke om hvor farlig du kan bli som trafikkant.

Fikk du med deg "dette skjer under en synstest"?

Og hva gjør du hvis du tror at reseptbeløpet kan være feil? Må du gjenta synsundersøkelsen? Eller blir du nødt til å betale dobbelt som følge av at du også blir nødt til å se en optiker?

Usikkerhetsmomentet er absolutt tilstede.

Hva koster det?

Prisnivået ligger som regel litt under det synsundersøkelser gjør hos optikere. Allikevel er det ofte slik at pris og kvalitet hører veldig godt sammen. I tillegg vil jo ikke disse nettsidene ha noen særlige kostnader ved å tilby slike øyetester – alt de betaler for er utviklingen av teknologien og kostnadene ved å holde nettsiden på internett..?

Synsundersøkelser har kanskje vært det elementet som de aller fleste brillebutikker har prøvd seg på som salgsargument i Norge. «Kjøp briller – GRATIS synsundersøkelse!» eller 50, 60, 70 og 90 % rabatt på synsundersøkelse (gitt at man ga fra seg kontaktinformasjonen sin) har vært gjengangere. Med andre ord trenger du ikke utføre undersøkelsene på nett for å få det billig.

Finnes det gratis synsundersøkelser på nett?

Ja, det gjør det. Blant annet har Essilor.com laget en synsundersøkelse du kan utføre uten at det koster noen ting. Den kan enkelt utføres på et par minutter uten at man trenger assistanse fra andre mennesker. Testen inkluderer ikke bare nærsynthet/langsynthet, men du kan også teste ting som fargeblindhet, lyssensitivitet og astgimatisme.

Testen kan du finne her.
Her er et skjermbilde fra da vi testet denne synsundersøkelsen:

synsundersøkelse på nett

Og den observante leser vil nok umiddelbart se at det er noe galt med testen: det å be noen tre “1 meter” tilbake kan kanskje være en nøyaktig måte å gjøre noe på når man er hos optikeren, men objektet på skjermen vil naturligvis avhenge av skjermens størrelse, kvalitet og oppløsning. Med andre ord: vær meget skeptisk til slike synsundersøkelser på nett – de er i veldig få tilfeller veldig gode.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.