Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Slik tar du på kontaktlinser

Beste prisene - Focus Dailies

 • 3.
 • 300 kr300
 • Extra Optical

Søk etter Focus Dailies linser her


Din optiker bør kunne gi deg mer utfyllende informasjon om de sikreste og enkleste måtene å sette inn kontaktlinser på, men vi har laget en guide som enkelt og trinnvis skal vise deg hvor lett det kan gjøres.

Innholdsfortegnelse

Veldig mange sliter med problematikken med å "ta" på øyet sitt da mennesket har et instinkt om at det skal være fritt for ulumskheter. Derfor vil det så absolutt være en barriere å bryte. Jeg har til og med hørt om folk som har slått fra seg tanken om linsebruk på grunn av en dårlig førstegangsopplevelse.

Slik tar du på kontaktlinser

Påføring av kontaktlinse på øyet

Så – nå er du klar til å sette den på øyet ditt.

Først av alt skal du vaske hendene dine nøye. Skyll med såpe og vann. Dette gjøres hver eneste gang du enten tar av eller på linsene.

 • Fjern den første kontaktlinsen fra linseetuiet eller linsepakken og sørg for at den er ren, klar og uskadet.

 • Skyll linsen med noe linsevæske (følg instruksjonene til din øyelege og bruk den linsevæsken som du har fått anbefalt).

 • Kontroller at linsen er brettet ut ordentlig og at den ikke er vrengt. Du kan lett se på hvordan kontaktlinsen ligger på fingeren om hvorvidt den ligger riktig eller ikke. Den harde siden skal ligge inn mot pekefingeren mens den myke siden skal ligge opp.

 • Plasser linsen på tuppen av pekefingeren (høyre eller venstre, avhengig av om du er høyre- eller venstrehendt).

 • Hold hodet opp når du trekker øvre øyelokk oppover med langfingeren på den hånden som ikke holder kontaktlinsen.

 • Se oppover og trekk nedre øyelokk ned med fingeren på hånden du ikke bruker til å plassere linsen. Selv pleier jeg å bruke pekefingeren til å skyve opp øvre delen av øyelokket og tommelen til å skyve ned andre del. Det er altså viktig at du både skyver øyelokket oppover og nedover på samme tid for å gjøre øyeeplet så stort som mulig.

 • Mens du fortsatt ser opp skal du bruke pekefingeren til å forsiktig plassere linsen mot bunnen av øyet.

 • Hold øyelokket åpent og fjern pekefingeren fra øverste del av øyelokk veeeeldig sakte. Så fjerner du sakte hånden fra nedre øyelokk mens du ser rett frem..

 • Lukk øynene og deretter forsiktig bruke fingeren for å sikre og sentrere linsen på øyet ved å klappe øyelokket. Blink et par ganger for å være helt sikker på at kontaktlinsen sitter akkurat som den skal.

 • Gjenta samme prosedyre med det andre øyet.

Ubehagelig å bruke kontaktlinser?

Grunnen til at mange nok leser denne artikkelen er for å finne ut om det egentlig er vanskelig eller ubehagelig å bruke linser kontra det å bruke briller.

Bruke kontaktlinser

Jeg kan både legge til hva jeg personlig mener og hva enkelte av mine kamerater mener om dette emnet.

Selv hadde jeg litt problemer i starten. Jeg satt noen kvelder med mine foreldre for å prøve å bryte denne barrieren med å skulle få noe inn på øyet, noe kroppen min motsatte seg. Vi prøvde med flere forskjellige kontaktlinser og flere teknikker. Og til slutt gikk det.

Jeg tror det tok cirka to uker før jeg ordentlig var vant med det. Og siden den gang har jeg virkelig ikke sett meg tilbake. Nå bruker jeg kontaktlinser hver eneste dag og er storfornøyd med at jeg tok skrittet og byttet ut brillene.

Er kontaktlinsen min vrengt?

Et spørsmål man nybegynnere stiller seg er: "Er kontaktlinsen min vrengt?"

Det er veldig enkelt å finne svaret på. Hvis linsen er "U-formet" når du holder den opp ytterst på pekefingeren, så er den riktig vei. Hvis den er presset inn i en "V-form" er den etter all sannsynlighet vrengt.

Hvis du ønsker det illustrert, så skal den se slik U-formet og avslappet ut i strukturen:

Og jeg pleier å leve etter regel; er du i tvil, så er kontaktlinsen etter all sannsynlighet bøyd riktig vei. Uansett er det ikke noen fare forbundet med å ta på en vrengt linse. Du kan oppleve litt ubehag på øyet, men i så tilfelle er det bare å ta den av igjen.

Men hva er det andre sier?

Jeg spurte flere kamerater om de synes den perioden hvor de begynte å ta på kontaktlinser selv var ubehagelig, og de fleste sier at de ikke likte det særlig godt i starten, men at det allikevel ikke var noen utrolig utfordring for dem.

JEG KAN HUSKE AT JEG BRUKTE ET PAR DAGER PÅ Å VENNE MEG TIL DET, MEN FORDELENE JEG OPPLEVER NÅ (ALTSÅ SLIPPE Å BRUKE BRILLER) ER SÅPASS STORE AT JEG ALDRI KOMMER TIL Å SE TILBAKE PÅ OPPLÆRINGSTIDEN MED KONTAKTLINSER SOM NOE SÆRLIG NEGATIVT. – MANN 25

Vi kan vel konkludere med at hvis du er i tvil, så bør du i hvert fall gi det en sjanse. Det å kjøpe en pakke med billige dagslinser er ikke særlig dyrt, så investeringen (risikoen) er svært liten og gevinsten (slippe briller for alltid) er, i mine øyne, svært stor.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.