Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Hvordan ta vare på øynene når man bruker kontaktlinser

Beste prisene - Dailies AquaComfort Plus

  • 3.
  • 290 kr290
  • Extra Optical

Søk etter Dailies AquaComfort Plus linser her


Det er trygt å si at populariteten av kontaktlinser vil vokse – selv om mange mennesker liker å ha på seg briller av ulike grunner.

Innholdsfortegnelse

Riktignok finnes det flere grunnregler alle som bruker linser bør vite – vår øyne er verdifulle og et varig bruk av kontaktlinser vil legge press på deg med tanke på å ta vare på øynene skikkelig.

Hvordan ta vare på øynene når man bruker kontaktlinser

Her er en guide til deg som bruker kontaktlinser og vil ta vare på øynene i så stor grad som overhodet mulig.

Hygiene først!

Vask alltid hendene før du setter på eller tar ut linsene dine – du kan bare forestille seg hvor mange bakterier og andre ekle ting som kan bli overført til øynene dine via fingrene. Uten riktig hygiene risikerer du noen alvorlige øyeinfeksjoner og generelle midlertidige irritasjoner.

Allergi

Hvis du er allergisk mot ting som pollen skal du passe litt på da linsene kan bidra til allergy-symptomene du lider av. Allergier som kommer til utspring gjennom øynene vil kunne bli forverret dersom man bruker linser.

Hvis symptomene er skikkelig ille vil det være best om du bruker briller en kort periode. Når pollensesongen står på som verst, så er jeg nødt til å ha noen linsefrie dager rett og slett fordi tåreproduksjonen blir så heftig at det nesten presser kontaktlinsene ut fra hornhinnen!

Hvis du virkelig ikke klarer deg uten kontaktlinsene dine, så vil jeg bare anbefale at du rengjør dem dobbelt opp eller at du bruker endagslinser i ny og ne.

Bruk øyedråper

Fuktighetsgivende øyedråper bør være et must, spesielt hvis du jobber lange timer foran dataskjermen. Tørre linser er ikke bare upraktisk – de er også ubehagelige – men de kan faktisk også bli farlige og føre til skade øynene. Bruk øyedråper når du føler for det – hvis du lider av rennende eller kløende øyne forårsaket av allergi bør du bruke øyedråper som inneholder antihistaminer.

Sminke og kosmetikk

Det å ta på sminke før du har satt på linsene er litt risikabelt – øyenskygge kan ende opp med å feste seg til linsene. Hvordan unngå det?

Sett dem på før du starter din make-up-rutine og bruk ikke-allergifremkallende og øyevennlige produkter. Hvis du lurer på hvilken mascara som er kontaktlinsevennlig, så kan du finne den informasjonen et eller annet sted på internett. Det finnes nok av sminkebloggere som gir råd og tips til hvilke sminkeprodukter som er allergi- og kontaktlinsevennlige.

Hvis du bruker pulver-øyenskygge bør du holde øynene lukket i løpet av påføringsprosessen. Før du fjerner sminken skal du sørge for å fjerne linsene først. Sminkefjerner er ikke særlig gunstig å ha på kontaktlinsene da de fleste av dem er såpass sterke at de kan etse igjennom linsen og ødelegge den helt.

Bruk kontaktlinser kun når du må

Pass på at du ikke bruker linsene lenger enn du bør – linser som er beregnet å holde i to uker bør brukes i to uker ikke to måneder. Smuss og proteiner akkumuleres og kan forårsake øyeinfeksjoner, irritasjon eller til og med permanent skade på øynene.

Bruk kontaktlinser kun når du må

La øynene dine hvile noen ganger

Som en forlengelse av forrige overskrift kan vi også slå fast at man bør ha på seg kontaktlinser "så lite som mulig".

Det er flott å bryte vanen noen ganger og velge briller istedenfor linser. Det er viktig at øynene dine puster – sørg for å alltid bruke svært pustende linser og bruke briller et par timer om dagen for å passe på at hornhinnene dine får litt oksygen.

Besøk optiker/øyelege jevnlig og ved behov

Hold regelmessige avtaler med din øyelege og besøk ham minst en gang i året.

Du bør både sjekke din generelle øyehelse samt om du trenger ny styrke på linsene. Om du går med for svake kontaktlinser eller briller vil det forårsake hodepine på lengre sikt, og i ytterste tilfelle migrene.

  • Rens øynene dine alltid med så kaldt vann som mulig. Ta alltid vann fra vasken. Vann som har ligget i åpne landskap lenge kan (i få tilfeller) inneholde bakterier.

  • Kostholdet ditt spiller en stor rolle for øyehelsen din. Pass på at du får i deg nok vitaminer og omega 3. Enkelte nettsider hevder også at rødt kjøtt skal være dårlig for øynene, men jeg finner ingen seriøse forskningsrapporter som slår fast dette.

  • Vil du fjerne de svarte ringene under øynene dine? Kutt noen agurkskiver og la dem ligge over lukkede øyelokk i 30-60 minutter.

  • Selv i Norge er det viktig å beskytte øynene sine mot solen. Kjøp alltid solbriller med 100 % UV-beskyttelse. Studier har kartlagt en klar sammenheng mellom øyekatar og tid øynene har vært utsatt for sterk soling.

  • Unngå sigaretter. Tobakk påvirker øyehelsen i (svært) negativ grad. Passiv røyking likeså.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.