Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Kontaktlinser for tenåringer

Beste prisene - Focus Dailies

  • 3.
  • 300 kr300
  • Extra Optical

Søk etter Focus Dailies linser her


Flere og flere kaster brillene og erstatter dem med kontaktlinser. Nå er det også blitt en trend at barn og tenåringer begynner med linser – men er dette egentlig noen god idé?

Innholdsfortegnelse

Vi har samlet noen spørsmål og svar i denne artikkelen som omhandler tenåringer og hvorvidt de bør bruke kontaktlinser eller holde seg til briller.

Kontaktlinser for tenåringer

Hvor gammel må du være for å bruke kontaktlinser?

Det er i utgangspunktet ikke noen aldersgrense på kontaktlinser. Både barn og voksne kan bruke dem, men en generell regel blant norske optikere er at man ikke anbefaler linser til barn under 12 år. Alle tenåringer vil kunne anse seg som gode kandidater om de har helsen i orden.

Alder er ikke alltid det som setter en stopper for mange, men mer spørsmålet om man er ansvarlig nok til å håndtere linsene på en god måte. Foreldre, tenåringen og optikeren/fastlegen er nødt til å ta denne beslutningen sammen.

Hvorfor ikke bare bruke briller?

Tenåringer er meget selvbevisste, og de ofte føler seg mer attraktive hvis de ikke går rundt med briller. Kontaktlinser er en god måte å forbedre en tenårings selvtillit på dersom han eller hun allerede bruker briller.

Et annet godt argument for å bli kvitt brillene er at det er lettere å holde seg i aktivitet (fotball, tennis, håndball etc.) hvis man bruker linser i stedet for briller.

Hvor mye jobb krever det å bruke kontaktlinser?

Det å rengjøre og oppbevare linsene er veldig enkelt. De fleste kontaktlinser krever bare at man har en linsevæske og et oppbevaringsetui. Hvis du ønsker å eliminere denne jobben fullstendig kan du bruke endagslinser da de bare skal kastes i søpla etter bruk.

Mange mener også at ungdommer er bedre enn voksne til å rense linsene sine ettersom de ikke har kommet helt inn i rutinen enda. Mange rutinerte linsebrukere slurver ofte med rengjøringen, noe som kan skape en bakterieflora på linsen som igjen kan skape midlertidig ubehag i øynene.

Er kontaktlinser dyrere eller billigere enn briller?

Det er et spørsmål som er umulig å svare på. Både briller og kontaktlinser har en veldig variabel kostnadsramme alt ettersom hvilke typer du velger å kjøpe inn. Du kan alltid ta en sjekk på diverse nettbutikker og se hvor billig du kan få de billigste linsene – problemet vil kanskje være at det ikke er de som er de mest komfortable.

Briller kan man alltid få nærmest gratis hos diverse lavpriskjeder (Europris, Nille), men også til flere tusen kroner hos Norges optikerkjeder.

Kontaktlinser barn

Er det vanskelig å putte kontaktlinsene på øyet?

Mange er bekymret for om de vil ha "guts" nok til å ta inne på øyeeplet sitt for å putte på linsen for første gang. Frykten er helt klart forståelig, men man lærer kjapt å sette på kontaktlinser på en enkel og smertefri måte.

Og nei, det gjør ikke vondt.

Du kan tenke deg hvor mange som bruker kontaktlinser hver eneste dag – alle disse har brutt den samme barrieren.

Er øyeoperasjon et bedre alternativ for tenåringer?

LASIK er ikke et alternativ for ungdom under 20 år. Øynene dine er (etter all sannsynlighet) fortsatt i endring frem til man fyller 20 år og samtlige øyeklinikker jeg har snakket med i Norge er enige om at man ikke korrigerer synet til tenåringer med mindre det er veldig spesiselle tilfeller.

Det er et dyrt og ineffektivt alternativ i tenåringsalderen som du ikke skal vurdere før du blir eldre.

Hva om kontaktlinser bare ikke fungerer for meg?

Det kan være greit å ta en prøveperiode hvor man kjøper inn én måneds linser for å sjekke om det kan fungere. Hvis tenåringen viser at han eller hun er klar for ansvaret, så kan man fortsette – ellers kan man alltid gå tilbake til briller og heller returnere til kontaktlinser på et senere tidspunkt.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.