Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Linser med mye fuktighet

Beste prisene - Focus Dailies

  • 3.
  • 300 kr300
  • Extra Optical

Søk etter Focus Dailies linser her


Tørre, rennende øyne og et brennende ønske om å fjerne kontaktlinsene før kvelden er omme. Kjenner du deg igjen?

Innholdsfortegnelse

Mange av oss sliter med å finne noen kontaktlinser som bevarer fuktigheten gjennom hele dagen. Til tross for at mange av bedriftene som produserer linser skal ha oss til å tro at nettopp deres produkt er fuktighetsbærende, så blir man veldig ofte skuffet. Vi gikk hardt til verks for å finne ut hvilke fem kontaktlinser (både månedslinser og dagslinser) som innehar høy fuktighet og gir god komfort.

1. Biofinity

Dette er den mest utviklede "døgnet rundt"-linsen som selges i norske nettbutikker. Mange mener at dette er en linse som har blitt utviklet i så stor grad at man faktisk ikke legger merke til at man har noe på øynene. Biofinity har et væskeinnhold på 48 % og er laget i et materiale kalt Aquaform.

I tillegg til den høye væskeprosenten er Biofinity også utstyrt med gode pusteevner som slipper gjennom oksygen til øynene. Det er derfor optikere over hele verden har godkjent denne månedslinsen som en "døgnet rundt"-linse.

Biofinity

Vi har sammenlignet billigste pris på Biofinity her.
Les mer om Biofinity

2. Air Optix Night & Day Aqua

En annen kontaktlinse som har blitt godkjent som en døgnlinse er Air Optix Night & Day Aqua. Kontaktlinsen er utviklet i et materiale kalt silikon hydrogel – et materiale som er spesialdesignet for at øynene får tilført ny og frisk luft gjennom hele dagen (og natten). Til tross for at “kun” en fjerdedel av kontaktlinsen inneholder vann, så mener mange at Air Optix Night & Day Aqua kan måle seg med Biofinity XR når det kommer til komfort og fuktighetsfølelse.

Air Optix Night & Day Aqua

Da denne kontaktlinsen skulle markedsføres i USA kom produsenten Alcon med den dristige påstanden om at "linsen tilfører øynene seks ganger mer oksygen enn vanlige kontaktlinser!" – en påstand det tross alt er vanskelig å bevise.

Vi har sammenlignet billigste pris på Air Optix Night & Day Aqua her.
Les mer om Air Optix Night & Day Aqua

3. Acuvue Oasys

Acuvue var først ute med den såkalte "Hydraclear"-teknologien da de for noen år siden utviklet den kontaktlinsen som i dag går under navnet Acuvue Oasys. Hele baktanken med produksjonen av denne linsen var at man skulle finne opp en kontaktlinse som holdt øynene fuktige gjennom en lang og slitsom arbeidsdag. Acuvue Oasys skulle motvirke de ubehagelighetene mange opplever i tørr luft og tilføre øynene fuktighet.

PS! Mange velger å bruke Acuvue Oasys som månedslinser, noe som egentlig er feil. Hvis man ønsker å få maksimalt ut av linsene og være sikker på at øynene får den fuktigheten de skal ha, så skal du kjøpe nye etter to uker.

Acuvue Oasys

Vi har sammenlignet billigste pris på Acuvue Oasys her.
Les mer om Acuvue Oasys

4. Dailies AquaComfort Plus

Med en væskeprosent på 69 (!!) er Dailies AquaComfort Plus helt klart den kontaktlinsen som inneholder mest væske. Endagslinsene har blitt svært populære på grunn av at de skiller seg fra vanlige endagslinser på komfort og behagelighet. I tillegg ligger ikke prisnivået særlig høyt over andre merker. Ved hvert blunk du gjør i løpet av dagen, frigjør linsene et stoff som hjelper øynene med å holde seg våte og friske. Genialt? Yes.

Kontaktlinsebrukere som tidligere har benyttet seg av Focus Dailies, men som ønsker noe mer komfortabelt kan enkelt bestille AquaComfort uten å dra til optiker for ny linsebehandling.

Dailies AquaComfort Plus

Vi har sammenlignet billigste pris på Dailies AquaComfort Plus her.
Les mer om Dailies AquaComfort Plus

5. 1-Day Acuvue Moist

En annen endagslinse kaprer femteplassen i kåringen over de beste fuktighetsgivende kontaktlinsene. 1-Day Acuvue Moist er et trygt valg om du ønsker noen billige endagslinser som holder øynene dine fuktige fra morgen til kveld.

I tillegg til det fuktighetsgivende materialet har linsene også UVA- og UVB-beskyttelse for å motvirke sollysets dårlige innflytelse på øynene dine. Acuvue Moist kan fungere fint som sommerlinser hvis man er litt dårlig til å bruke solbriller. Væskeinnholdet ligger på 58 %.

1-Day Acuvue Moist

Vi har sammenlignet billigste pris på 1-Day Acuvue Moist her.
Les mer om 1-Day Acuvue Moist

Er det mest fuktighet i månedslinser eller dagslinser?

Som du kanskje allerede har fått med deg ut fra innholdet i denne artikkelen, så har dagslinser en høyere væskeprosent enn månedslinser. Dette er allikevel ikke ensbetydende med at endagslinser motvirker tørre øyne i større grad enn det månedslinser gjør. De to linsegruppene er utviklet på helt forskjellige måter – der månedslinser krever mer avansert teknologi for å holde kontaktlinsen stabil for bruk i tredve dager.

En månedslinse skal være 30 ganger så slitesterk som en dagslinse for å gjøre samme type arbeid, og da sier det seg selv at man ikke kan operere med et væskeinnhold på nærmere 70 %. Det er derfor månedslinseprodusentene er tvunget til å utvikle teknologier som Hydraclear for å sikre at øynene holder seg fuktige hele døgnet.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.