Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Antimikrobielle linser

Beste prisene - Focus Dailies

  • 3.
  • 257 kr257
  • Shopping4net

Søk etter Focus Dailies linser her


Har du hørt om uttrykket "antimikrobielle kontaktlinser"? Hvis ikke, så kan det absolutt være på tide. Kort sagt er det kontaktlinser som har blitt tillagt et membran kalt "melimim".

Dette stoffet er veldig trygt å bruke for mennesker og vil redusere risikoen for kontaktlinserelaterte øyeinfeksjoner. Unntil nylig var ikke antimikrobielle kontaktlinser tilgjengelig på det norske markedet i og med at Norge stiller svært strenge krav til hvilke helseprodukter som blir lovlige her til lands og ikke, men nylig har de blitt kommersialisert og solgt som vanlige linser.

Antimikrobielle linser

Det ligger veldig nøye forskning til grunn for utviklingen av slike linser. Forskere i Australia undersøkte ytelsen av meliminbelagte kontakter på både dyr og mennesker. Melimin er et kationisk peptid, et stoff produsert av kroppens immunsystem som har en hovedoppgave: å redusere betennelse og infeksjon. Grunnen til at det har blitt forsket på utviklingen av slike kontaktlinser er ganske åpenbar. Flere og flere øyeinfeksjoner blir satt i sammenheng med bruk av linser, og utviklingen på denne statistikken er dessverre ganske så dyster.

Selve testforsøket foregikk først på dyr, og deretter på mennesker.

De meliminbelagte linsene ble påført på kaninøyer i 22 dager for en foreløpig vurdering av linsens sikkerhet. En test på mennesker ble deretter utført, med deltagere som hadde på seg en melaminbelagt linse på ett øye og en vanlig myk kontaktlinse (kontrolllinse) på det andre øyet i åtte timer.

Testpersonene (og dyrene) ble undersøkt umiddelbart etter at linsene ble fjernet, og igjen etter en uke og fire uker for å utelukke forsinkede toksisitetseffekter.

I kaninprøven produserte de meliminbelagte linsene ingen tegn på toksisitet, betennelse eller andre øyeproblemer. I det menneskelige forsøket ble det ikke observert noen signifikante forskjeller i øyehelsen mellom øynene som bærer de meliminbelagte linsene og de som hadde kontrolllinsene, og det var ingen signifikante forskjeller i linsekomfort, tørrhet eller bevissthet. Også de meliminbelagte linsene beholdt betydelige antimikrobielle kvaliteter mot bakterier som ofte er forbundet med kontaktlinserelaterte øyesinfeksjoner etter å ha blitt brukt i en åtte-timers periode. Med andre ord: meget gode testrestulater.

Selv om disse resultatene er lovende, er det behov for flere kliniske forsøk for å avgjøre om lignende antimikrobielle linser reduserer kontaktlinserelaterte bivirkninger, spesielt under langvarig slitasje, sier studieforfatterne. En rapport fra studien dukket opp i mai 2017-utgaven av Optometry and Vision Science i Australia (dersom noen skulle bo der og ha tilgang på slike magasiner).


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.