Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Hypermetropi-kirurgi

Beste prisene - Focus Dailies

  • 3.
  • 257 kr257
  • Shopping4net

Søk etter Focus Dailies linser her


Innholdsfortegnelse

Hva er hypermetropi?

Hypermetropi er mest kjent som langsynthet. Mennesker som er langsynte kan se fint på avstand, men har problemer med det nære synet, det som for eksempel tas i bruk når en leser. Disse menneskene trenger lesebriller for å unngå mysing eller tretthet og hodepine når en prøver å se ting på nært hold. Langsynthet er en vanlig synsfeil som innbærer at øyet er for kort i forhold til lysbrytningen i hvileposisjon.

Hvordan kan hypermetropi behandles?

Tidligere ble hypermetropi, eller langsynthet, bare behandlet med korrigerende linser, eller briller. Nå er det imidlertid mulig å operere. Den mest populære kirurgiske prosedyren som brukes til å korrigere hypermetropi er LASIK-kirurgi.

Hva er en LASIK-kirurgi?

Inngrepet utføres ved hjelp av en såkalt excimer laser. Ved hjelp av denne fjerner øyenlegen et ytterst tynt lag av vev fra hornhinnen, typisk noen titalls mikrometer tykt, slik at krummingen på hornhinnen endres. Målet med operasjonen er at pasienten skal oppnå godt syn uten å måtte bruke briller eller kontaktlinser.

Er LASIK-kirurgi bare for behandling av hypermetropi?

Ikke i det hele tatt. LASIK er også tilgjengelig for å behandle andre synsfeil som nærsynthet og astigmatisme.

Er LASIK det beste alternativet for behandling av hypermetropi?

Selv om pasienter med hypermetropi har rapportert om stor suksess med LASIK-inngrep, er det en operasjon - og pasienter bør vurdere det nøye. Det er mange andre alternativer for mennesker som lider av hypermetropi, blant annet langtidslinser. En bør rådføre seg med sine optiker for å finne ut om LASIK er det riktige alternativet.

Er det noe mer jeg trenger å vite om hypermetropi og LASIK?

LASIK er en effektiv behandling for presbyopi, en naturlig svekkelse av synet som oppstår når en rundt 40 år. Denne tilstanden kan kreve lesebriller, selv for pasienter som har hatt LASIK-operasjon.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.