Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Er det trygt for barn å ta LASIK øyeoperasjon?

Beste prisene - Dailies Total 1

  • 3.
  • 378 kr378
  • Shopping4net

Søk etter Dailies Total 1 linser her


Temaet rundt LASIK øyeoperasjon og dens effektivitet i synskorreksjon for barn er en svært omdiskutert emne. Ifølge FDA (US Food and Drug Administration) bør LASIK utføres utelukkende på folk over 18 år.

Innholdsfortegnelse

Barn og LASIK laseroperasjon på øye

Et annet kriteria man legger til bunn er at synet skal ha vært stabilt i minst ett år, noe som ofte ikke passer til hvordan barns syn utvikler seg. På grunn av dette vil man i utgangspunktet fraråde barn å ta en LASIK-operasjon.

Er det trygt for barn å ta LASIK øyeoperasjon?

I Norge utfører man ikke laseroperasjoner på folk under 18 år og helst ikke på folk under 20. Flere norske øyeklinikker oppgir på nettsidene sine at de helst ser at kandidatene har fylt 20 år før de tar kontakt.

Hva sier øyeleger og optikere om laseroperasjon på unge mennesker?

LASIK-kirurgi kan riktignok gi flotte resultater selv hos barn. Noen, fremtredende øyeleger mener at LASIK kan brukes for barn som ikke vil eller kan bruke briller eller kontaktlinser. Dette er utført spesielt for de barna som ikke er i stand til å lese eller skrive skikkelig på grunn av dårlig syn og veldig ofte der barn har et helt usannsynlig dårlig syn slik at det å miste/ødelegge kontaktlinser eller briller vil være ensbetydende med at de ikke kan se ordentlig. Det er en direkte forbindelse mellom øynene og hjernen, noe som betyr at man i utgangspunktet bare bør la barna slite med dårlig syn (og heller korrigere synet ved hjelp av kontaktlinser og briller) frem til de er 18 år.

På den andre siden vil man måtte maksimere barnets syn i så stor grad som mulig da et godt syn er viktig for å optimalisere utviklingsprogresjonen gjennom skolearbeid for eksempel.

Det er et dilemma man er nødt til å ta høyde for når man bestemmer seg om barnet sitt skal ta en LASIK. I utgangspunktet er det heller ikke foreldrene som bestemmer om barnet sitt skal få utført en slik operasjon – det er naturligvis opp til legen eller kirurgen.

Hvorfor kan LASIK kan være ineffektiv for barn?

LASIK-kirurgi innebærer å bruke en laser til å omskape hornhinnen. Omforming av hornhinnen korrigerer den manglende evnen hornhinnen har på å fokusere på innkommende lys inn mot øyet. Men ved et barn vil både hornhinnen og objektivet i øyet være forventet å vokse og endre formen sin naturlig gjennom årene, noe som kommer til å skje uansett. Da vil denne utviklingen ødelegge for den allerede utførte øyeoperasjonen – og man får et ineffektivt resultat etter bare et par år.

Jeg vil egentlig konkludere med at det å utføre LASIK-operasjoner på barn kun bør skje i alvorlige tilfeller hvor det er det eneste alternativet for synskorreksjon. Tenk deg i hvert fall nøye igjennom før du setter i gang med prosessen på barna dine.

Barn kan bli påvirket av en rekke øyesykdommer. Med riktig behandling, kan disse øyeproblemer rettes, men de trenger å bli diagnostisert i tidlig alder. Ved å utføre en synsundersøkelse kan en dyktig øyelege avgjøre om barnet ditt vil være i stand til å se uten briller eller linser i nær fremtid eller ikke.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.