Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Laser øyeoperasjon i Thailand

Beste prisene - Dailies Total 1

 • 3.
 • 378 kr378
 • Shopping4net

Søk etter Dailies Total 1 linser her


Thailand er et yndet sted for mange ting – kjøp av diverse varer og tjenester, et godt sted for turisme og et utrolig vennlig folkeslag som tar i mot vestlige turister med et smil.

Innholdsfortegnelse

LASIK øyeoperasjon i Thailand

Det mange har dratt nytte av i Thailand er å få utført diverse operasjoner som tannlege, diverse helserelaterte operasjoner samt øyekirurgi.

Laser øyeoperasjon i Thailand

Skal man ta en laser øyeoperasjon i Asia, så anbefaler jeg å ta det i enten Kina eller Thailand da det er disse to landene som har de beste skussmålene blant norske leger når det kommer til trygghet, sikkerhet og pris.

Grunnen til at man drar utenlands for å ta en øyeoperasjon er naturligvis pris – primært i hvert fall. Om man kan kombinere det med en flott to-ukers ferie i Thailand (type Bangkok eller Pattaya), så er vel heller ikke det å si nei til – men alt i alt er det prisen som lokker mange nordmenn hvert år til "smilets land" for å få tatt en øyeoperasjon.

Og det skal sies at det er mye penger å spare. Rundt 1/5 av prisen må man regne med å betale på de dyreste klinikkene i og rundt hovedstaden Bangkok. Om man legger til hva man må betale for en flybillett til Thailand, så vil jeg dog si at man ikke allikevel er så veldig langt unna hva man kanskje kan betale i Oslo og Bergen, men veldig langt unna etterbehandling og eventuelle erstatningssummer.

Velger du et av de beste stedene for å ta en slik øyeoperasjon i Thailand, så vil jeg faktisk hevde at du er i trygge hender hva angår risiko. MEN skulle noe ende galt, så sliter du med både synet og det juridiske i og med at du har fått det utført på den andre siden av jordkloden.

Fordeler med å ta øyeoperasjon i Thailand

 • Det er billigere enn Norge og mange av de andre landene i Europa som har blitt "vanlige" å ta øyeoperasjon i. Dette er riktignok hvis man kun tenker på kostnaden tilknyttet selve øyeoperasjonen og unngår å tenke på flybilletter, hotellpriser og øvrige levekostnader som kommer i tillegg til den prisen man betaler klinikken.
 • Man får seg en fin ferie til et nydelig land. Ingen kan si noe på at Thailand er et flott land å feriere i. Etter å ha gjort litt research på nett fant jeg riktignok ut at de fleste seriøse klinikkene ligger i Bangkok, og det er en by som har blitt beskrevet som ikke akkurat det flotteste Thailand kan by på.
 • Gode leger med like gode klinikker som gjør sitt beste for at du skal få et så godt syn som overhodet mulig. En av de nettsidene som virkelig gjorde meg litt mer sikker var Phuket Hospital, som både har god informasjon om de forskjellige prosedyrene (ICL, LASIK, LASEK, etc.) på engelsk og en presentasjon av øyekirurgene på forsiden.
 • Mange nordmenn og andre vestlige har allerede fått utført en øyeoperasjon i Thailand, noe som gjør at du enkelt kan komme i kontakt med norske referanser. Det finnes veldig mange diskusjonsfora for Asia-interesserte og spesielt med referanser til Thailand på norsk. Om du tar kontakt med noen på disse nettsidene, så skal du nok straks se at du får de svarene du er ute etter.

Fordeler med å ta øyeoperasjon i Thailand

Ulemper ved å ta øyeoperasjon i Thailand

 • Usikkerhet rundt det juridiske knyttet til risikoen med en øyeoperasjon. Hva skjer hvis noe går galt under operasjonen? Får du dekket noe av forsikringsselskapet eller er du selv nødt til å betale en hel masse penger for å få rettet opp synet igjen?

  Dette er uhyre viktig å få svar på før du drar til Thailand og får utført en laseroperasjon.

 • Du tar øyekirurgien i et land der kommunikasjonen med selv de høyest utdannede går på gebrokkent engelsk. Nå skal vi ikke snakke stygt om noen lands generelle engelskkunnskaper, men det er et ubestridt faktum at Thailandske sykehus ofte har et problem med den engelskspråklige kommunikasjonen. Kommunikasjon er veldig ofte et betryggende element før, under og etter en øyeoperasjon – så det er viktig at du velger et sted som snakker OK engelsk.
 • Flybilletten kan bli såpass dyr at det kanskje ikke lønner seg allikevel. Som tidligere nevnt vil man helt klart kunne oppnå en billigere operasjonskostnad enn det man vil i Norge, men flybillettene til Thailand er ofte ganske dyre – og da kan “vinningen gå opp i spinningen”.
 • Større risiko for å slite med dårlig syn etter behandling. Risikoprosenten på thailandske øyeoperasjon var rett og slett umulig å oppdrive på internett. Vi får bare konkludere med at slik statistikk ikke finnes offentlig, noe som bør gi litt bekymringer.

Ulemper ved å ta øyeoperasjon i Thailand

Som konklusjon vil jeg i hvert fall anbefale alle å tenke seg om to eller tre ganger før man bestemmer seg for å ta en øyeoperasjon i Thailand. Selv skal jeg ta en slik laseroperasjon på øynene mine i løpet av neste år, men jeg har nesten bestemt meg for å gjøre det her hjemme i Norge nettopp fordi jeg for min del ser at fordelene ikke veier opp for ulempene i dette scenarioet.

Vil anbefale å i hvert fall sjekke ut diverse øyeklinikker i Norge først før man bestemmer seg for å flagge ut hele operasjonen til for eksempel Thailand.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.