Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Øyeoperasjon: Forskjell på asiatiske og europeiske øyne

Beste prisene - Biofinity

  • 3.
  • 335 kr335
  • Shopping4net

Søk etter Biofinity linser her


Det er ikke ofte problematikken kommer opp med at man har en annen "øyeform" enn folk fra andre land, men det er jo beviselig et faktum at folk fra Asia har i all hovedsak smalere øyne enn oss nordmenn.

Innholdsfortegnelse

Øyeoperasjon – asiatiske versus nordiske øyne

Det er ikke ofte problematikken kommer opp med at man har en annen "øyeform" enn folk fra andre land, men det er jo beviselig et faktum at folk fra Asia har i all hovedsak smalere øyne enn oss nordmenn.

Og jeg hadde en prat med en øyekirurg for en stund siden hvor dette kom opp som et tema – og han kunne faktisk informere meg om at det var en annen prosedyre man var nødt til å utføre ved en øyeoperasjon når det kom til asiatiske øyne i forhold til nordiske øyne.

Fant også litt om det på internett og oversatte en liten forumpost fra en kvinne som har kommet over informasjonen nå nylig:

Jeg ble nysgjerrig på dette innlegget da min mann er 50% japansk. Både han og barna mine (jeg har lagt ut et bilde av min yngste datter som ble tatt for noen måneder siden) har "asiatiske øyne" til en viss grad, så jeg måtte sjekke dette opp. Og. . . tilsynelatende utgjør det en klar forskjell:

Det er mange forskjeller mellom kaukasiske og asiatiske øyne. De fleste av dem er usynlige og muskulære mens det finnes også andre underliggende vev-forskjeller som for eksempel økt fettinnhold og noe tykkere hud på de asiatiske øynene.

Hva er det som skiller et asiatisk og nordisk øye?

Ofte er det et press på øvre øyelokk som vil være ufullstendig eller ikke-eksisterende slik at huden vil henge over vippene og skjule mye av øyet. Det er derfor asiatiske øyne er formet slik de er.

Hva er det som skiller et asiatisk og nordisk øye?

Det er slik at små øyne kan gjøre øyeoperasjonen vanskeligere. Men det skal også sies at det som regel ikke er selve øyeåpningen som kompliserer øyeoperasjonen, men blenderen (åpningen).

Uansett; jeg tror ikke det kommer til å være de helt store forskjellene når det kommer til en øyeoperasjon på et asiatisk og en kaukasisk øyet når det kommer til hvilke resultater man kan oppnå. Men dog finnes det en studie (sjekk her) som viser at det er ganske stor forskjell når det kommer til restitusjon og eventuelle komplikasjoner.

Tørt øye syndrom

Asiatiske øyne har lettere for å få "tørt øye syndrom", har en lengre restitusjonstid og har større sjanse for å utvikle andre type komplikasjoner enn det europeiske/amerikanske pasienter har.

Så «hva har dette å si for meg?» er nok hele grunnen til at du for øyeblikket har tatt deg bryet med å lese denne artikkelen. Hvis du har klassisk tynne asiatiske øyne og ønsker å få utført en laseroperasjon i Norge, så er det ikke noe i veien for det. Husk bare på at norske øyekirurger har mye mer erfaring med å operere nordiske, større øyne og at dersom du virkelig trenger en kirurg som har lang erfaring, så kan det være en idè å ta en flytur til Asia og få utført operasjonen der nede.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.