Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

PRK laseroperasjon – guide og risiko

Beste prisene - Dailies Total 1

  • 3.
  • 378 kr378
  • Shopping4net

Søk etter Dailies Total 1 linser her


Radial keratotomy (“PRK lasoperasjon” på norsk) innebærer en operasjon hvor man gjør små kutt i hornhinnen som flatlegger hinnen og dermed reduserer nærsynthet.

Innholdsfortegnelse

Hos personer som har både astigmatisme og nærsynthet kan kirurgen foreta ytterligere kutt for å flate den misdannede delen av hornhinnen som forårsaker skjeve hornhinner.

PRK laseroperasjon – guide og risiko

PRK er ikke så veldig vanlig her hjemme i Norge, men tilbys av rundt halvparten av alle øyeklinikkene (sjekket kjapt via Google, så statistikken her er ikke helt til å stole på).

På grunn av at resultatet på det første øyet kan påvirke hvordan operasjonen vil bli gjort på det andre øye, er det slik at mange kirurger venter 6 uker før behandlingen av det andre øyet starter. Denne forsinkelsen reduserer også risikoen for spredning av hornhinne-infeksjon til det andre øyet. PRK laseroperasjon er med andre ord en type laserkirurgi som er veldig vanlig å ta her hjemme i Norge – i og med at man slipper ventetiden på rundt 2 måneder.

Når det er sagt er det ofte slik at mens du venter på den andre prosedyren blir du vanligvis utstyrt med en kontaktlinse for øyet som fortsatt er nærsynt i og med at to svært ulike synshemmelser på øynene fører til forvrengt syn.

Hva du kan forvente etter en PRK laseroperasjon?

PRK er en poliklinisk prosedyre . Det gjøres under lokalbedøvelse i kirurgens kontor eller på en vanlig laserklinikk . Operasjonen på det ene øyet tar ca 10 til 15 minutter og hele prosessen tar vanligvis mindre enn to timer – inkludert forberedelsestid, hviletiden du trenger rett etter operasjonen og papirarbeidet.

Etter operasjonen kan du enten ha en lapp over øyet eller en kontaktlinse direkte på øyeeplet, og i tillegg vil du kunne få en resept for smertemedisin fra legen din. Under en PRK laseroperasjon vet jeg at enkelte er nødt til å komme tilbake dagen derpå for at kirurgen skal undersøke øyet og skrive ut resept på noen øyedråper for å hindre betennelse og smitte.

Flere oppfølgingsbesøk er også ofte nødvendig – vanligvis uken etter operasjonen og deretter et par ganger gjennom det første året etter operasjonen.

PRK laseroperasjon - Fakta

  • Helbredningsprosessen er vanligvis rask med bare mildt ubehag. Du kan gå tilbake til normale aktiviteter i løpet av få dager.
  • Noen mennesker kan ha smerter (verkende eller bankende), eller en følelse av at det er noe i øyet i 24 til 48 timer etter operasjonen.
  • Synet ditt kan være uskarpt i et par dager etter operasjonen . Ikke kjør før synet er helt perfekt.
  • I rundt to uker etter operasjonen bør du unngå å drive med sport sport, ta på øyesminke samt andre aktiviteter som kan få vann i øynene. Kirurgen kan anbefale at du dusjer før operasjonen og deretter unngå dusjing for en dag eller to etterpå for å unngå å få vann i øynene.

Ustabilt syn er vanlig i de første tre månedene etter operasjonen og kan vare i opptil ett år . Synet ditt kan variere litt i løpet av en dag (men ikke til det punktet at du trenger briller).

Anbefalt blogginnlegg om PRK laseroperasjon

Det er ikke alle som er like heldig når de skal ta en PRK laseroperasjon. Man kan trygt si at dette ikke er den mest populære øyeoperasjonen, men det er en del nærsynte mennesker som sverger til det. Et eksempel på en slik dame er NRK-journalist Malene Larsen – og hun har også skrevet om sine mer eller mindre gode opplevelser hos Fokus øyeklinikk.
Link: gaino.blogg.no/1333022001_29mar2012.html


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.