Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Hvor mye koster en øyeoperasjon?

Beste prisene - Dailies Total 1

  • 3.
  • 378 kr378
  • Shopping4net

Søk etter Dailies Total 1 linser her


Vi starter like så godt denne artikkelen med en oversikt over de ulike norske klinikkene som oppgir hvor mye en «vanlig» laseroperasjon (LASIK) koster:

Bedrift Forundersøkelse Pris på begge øyne Lokalisasjon
Brillefri Gratis 36 000 kr Trondheim
Argus Syn 650 kr 30-42 000 kr Oslo
Optera 800 kr 28 000 kr Bergen
Memira 99 kr 41 900 kr Alle store byer
ABC-Synskirurg 950 kr 39 000 kr Oslo og Sandefjord

(oppdatert 2021)

PS! Vi prøver å oppdatere denne listen i så stor grad som mulig, men vi har sett at de fleste norske øyeklinikker har en ganske «fast» pris som i svært liten grad varierer.

Hvor mye koster en øyeoperasjon?

Merk dog at enkelte av klinikkene noen ganger har rabatter i form av markedsføringskampanjer eller studentrabatter. Dette kan potensielt spare deg flere tusen kroner.

Spørsmål

Hvor mye koster en øyeoperasjon? Har sett litt rundt på mange forskjellige nettsteder som tilbyr øyeoperasjon til forskjellige priser. Ser også at det er mange måter å utføre en øyeoperasjon på, noen er med laser og andre er med noe som gjør at man “skraper” på øyet?

Siste behandling høres utvilsomt svært krevende ut. Jeg vil nok ta en laseroperasjon dersom jeg skal ta en øyeoperasjon – men jeg lurer altså både på utføring og kostnader.

Svar
Kostnadene rundt en øyeoperasjon er svært forskjellige. For du skal vite at det er svært mange faktorer som spiller inn når det kommer til et slikt inngrep. Vi kan sette det opp slik:

  • Om du tar øyeoperasjonen innenlands eller utenlands. Det er et betydelig mindre beløp å betale dersom du skal ta operasjonen i utlandet, men vi har tidligere vært inne på at det faktum at det er en større risiko helsemessig dersom du tar den i utlandet.
  • Bor du i en større by i Norge, så vil du ha flere klinikker å velge mellom. På mindre steder pleier det som regel ikke være noen alternativer, men om det er det, så vil de mest sannsynlig ikke være særlig konkurranseutpreget.

Jeg vil på generelt grunnlag si at du burde dra til Oslo eller Bergen for å ta en øyeoperasjon her hjemme i Norge rett og slett på grunn av at du får bedre pris og har flere muligheter.

For; hvor mye koster en øyeoperasjon?

Du må nok regne med å betale mellom 15,000 og 25,000 norske kroner dersom du utfører den i utlandet. Skal du innenlands, så er det på ingen måte noen umulighet at du må ut med det dobbelte – spesielt om du ønsker etterbehandling også.

For; hvor mye koster en øyeoperasjon?

Jeg vil også påpeke at det er to forskjellige måter å ta en øyeoperasjon på. LASIK-metoden som du først beskriver er den vanlige metoden der man benytter seg av laser for å bedre synet. ICL-operasjonsmetoden er, som du også beskriver korrekt, utført ved at en lege skraper på overflaten av øyet ditt for å få korrigert øyeeplet slik at du får et perfekt syn igjen.

Risikomessig er det ikke stor forskjell på de to øyeoperasjonene, men det kan jeg eventuelt komme tilbake til ved en senere anledning.

Tips for å få ned prisen

Det å sammenligne priser hos forskjellige klinikker er en god start. Send mail til to-tre-fire norske øyeklinikker og hør om de har et godt tilbud til deg. Inkludér så mye informasjon om deg selv og din egen øyehelse i mailen slik at de forstår at du er seriøs.

Tips for å få ned prisen

Noen av klinikkene har åpne prislister, men det blir (dessverre) mer og mer vanlig at de prøver å gi en “unik” pris til hver enkel pasient. Kirurgene er nemlig ikke kun trent opp i å operere øyne, men også som selgere. De prøver alt de kan å få overbevist deg om at nettopp deres klinikk er den beste for deg.

En annen løsning er naturligvis å se til utlandet, og det har vi skrevet en lengre artikkel om her.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.