Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Hornhinnetransplantasjon

Beste prisene - Focus Dailies

  • 3.
  • 300 kr300
  • Extra Optical

Søk etter Focus Dailies linser her


Trenger du en hornhinne transplantasjon? Hvis du har alvorlige skader på hornhinnen din, kan du operere. En hornhinnetransplantasjon er en av de mest vellykkede transplantasjoner som finnes.

Innholdsfortegnelse

Hva er en hornhinnetransplantasjon?

En hornhinnetransplantasjon, også kalt gjennomtrengende keratoplasty (PK), er en kirurgisk prosedyre der en syk og ugjennomsiktig hornhinne byttes ut med et klart transplantat.

Hvem kan gjennomføre en hornhinnetransplantasjon?

Hvis en person opplever alvorlige synsproblemer som ikke kan løses med korrigerende linser, kan han vurdere hornhinnetransplantasjon Men et kirurgisk inngrep må alltid godkjennes av en øyenlege først.

Hvordan gjennomføres en hornhinnetransplantasjon?

Transplantatet innhentes fra en nylig avdød donor som ikke har tidligere øyesykdommer eller andre lidelser av betydning for transplantatkvaliteten. Dette tar sjelden mer enn en til to uker. Donorhornhinnen behandles og lagres i en hornhinnebank. Selve transplantasjonen er en poliklinisk prosedyre, utført med lokalbedøvelse og mikroskop. Kirurgen bruker utstyr som holder øynene åpne, skjærer vekk den skadede delen av hornhinnen og setter inn den friske hornhinnen i stedet. Transplantatet sys fast med en svært tynn tråd, og hele prosessen tar en time eller to. Etter operasjonen må man bruke øyedråper for å hindre avstøtning og betennelse i noen måneder, før stingene fjernes. Synet vil returnere gradvis etter inngrepet, og dersom pasienter erfarer det motsatte, eller opplever høg lysfølsomhet, smerte eller rødhet, bør en kontakte en lege.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.