Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Tre tips til deg som vurderer laseroperasjon

Beste prisene - Dailies Total 1

 • 3.
 • 378 kr378
 • Shopping4net

Søk etter Dailies Total 1 linser her


Skal du ha laseroperasjon på øye, så er det noen tips og triks jeg er nødt til å fortelle deg om.

Innholdsfortegnelse

Er selv i posisjonen hvor jeg nå har tatt en LASIK laseroperasjon og var fornøyd med den, men det var faktisk mer jobb enn jeg hadde regnet med å både finne riktig klinikk og sikre seg at det ikke skjedde noen komplikasjoner underveis (tett oppfulgt av legen).

Tre tips til deg som vurderer laseroperasjon

På grunn av denne prosessen har jeg egentlig sett hvor omfattende det er – og hvor tidkrevende researchen egentlig er. Så jeg satt opp tre hovedpunkter som du kan følge hvis du skal ta en øyeoperasjon med laser.

 • 1. Ikke ta det første og beste.


  Gode klinikker med OK priser finnes i både utlandet og i Norge. Om du forhaster deg vil du nok angre på det i ettertid.

  Selv gidder jeg ikke nevne hvilken klinikk jeg var hos da det kan oppfattes som reklame og jeg bare ble sånn “helt greit” fornøyd, men det er vel ingen hemmelighet dersom jeg sier at det var en av de aller største i Norge.

 • 2. Skaff deg gratis konsultasjon.


  Hør om du kan komme på visitt for å høre hvilket opplegg de kan legge opp for deg. Jo mer du føler deg trygg og “hjemme”, desto større sjanse er det for å få full jackpot når du velger klinikk for LASIK laseroperasjon.

  Det bør også være en synstest inkludert – og du er nødt til å legge ut om alt hvordan synet ditt har forandret seg eller utviklet seg de seneste årene. Dersom man ikke har hatt et stabilt syn i to år, så er man rett og slett ikke noen egnet kandidat til å ta en øyeoperasjon.

  Jeg var hos en klinikk i starten hvor jeg følte at de ikke hadde et profesjonelt nok opplegg, noe som gjorde at jeg heller valgte noen andre.

 • 3. Pass deg hvis du skal til utlandet.


  Laseroperasjoner i utlandet blir mer og mer populært for nordmenn, men man skal være veldig forsiktig og tenke på risikoen når man reiser utenlands.

  Risikoen går naturligvis ikke bare på at du ikke nødvendigvis tjener så mye penger på det da du må kjøpe både fly + hotellopphold, men det er ganske mange land som utdanner leger over en lav sko uten helt å kvalitetssikre dem.

Det å komme hjem fra Baltikum med dårlig syn resten av livet er noe du absolutt ikke bør oppleve.

Øyeoperasjon: mitt liv ble lettere

Slik fikk jeg det lettere etter en laseroperasjon på øye

Dette er en historie som er skrevet av en som nylig tok en øyeoperasjon og har et ønske om at så mange som mulig skal lese hans historie fra A til Å.

Hei,
jeg er en 24 år gammel mann som lenge har vurdert forskjellige ting for å bedre synet mitt etter at jeg for alvor begynt å se dårlig i en alder av 18 år. Har lenge vært opptatt av tekster og lesing, noe som mest sannsynlig ga utslag i nærsynhet – noe jeg også fikk konstantert da jeg dro til legen og hørte hva som gjorde at jeg så såpass dårlig som det jeg gjorde.

Fra 18-20-årsalderen brukte jeg briller, noe jeg synes var hemmende da det var i denne perioden mange ting inntraff som feks min første kjæreste, russetiden m.m.

Fikk etter hvert øynene opp for kontaktlinser, noe jeg egentlig mislikte i starten, men tok til meg etter hvert – og alt negativt jeg har å si om kontaktlinser er at man kanskje vil få et ganske redusert budsjett av det dersom man blir nødt til å benytte det på fast basis som student.

Fikk til slutt skrapet sammen nok penger til å ta en øyeoperasjon, noe jeg synes var virkelig deilig. Det var absolutt deilig å få vite at man var klar for å slippe både kontaktlinser og briller for evig og alltid. Hadde egentlig en litt dårlig følelse i og med at jeg hadde googlet “øyeoperasjon” og funnet masse informasjon om hvilke sykdommer man kunne pådra seg i etterkant av en slik operasjon, men etter en lang og dyp samtale med en “veileder” hos øyeklinikken var jeg ganske rolig og behersket rundt det hele.

Øyeoperasjonen gikk perfekt, og kun to uker senere kunne jeg se helt perfekt – også om natten.

Det er virkelig mye som har blitt bedre etter at jeg gjennomførte øyeoperasjonen. Når man våkner om morgenen slet jeg tidligere med å se helt til jeg kom bort til badet og fikk tatt på meg linsene. Nå kan jeg bare våkne opp i min egen seng, ta på meg klærne og komme meg på enten jobb eller skole (alt avhengig av hverdag/helg).

Skal jeg være helt ærlig, så vil jeg egentlig anbefale en øyeoperasjon for alle som tar seg råd til det. Er du en frisk person i enten 20- 30- eller 40-årene, så kan jeg virkelig ikke se at du skal tape så veldig mye penger på det heller. Grunnen til dette er at øyelegen min sa at synet kommer til å holde seg stabilt helt til jeg bikker rundt 70 år, noe som gjør meg sikker på at jeg har et godt syn i lang tid fremover!

Hvor mange er fornøyde?

Vi baserer dette svaret kun på fakta vi har fra USA. FDA, som også kan virke som en slags rådførende helsemyndighet i USA, publiserte i år 2015 en rapport som viste at godt over 95 % av alle som tok øyeoperasjon var fornøyde med resultatet. Du kan lese mer om disse tallene gjennom denne linken (AllAboutVision.com). Her kommer det også frem at det helt klart er de minst farlige komplikasjonene som er de mest vanlige.

Øyeoperasjon: mitt liv ble lettere

Med andre ord: det er mye større sannsynlighet for at du opplever “komplikasjoner” som midlertidig tåkesyn og litt tørre øyne enn at du blir blind på et eller begge øynene. På generelt grunnlag kan man altså konkludere med at det å ta en øyeoperasjon er veldig trygt.

Mye tydet også på at de som var fornøyde med resultatet etter en kort periode også slapp å møte på “bivirkninger” på sikt. Suksessraten er altså svært god.

Hvorfor leser jeg om så mange dårlige historier på nettet?

Tja, det er ikke mange dårlige historier om folk som har fått nedsatt syn etter en øyeoperasjon, men det forekommer absolutt – og grunnen er at de som det har gått dårlig med naturligvis også skriker høyest. Hvis man har gjennomgått en god øyeoperasjon og er fornøyd med resultatet, så er det nemlig ingen grunn til at man skal skrive rundt på diskusjonsfora om sine gode opplevelser.

Hvis man har møtt på et firma som gjør synet ditt verre derimot…da får ofte pipen en ganske annen lyd.

Du skal også prøve å unngå de åpenbart sponsede/falske anmeldelsene fra norske firmaer som skal prøve å få deg til å dra utenlands på “øyeoperasjons-ferie”. De har ofte en stygg tendens til å opprette falske blogger og nettsider med gode anmeldelser om sitt eget firma.

Diskusjonsforum for øyeoperasjon

Diskusjonsfora som diskuterer kontaktlinser og øyekirurgi er svært nyttig for mange mennesker. Forumene diskutere ulike aspekter av operasjonen helt fra forberedelsene til postoperative komplikasjoner.

Diskusjonsforum for øyeoperasjon

Riktignok er det ikke veldig mye hjelp å få på norske diskusjonsfora, men jeg linker til noen engelske i slutten av artikkelen – her vil du finne mye god hjelp.

Pre-kirurgisk hjelp

Grunnen til at mange gjør denne informasjonssøkningen rundt øyeoperasjon på internett er for å finne ut hva slags kirurgimetode de skal bruke og høre erfaringer fra andre pasienter som allerede har tatt en øyeoperasjon. Ved å bruke et diskusjonsforum kan man få presise svar fra andre mennesker som allerede har vært gjennom prosessen.

Noen fora velger også å ha egne kirurger og eksperter som svarer på spørsmålene, men dette er i mine øyne ikke alltid veldig heldig da de kan være farget av hvilken øyeklinikk de representerer.

Det du kan få hjelp til gjennom diskusjonsforum før en øyeoperasjon er altså:

 • Hvilke klinikker man bør velge

 • Hvilke klinikker man bør holde seg unna

 • Andres erfaring med LASIK/PKR-metoden

 • Få stilt konkrete spørsmål om hvilke prosesser som skjer under en øyeoperasjon

Post-kirurgisk hjelp

Post-kirurgiske komplikasjoner kan selvfølgelig forekomme når man tar øyeoperasjon, og da er det veldig greit å høre med andre hvordan erfaringer har vært. Noen pasienter vil alltid kunne kjenne seg igjen i de symptomene som du har opplevd og kan gi svar på hvordan de taklet smerten eller problemet.

Erfaringer og tips til deg som vurderer laseroperation

I og med at det er ganske begrenset informasjon på norsk om kunder som har tatt laseroperasjon på øye, så tenkte vi at det var greit å ta kontakt med noen som vi visste hadde gjort dette inngrepet tidligere og kunne gi “førstehåndskunnskap” på hva man var nødt til å tenkte på samt hvilke erfaringer og tips de kunne komme med.

Laseroperasjon øye: Erfaringer og tips

Selv kjente jeg to personer som hadde en ganske ulik bakgrunn når det kom til øyeoperasjon – der to hadde benyttet seg av LASIK-metoden, noe som betyr at man bruker en lasermaskin til å rette på synet. Kjenner også til en som har tatt en ICL-operasjon, men dette kommer jeg tilbake til i en senere bloggpost.

Mann, 23 år fra Bærum
Jeg tok en laseroperasjon som følge av at jeg skulle i militæret og bli skarpskytter. Etter at jeg hørte at jeg fikk sponset hele operasjonen fra militæret dersom jeg besto inntaktsprøvene ble jeg med en gang klar på at dette var noe jeg ønsket å gjøre. En militær karriere i Afghanistan krever tross alt et helt perfekt syn, eller et “20/20”-syn som de kalte det hos øyeklinikken.

Tok dermed kontakt med den beste (og dyreste..) klinikken i Oslo for å rådføre meg om hvordan dette gikk til. Skal jeg være helt ærlig, så fikk jeg ikke veldig mye ut av det første møtet med dem ut over at de kunne garantere at det skulle gå bra samt at jeg var nødt til å komme til etterbehandling etter lasoperasjonen.

På selve operasjonsdagen kom jeg inn til gode og ryddige lokaler, ble bedt om å stirre på en prikk inn i lasermaskinen et par minutter samt at jeg skulle klare å holde øynene oppe så lenge som mulig. Alt ble utført perfekt og jeg slet verken med noen bivirkninger eller noenting i etterkant.

Året i Afghanistan gikk også svært godt for seg, og jeg slipper nå både å bruke briller og kontaktlinser til en hver tid. I og med at jeg ikke betalte selv, så ser jeg vel på øyeoperasjonen som en av de beste investeringene jeg noen gang har gjort.

Kvinne, 40 år, Bergen
Fant noen annonser som omhandlet en øyeoperasjon i utlandet etter å ha søkt litt rundt temaet på internett. Fant ut at dette var det klart billigste alternativet, men enkelte hevdet også at det var svært usikkert. Tok opp telefonen og ringte det norske nummeret som var tilknyttet den nettsiden jeg kom inn på, og de kunne fortelle følgende om rammene rundt laseroperasjonen:

 • Det ble utført av norske leger utdannet på norske universiteter.

 • Selve øyeoperasjonen ble lagt til Tyrkia.

 • Grunnen til at de har øyeklinikken i et annet land er for å kunne gi billigere pris (moms-reglement og de øvrige ansatte på klinikken tar mindre penger)

Etter denne telefonsamtalen ble jeg, kanskje noe naiv, overbevist om at det ville være en god idè å ta den i utlandet.

Så jeg bestilte flybillett, hotellopphold og selve laseroperasjonen gjennom øyeklinikken. Regnet ut at jeg sparte rundt 10,000 kroner på hele greiene i stedet for å ta det hjemme i Bergen. Når jeg også fikk litt sol på kroppen, så var det egentlig veldig greit.

“Ferien” varte bare i to dager – der jeg første dagen fikk beskjed om hva som kom til å skje, og andre dagen ble jeg operert. Har ikke merket noen ting overhodet dumt med synet mitt i etterkant, men det skal sies at det ikke er mer enn to måneder siden jeg tok øyeoperasjonen.

Selv vil jeg i hvert fall anbefale alle å ta laseroperasjonen i utlandet dersom de føler seg sikre på at det er en god øyekirurg som vet hva de holder på med.

Hvem kan ta en laseroperasjon?

De aller fleste mennesker som har friske øyne og har mindre synskorreksjoner som skal utføres (nærsynthet, langsynthet og/eller asigmatisme) er som regel gode kandidater for å ta en laseroperasjon. I utgangspunktet har teknologien kommet såpass langt at “alle” typer synshemmelse med unntak av blindhet kan korrigeres, men som øyekirurgen min sa:

“DET ER VANSKELIG Å SETTE NOE FASITSVAR PÅ HVORVIDT MAN ER EN GOD KANDIDAT ELLER EI. DET ENESTE MAN KAN GJØRE ER Å KOMME INNOM EN KLINIKK OG FORKLARE SITUASJONEN SIN SLIK AT VI HAR ET BESLUTNINGSGRUNNLAG. ALLIKEVEL VIL VI PÅPEKE AT OVER 90 % AV DE SOM KOMMER INN I VÅR KLINIKK VIL FÅ TILBUD OM BEHANDLING.”

Den ideelle LASIK-pasienten er mellom 20 og 40 år, men også eldre mennesker kan være gode kandidater hvis de har et stabilisert syn. Det er svært viktig at synet ditt har stabilisert seg for du tar en øyeoperasjon, noe vi kommer tilbake til senere i artikkelen.

Hvem kan ta en laseroperasjon?

Men hvorfor blir noen frarådet eller nektet laseroperasjon?

Grunnene til at man ikke regnes som en kandidat til en laseroperasjon er følgende:

 • 1. Signifikante og alvorlige synsproblemer. Hvis du har en ekstrem grad av nærsynthet, langsynthet eller astigmatisme kan det være at du ikke har mulighet for å få et særlig mye bedre syn til tross for en operasjon. Det er også påvist gjennom flere forskningsrapporter en høyere komplikasjonsfare for folk som ligger betydelig høyere på “pluss/minus“-skalaen.

  Det er en uskreven regel, som praktiseres litt forskjellig hos øyeklinikker, som tilsier at de estimatene man pleier å sette grensen på er som følger:

  Nærsynthet behandles ikke etter minus 10 og langsynthet behandles ikke etter pluss 7.

 • 2. Ustabilt syn. Øyeoperasjoner anbefales aldri for unge mennesker under 18 år eller veldig gamle

  Det kan være flere grunner til at du blir nektet en laseroperasjon.

  mennesker fordi synet deres er stadig vekk i endring. Synet bør ha stabilisert seg og holdt seg stabilt i minst to år før man tar en laseroperasjon.

 • 3. Tørre øyne. Både antall tårer du produserer og innholdskvaliteten på disse tårene er viktige faktorer for å forbedre restitusjonsperioden etter en laseroperasjon. Hvis du plages med tørre øyne, og da spesielt på vinterstid i Norge, så er dette noe som er veldig viktig at du opplyser øyekirurgen om før du setter i gang prosedyren.

 • 4. Store pupiller. Hvis man har store pupiller er det større sjanse for at man opplever at man sliter med å se om natten/kvelden etter en laseroperasjon. Men det er veldig få mennesker som har såpass store pupiller at dette utgjør noe særlige problemer.

 • 5. Svakt immunforsvar. For de som er i den eldre aldersgruppen kan dette være relevant. Har man et svakt immunforsvar som følge av alderen eller sykdommer man har fått gjennom livets løp (AIDS feks), så er man ikke egnet til å ta en øyeoperasjon.

Under konsultasjonen vil du uansett høre med øyelegen din hvorvidt du er en god kandidat eller ikke. Men det er faktisk en del folk som blir nektet en laseroperasjon nettopp fordi de er plaget med noen av disse overnevnte faktorene.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.