Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Øyeoperasjon og risiko

Beste prisene - Dailies Total 1

  • 3.
  • 378 kr378
  • Shopping4net

Søk etter Dailies Total 1 linser her


Risiko er det svært mange nordmenn er opptatt av når de skal kjøpe seg en øyeoperasjon. Jeg har oppfattet det slik med de jeg har snakket med som vurderer et slikt inngrep at pris kommer i første omgang, og risiko som en klar nummer to.

Innholdsfortegnelse

Ut over at det for min del er motsatt på disse to tingene i prioritert rekkefølge, så mener jeg at det er godt å se at nordmenn tenker over risikoen ved å bruke en øyeklinikk som ikke er sertifisert her hjemme i Norge.

Øyeoperasjon og risiko

I og med at øyet er et av de mest avanserte stedene på kroppen når det kommer til funksjonalitet, så er det klart at det er en del ting som kan gå galt når man skal ta et kirurgisk inngrep der.

En liste over ting som kan gå galt sett i resultatmessig perspektiv er følgende;

  • Tåkesyn

  • Bli blind på et eller begge øynene

  • Få enda mer skeve hornhinner (noe som enkelt kan rettes opp ved en ny operasjon)

Dette er de tre “vanlige” tingene som inngår i risikoen ved å ta en øyeoperasjon. Men heldigvis er det slik at de fortsatt er ekstremt uvanlige, noe vi besvarer ved neste og følgende spørsmål;

Hvor vanlig er det med komplikasjoner under en øyeoperasjon?

Det er ekstremt sjelden, både her hjemme og utenlands. De eneste tallene jeg kan finne frem som er sikker informasjon er at rundt 1 % av alle pasienter (0,96 % for å være nøyaktig) opplever en eller annen form for komplikasjon. Så risikoen er ekstrem liten.

Det sto også videre at den aller mest vanlige “feilen” som gjøres er ikke en feil som gjøres av øyekirurgene, men kommer som en følge av genetikken du har liggende i kroppen – og er beskrevet som tåkesyn i en mindre eller lengre periode. Om man har tåkesyn, så vil man kunne slite litt med å ha lengre sikt når det blir mørkt og skumringen siger inn ut over kvelden.

Komplikasjoner generelt var mer vanlige i de tidlige årene etter at LASIK ble introdusert, da studier på slutten av 1990-tallet indikerte at inntil 5 prosent av personer som gjennomgår en laseroperasjon opplevde noe form for problem i etterkant.

I dag er det under 1 prosent som får alvorlige komplikasjoner, og tallet synker fortsatt.

En verdensomspennende gjennomgang av LASIK-pasienter publisert i 2009 viste at mer enn 95 prosent av folk som hadde tatt laseroperasjon mellom 1995 og 2003 var fornøyd med sitt resultat.

Hva kan man gjøre for å få minst risiko under en øyeoperasjon?

Selvfølgelig er det noen tiltak man kan gjøre for å minimere risikoen. Det aller første (og beste) er å finne ut litt mer om de forskjellige klinikkene som tilbyr øyeoperasjon. Ikke bare tenk på penger, men tenk også på at dette er en operasjon som kommer til å vare livet ut og blir sett på som en av de beste investeringene du noen gang kan gjøre.

Noen velmendende råd til slutt for at du skal skaffe deg det beste og sikreste:

  • ta kontakt med andre som har tatt en øyeoperasjon og lytt til råd

  • les deg opp på nettsteder som denne

  • sjekk ut hvilke øyeklinikker som tilbyr den type operasjon du ønsker deg i ditt nærområde

  • ikke vær gjerrig og/eller ta “det første og beste”

I tillegg bør du passe på valg av land og klinikk dersom du skal ta laseroperasjonen i utlandet. Vi vet at det finnes mange brukeranmeldelser/”erfaringsposter” om norske klinikker, men at det er vanskeligere å grave seg frem til objektiv og nøytral informasjon om polske, ungarske og russiske øyeklinikker. Mye av det som blir postet på internett er dessverre sponsede innlegg eller spam. Vær obs på dette når du gjør research.

Hva skal du tenke på før du velger klinikk?

Det er naturligvis en del ting som kan minske risikoen for komplikasjoner etter en LASIK-operasjon. Vi anbefaler naturligvis at du sammenligner forskjellige klinikker og leser deg opp på andre menneskers erfaringer. Du skal ikke bare sammenlikne ulike klinikker, men også de ulike øyeoperasjonene som finnes – og til slutt skal du også undersøke hvilket utstyr hver klinikk bruker, om den informasjonen finnes offentlig noe sted.

Ikke baser valg av klinikk utelukkende på lave kostnader. Du har naturligvis lov tli å besøke flere øyeklinikker. Pass på at disse kirurgene naturligvis også er selgere, og de gjør alt de kan for å prøve å kapre deg som kunde ved første besøk. Ikke gå i fella. Prøv flere klinikker før du bestemmer deg, og det er veldig greit å ringe dem og høre om de har gratis konsultasjon før du kikker innom.

Utenlandske klinikker som gir garantier som “perfekt syn eller pengene tilbake” skal du holde deg langt unna. Jeg har sett et par av dem som driver med denne type markedsføring, men da bør du være meget obs. Hold deg unna.

Det amerikanske militæret

Blant befolkningen generelt er det mer og mer tillit til LASIK-prosedyren for å korrigere synet. Det store deler av den amerikanske hæren har gjennomgått en LASIK-operasjon.

Det amerikanske militæret

amerikanske militæret har blant annet vedtatt en utbredt bruk av øyekirurgi av denne type for å redusere avhengigheten av tropper med briller da det kan svekke mannskapet i en krigssituasjon. I 2008 ble mer enn 224000 mennesker innenfor det amerikanske forsvaret gitt en laseroperasjon. Og resultatene har som følge av dette vært svært positive.

For å si det sånn; det amerikanske militæret ville neppe brukt titalls milliarder dollar på noe som ikke fungerte utmerket av kirurgiske inngrep på sine soldater.

Laser øye kirurgi har behandlet millioner av pasienter og har høy pasienttilfredshet. Men som med alle kirurgi, innebærer LASIK potensielle komplikasjoner. Det er viktig for deg å veie fordeler og risiko før du velger å gå videre med kirurgi.

Vi kan vel egentlig bare konkludere med at det er svært liten sjanse for at du kommer til å oppleve komplikasjoner etter en LASIK-operasjon og igjen begynne å vise til at under 1 % av alle pasienter får små komplikasjoner.

Hvis du også ser på alvorlighetsgraden av de ulike komplikasjonene, så er det som regel midlertidige plager som tørre øyne o.l.. som enkelt kan fikses.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.