Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Øyeoperasjon: Finansiering, betaling og kostnader

Beste prisene - Dailies Total 1

  • 3.
  • 378 kr378
  • Shopping4net

Søk etter Dailies Total 1 linser her


Det koster rundt 30,000 norske kroner å ta en øyeoperasjon dersom du tar den her hjemme i Norge. Så enkelt er det bare.

Innholdsfortegnelse

Hvordan betale for øyeoperasjon

Det er ikke alle som bare kan diske opp med 30,000 – 50,000 norske kroner med en gang de får lyst på en øyeoperasjon. Så da må man begynne å se alternativt på det og finne ut hvilke finansieringsmodeller man kan gå ut etter når man skal betale for seg.

Hvordan betale for øyeoperasjon

Vi har satt opp en liste over måter du kan skaffe pengene på dersom du sliter med økonomien, men allikevel føler at du trenger en laseroperasjon.

I denne artikkelen kan du for øvrig se en liste over alle de norske øyeklinikkene for å se hvor mye penger de tar for en vanlig laseroperasjon. Selv om det er hard konkurranse om kundene her hjemme i Norge, så er det nemlig stor forskjell på prisen.

Jeg kan få rabatt på laseroperasjon. Burde jeg slå til?

Et forholdsvis moderne tiltak for å tiltrekke seg kunder i Norge er det å gi ut rabatter eller rabattkoder til enkelte markedssegmenter. Det har vært en stor del av amerikansk kjøpskultur i årtier, men nå har norske bedrifter for alvor kastet seg på trenden. Og øyeklinikkene er med på moroa. Mange gir både 5 og 10 % rabatt til studenter, noe som – med tanke på at en gjennomsnittlig norsk laseroperasjon koster rundt 35,000 kroner – kan gjøre at du sparer tusenlapper.

Svaret på spørsmålet i tittelen er: ja, du burde slå til hvis klinikken du velger tilbyr slik rabatt. Allikevel burde det også være et lite faresignal på at klinikken sliter med å tiltrekke seg kunder. En rabattkode burde ikke være grunnen til at du velger en klinikk over en annen.

Kredittkort er en måte å finansiere øyeoperasjon

Man kan søke om kredittkort med opp til 100,000 norske kroner som kredittgrense. Dog skal du være sikker på at du kan betale ned det du låner innen du pådrar deg ekstremt store renter og betalingsanmerkninger som du kommer til å slite med å bli kvitt.

Kredittkort er en måte å finansiere øyeoperasjon på som vi kun anbefaler dersom du vet at du kommer til å klare å betale ned alt innen den gebyrfrie perioden er over.

Kredittkort er en måte å finansiere øyeoperasjon

Det skal nevnes at den rentefrie perioden for vanlige kredittkort er på rundt 45-60 dager. Etter det vil renten være betydelig høyere enn alle andre lån (med unntak av SMS-lån). Det kan være grunn til å tro at det vil lønne seg å delfinansiere med et kredittkort. La oss si at totalprisen på øyeoperasjonen koster 35,000 kroner. Spar opp 20,000 og betal de siste 15,000 med et kredittkort – da vil du kunne ha et realistisk mål om å betale ned alt uten å måtte betale renter av lånet.

Forbrukslån for å ta en øyeoperasjon

Forbrukslån for å ta en øyeoperasjon fungerer på den samme måten som med et kredittkort, men unntak av at du faktisk ikke får et fysisk kort å betale med. Her åpnes det en ny konto på en ny bank som du fritt disponerer med den lånesummen som du selv bestemmer.

Forbrukslån for å ta en øyeoperasjon

Det tar ikke lange tiden å søke et forbrukslån på nett, men det er heller ikke en særlig god og gunstig måte å finansiere noe på. Hvis du kjapt sjekker de bankene som tilbyr forbrukslån, så vil du kjapt innse at de ofte opererer med en effektiv rente på opp mot 20 %. Det er altfor høyt.

Det vanligste er å ta høye forbrukslån på opp mot hundre tusen kroner, men jeg vil ikke anbefale å ta høyere lån enn strengt tatt nødvendig.

Ikke bare er det utrolig dyre løpende renter på forbrukslån, men det koster også å opprette et slikt lån. Det bankene kaller et «etableringsgebyr» er en kostnad på mellom 1500 og 3000 kroner som kunden blir nødt tli å betale i «inngangsbillett» for å i det hele tatt få lånet utbetalt. Og deretter skal det betales termingbeyr på mellom 50 og 100 kroner hver gang du betaler banken. Termingebyret er bankens måte å si fra til kunden på at «hvis du ikke nedbetaler forbrukslånet kjapt, så flår vi deg!».

Finansiering gjennom øyeklinikken

Flere av øyeklinikkene i de større byene i Norge har gode samarbeidsavtaler med diverse banker som gjør at du kan finansiere det gjennom dem. Det fungerer slik;

  • Øyeklinikken får en kunde på kroken.
  • De tilbyr finansiering gjennom en mer eller mindre OK bank som har fotfeste i Norge.
  • Kunden takker ja til dette tilbudet.
  • Øyeklinikken tjener gode penger på å ha skaffet banken en kunde.

Vinn-vinn-situasjon for banken og øyeklinikken. Tap for deg som kunde – i og med at det er mye penger som skal deles ut her mellom bank og klinikk, noe som betyr høyere rente og dyrere lån. Her kan du se et par eksempler på hvordan slike lån tilbys gjennom klinikkene. Enkelte av dem er «frekke» nok til å også oppgi nedbetalingstiden i form av kroner og øre «per måned» for å prøve å lokke kundene sine til å ta opp et dyrt lån:

Finansiering gjennom øyeklinikken

Så ja. Hold deg unna dette.

Oppsparing

Den beste, mest fornuftige og økonomiske måten å finansiere en øyeoperasjon på er ved å spare opp nok penger. Sparing er egentlig ikke noe nordmenn flest er særlig gode på. Setter du av 1500 kroner i måneden over det neste kalenderåret, så er du allerede godt på vei til å få realisert drømmen om en laseroperasjon.

Husk også på at en slik operasjon ikke er noe som er helsemessig nødvendig eller som er forbundet med noe farlig for kroppen din. Det at man er lei av å gå med kontaktlinser eller briller er ikke et særlig godt argument for å inngå en låneavtale med en bank som gjør sitt ytterste for å ruinere deg.

Konklusjon

Øyeoperasjon er ikke bare en viktig avgjørelse med tanke på helsen og videre livsstil, men også økonomien. Det å ta opp et lån på flerfoldige tusen kroner eller benytte seg av kredittkortet for å finansere operasjonen er ikke nødvendigvis en særlig god idè hvis man tenker litt langsiktig.

Husk på at det å betale med egne penger er den desidert beste metoden for å få betalt og at klinikkene aktivt jobber med å tilby deg «fordelaktig finansiering» til tross for at dette vil gjøre at du betaler mye mer for øyeoperasjonen enn du egentlig skulle. Hvis du takker ja til et ufordelaktig lån, så kan plutselig den totale prisen på operasjonen stige fra 30,000,- NOK til 36,000 – 40,000,- NOK over natten. Det er noe å tenke på.


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.