Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser - Prissammenligning

Kontaktlinseronline.no - Kontaktlinser i Norge Kontaktlinser - Alltomlinser.se Lensshopper.co.uk - Contact Lenses in the United Kingdom Kontaktlinsenguide.de - Kontaktlinsen in Deutschland Lensshopper.com - Contact Lenses in the United States Lentillesdecontactonline.fr - Lentilles de Contact en France Nettilinssit.fi - Piilolinssit Lentiacontattoonline.it - Lenti a Contatto in Italia Lensshopper.nl - Contactlenzen

Facebook

Laseroperasjon øye

Beste prisene - Dailies Total 1

 • 3.
 • 378 kr378
 • Shopping4net

Søk etter Dailies Total 1 linser her


Laseroperasjon eller øyeoperasjon er de mest brukte ordene til å beskrive den kirurgiske prosessen som korrigerer synsproblemer (nærsynthet, langsynthet og astigmatisme) slik at man slipper å være avhengig av briller eller kontaktlinser.

Innholdsfortegnelse

Akkurat nå er det en prosedyre kalt LASIK som er den mest utbredte øyeoperasjonen i Norge, men det kan være andre typer behandling som passer deg bedre. Alt kommer an på hvilket behov du har.

Artiklene under vil hjelpe deg med å lære mer om hvilke muligheter du har slik at du er bedre rustet til å diskutere alternativene med øyelegen når du møter vedkommende for første gang.

Laseroperasjon (LASIK)

Laseroperasjon i Thailand.
Kostnad, risiko og tilgjengelighet. Hvor lett eller vanskelig er det å få tatt øyeoperasjonen sin i Thailand?

Fordelene og ulempene.
Nytte og risiko er nøkkelord.

Dårlig syn i etterkant?
Mange kan oppleve midlertidige plager i etterkant av inngrepet. Her er en liste over symptomer du skal være obs på og hvordan man eventuelt kan bli kvitt dem.

Risikovurdering.
En av våre mest leste artikler noensinne. Hva er risikoen for at noe går galt under en laseroperasjon? Og vil man i så fall kunne rette opp feilen?

Laseroperasjon på skjeve hornhinner.
Skjeve hornhinner (også kalt astigmatisme) kan korrigeres ved hjelp av en LASIK- eller ICL-operasjon. Denne artikkelen gir et innblikk i mange ting folk lurer på relatert til en slik operasjon: risiko, hvilken operasjonstype som er best/vanligst samt hvilke klinikker i Norge som tilbyr denne operasjonen (og til hvilken pris).

Hvilke faktorer spiller inn i avgjørelsen om å ta en laseroperasjon?
Briller, kontaktlinser eller øyeoperasjon? Det er et spørsmål mange sliter med å besvare. Her diskuterer vi de faktorene som folk lurer mest på når de er i tvil.

Guide: LASIK for eldre.
Hva skal man tenke på når man har bikket 60 år og fortsatt ønsker å bli kvitt kontaktlinser og briller?

Guide: LASIK for de under 18 år.
En artikkel om barns syn og hvordan mulighetene er for øyeoperasjon. Er det trygt? Er det lovlig?

Forskjellen på asiatiske og europeiske øyne.
Størrelsen på øynene kan ha en del å si for utfallet.

Spørsmål du kan stille kirurgen før prosedyren.
Hvor erfaren er kirurgen og hvordan ser hans eller hennes historikk ut?

Gjesteinnlegg: kan man bli blind av en laseroperasjon?
En norsk kirurg har skrevet et innlegg for å berolige de som tror at man kan bli blind i etterkant av øyeoperasjonen.

Det økonomiske

Hvor mye koster en øyeoperasjon?
Hva koster en laseroperasjon i Norge? Vi sammenligner priser fra alle de store øyeklinikkene for å gi deg den billigste prisen.

Her får du billigst laseroperasjon.
En artikkel som viser til hvilke utenlandske (øst-europeiske) land hvor man kan spare mest penger.

Til deg som vurderer å dra utenlands.
Kan det være dyrt å ta laseroperasjonen i utlandet? Hva med forsikring og risiko? Hvilke rettigheter har man hvis noe går galt?

Finansiering, betaling og kostnader.
Et økonomisk perspektiv på hvordan man skal klare å skrape sammen nok penger til å ta en laseroperasjon. Det finnes alternativer der ute for de som ikke har spart opp allerede.

Erfaringer fra ekte mennesker og utenlandsartikler

Samleartikkel om erfaringer som ligger rundt på nettet.
I denne artikkelen har vi funnet alle norske artikler i aviser, magasiner og andre nettsider som omtaler en eller flere norske mennesker som har noen erfaringer med laseroperasjon. Og ja – vi har klart å unngå å liste det som åpenbart er skjult reklame.

Øyeoperasjon i utlandet: alt du trenger å vite.
Nyttig sameartikkel for deg som vil spare penger på å dra utenlands for å utføre en laseroperasjon. Her finnes ut alt om risiko, forsikring, pris og foretrukne destinasjoner for nordmenn.

Øyeoperasjon i Warszawa.
Skrevet av en kvinne uten fast tilknytning til Kontaktlinseronline.no.

Synskirurgi i USA
Dette må du tenke på før du velger å dra til USA for en operasjon. Helsesektoren er veldig annerledes i USA med tanke på det man er vant til i Norge.

Anmeldelse: Memira i Bergen.
Memira er en av Norges ledende synskorrigeringskjeder og har klinikker over hele landet.

FAQ – ofte stilte spørsmål og svar

 • Hva skjer under en konsultasjon med øyelegen/kirurgen?

  Det er to ulike møter med øyelege/optiker/fastlege som skjer før en laseroperasjon. Først blir du nødt til å få utført en vanlig synstest og deretter en fullverdig synskirurgi-konsultasjon.

  Synstesten kan bli gjort hos en optikerkjede eller hos fastlegen din. Dette blir gjort for å sjekke hvor godt/dårlig syn du har og hva som eventuelt skal korrigeres. Optikeren eller legen vil også se hvordan pupillen din reagerer i ulike situasjoner i både ”fast” og ”slapp” tilstand.

  Under konsultasjonen vil det bli utført noen litt mer avanserte undersøkelser for å se om du er kvalifisert til å gjennomgå øyeoperasjonen. I og med at laseroperasjonen vil bestå i å blant annet forme hornhinnen din vil det bli tatt veldig nøyaktige undersøkelser av hvordan hornhinnen er formet for å se om det er forsvarlig å gjennomføre operasjonen.

  Det vil også bli tatt undersøkelser av øyelokkene dine for å sjekke at de ikke kan forstyrre helbredelsen i etterkant. Øyelokk er faktisk ganske ofte grunnen til at pasienter opplever komplikasjoner i uker og måneder etter operasjonen.

 • Opererer man begge øynene på samme dag?

  I nesten alle tilfeller vil du operere begge øynene på samme dag og i løpet av samme legetime.

  En laseroperasjon er et veldig trygt inngrep og den totale prosedyren tar ikke mer enn ti minutter per øye, noe som gjør at det ikke er noe vits i å stykke det opp i separate timer.

  Men hvis du har et ønske om å stykke det opp med én eller to ukers mellomrom vil de fleste øyekirurger si seg villige til dette. Men merk at det kan by på noen problemer i form av at det ene øyet har 20/20-syn og det andre fortsatt lider av nærsynthet/langsynthet/astigmatisme. Den totale helbredelsestiden vil også forlenges hvis du velger å utføre to separate operasjoner.

 • Hvor langt tid bruker øynene til å helbrede seg etter en operasjon?

  Øynene dine begynner å gå tilbake til normal tilstand rett etter en laseroperasjon, og dette går som regel veldig kjapt. Men det er vanlig å oppleve litt uklart syn i noen uker eller måneder etter at operasjonen har blitt fullført.

  Det er litt ulik praksis hos de forskjellige klinikkene, men de fleste kirurger møter pasienten igjen bare et par dager etter at operasjonen har skjedd. Dette er for å sjekke at øynene helbreder seg som de skal samt for å sjekke om du har et bedre syn enn før laseroperasjonen.

 • Gjør det vondt å ta en laseroperasjon?

  Den første og mest vitale delen av laseroperasjonen er å korrigere synet ditt med en laser, og her vil du mest sannsynlig kjenne litt trykk mot øyet ditt. Dette er vanligvis ikke smertefullt og prosedyren varer kun i litt mindre enn et minutt.

  Når du kommer hjem fra en øyeoperasjon skal du benytte deg av noen smertedempende øyedråper og det er vanlig at man kjenner litt svie i øynene et par timer etter bruk.

  Riktignok skal det sies at de aller fleste kirurger ber pasientene gå hjem, legge seg i sengen og ta seg et par timer søvn – for deretter å våkne opp til et smertefritt liv med perfekt syn.

  Hvis du skulle oppleve smerter i etterkant av en laseroperasjon, så anbefales det å umiddelbart ta kontakt med klinikken og forklare situasjonen. I Norge er alle kirurger sertifiserte leger og har dermed myndighet til å skrive ut reseptbelagte smertedempende medisiner.

 • Trenger jeg årlige optikerbesøk etter en øyeoperasjon?

  Ja, det er ingenting som tilsier at du ikke trenger å gå til optiker etter en laseroperasjon. Husk på at en slik operasjon kun korrigerer ditt nåværende syn og ikke bremser den negative utviklingen av presbyopi som mennesker over 40 opplever.

  Ikke bare trenger du årlige sjekk hos optiker, men det blir også lagt opp en plan med kirurgen din til jevnlige sjekk etter at du har fått korrigert synet.

 • Vil en laseroperasjon hjelpe meg med å lese tydeligere?

  Har du bikket 40 år og sliter med å lese liten tekst på plakater, i aviser og på TVen? En laseroperasjon kan fikse det problemet.

  Moderne teknologi kan nemlig hjelpe deg med å utføre en operasjon kalt ”monovision” som hjelper til med å fjerne presbyopi. Laseroperasjonen går ut på at det ene øyet opereres og lar det andre øyet forbli litt nærsynt. Grunnen til det er at man oppnår en effekt der det opererte øyet vil kunne se distanserte objekter helt perfekt og det nærsynte øyet vil kunne hjelpe deg med å lese. Til tross for at det høres ut som en forverring av din nåværende situasjon, så er det faktisk noe de aller fleste klarer å bli vant til ganske kjapt.

  Hvis du vurderer å utføre en slik laseroperasjon, så bør du først prøve ut ”monovision”-kontaktlinser som kan fås av din optiker. De selges ikke på internett sammen med vanlige linser da det kreves litt ekstra arbeid for å få tilpasset kontaktlinsene øyestyrken din.

  Enkelte pasienter mener riktignok at dybdesynet forsvinner litt hvis man tar en slik laseroperasjon. Et slikt valg er også nært knyttet til dine interesser og hvilken livsstil du lever. Leser du mye og trives med det? Da kan det være en frihet å ta øyeoperasjonen. Men hvis du stadig skifter mellom ulike aktiviteter og har en meget aktiv livsstil, så bør du kanskje tenke deg nøye om en gang til. Det beste vil nok helt klart være å ta kontakt med en øyelege eller kirurg for å fortelle om dine behov og høre om hvilke løsninger som finnes for deg.

 • Kan en laseroperasjon operere bort astigmatisme?

  Ja, i de fleste tilfeller kan en øyeoperasjon korrigere astigmatisme og resultatet varer livet ut.

  Astigmatisme er et veldig normalt synsproblem og, på tross av sitt noe skremmende og ”eksotiske” navn, er det bare en vanlig synskorrigering som skal til for at mennesker med dette problemet ser godt igjen – akkurat på samme måte som nærsynte og langsynte. Det er nøyaktig de samme hjelpemidlene som fungerer for alle tre variantene: briller, kontaktlinser eller øyeoperasjon.

  Folk som har astigmatisme sliter med at øyets hornhinne (”Cornea” på engelsk) har en litt bredere form. Det finnes mange måter å beskrive det på for å kunne danne seg et ordentlig bilde i hodet, men den vanligste er å beskrive de fleste menneskers hornhinne formet som en vanlig fotball/bordtennisball mens en person med astigmatisme har en hornhinne formet som en amerikansk fotball/baksiden av en skje.

  Laserprosedyren for å eliminere dette problemet går derfor ut på å omforme hornhinnen til å få en rundere form. Det kan også være at enkelte klinikker tar en høyere pris for å korrigere astigmatisme, men dette er noe du blir nødt til å sjekke ut med den klinikken du vurderer å operere deg hos.

 • Kan man bruke kontaktlinser etter å ha tatt en laseroperasjon?

  Til tross for at selve målet med en laseroperasjon er å fjerne behovet for briller og kontaktlinser gjennom å korrigere langsynthet, nærsynthet eller astigmatisme, så er det i noen tilfeller nødvendig å bruke kontaktlinser etter operasjonen.

  Et godt eksempel er de som har utrolig svakt syn og ønsker å korrigere synet til å komme ”nærmere” et perfekt syn. Da er det ikke sikkert at legen fullt og helt kan fikse hornhinnen godt nok til å gi vedkommende et 20/20-syn, men forhåpentligvis kan pasienten i hvert fall få et bedre liv og være mindre avhengig av kontaktlinser og briller.

  Et annet eksempel er en person som har tatt laseroperasjon for lenge siden, men som nå har blitt eldre og dermed lider av det som heter presbyopi. Da kan man for eksempel benytte seg av kontaktlinser i stedet for lesebriller hvis man for eksempel ønsker å lese avisen.Andre tidligere pasienter er kanskje bekymret for at de ikke kan benytte seg av fargelinser?

  Men fortvil ikke. Den gode nyheten er at det er fullstendig trygt å bruke kontaktlinser etter å ha tatt en øyeoperasjon. Mange øyeleger anbefaler at man venter mellom to og tre måneder etter en laseroperasjon før man begynner å bruke kontaktlinser igjen. Spør din lokale optiker eller øyelege for hans eller hennes anbefalinger.

 • Kan jeg kjøre hjem etter en laseroperasjon?

  Nei, det kan du ikke. Du kan enten ta buss, taxi eller få noen andre til å kjøre deg hjem.

  Selv om du kanskje opplever at du ser krystallklart rett etter operasjonen, så er det vanlig at man har et ganske tåkete syn i flere timer etterpå. Under prosedyren vil det også bli brukt noen øyedråper som gjør at øynene dine vil bli svært lyssensitive i en 12-timersperiode. Dette vil gjøre synet ditt dårligere.

  Det beste vil være å alliere seg med en venn eller et familiemedlem som kan kjøre deg hjem, og så kan du ligge og slappe av i bilen.

  Først når du returnerer til klinikken vil øyelegen sjekke synet ditt for å klarere at du ser godt nok til å kjøre uten briller eller linser. Det er først når du har fått denne bekreftelsen at du kan begynne å kjøre bil etter en laseroperasjon. For yrkessjåfører kan det altså være lurt å planlegge god tid i forveien før et eventuelt kirurgisk inngrep.

 • Kan jeg ta en øyeoperasjon hvis jeg er gravid?

  Hormonelle endringer som kvinner opplever under et svangerskap kan ha en direkte påvirkning på hvor nøyaktig resultatet av laseroperasjonen blir. Med andre ord: det er større sjanse for at man får et perfekt syn før/etter et svangerskap enn når man er gravid. Hormonbalansen kan også ha en negativ effekt på hvor fort øynene helbreder seg etter en operasjon.

  I tillegg er det en del medikamenter som skal brukes i sammenheng med en øyeoperasjon, og det er en liten risiko for at dette er medisiner som gravide ikke bør ha i seg – med tanke på babyens helse. Blant annet skal pasientene få i seg noe valiumlignende dagen de skal opereres og i ettertid skal man benytte seg av antibiotika-øyedråper for å minke faren for infeksjon.

  Effekten av disse medikamentene på gravide kvinner har det ikke blitt forsket godt nok på, og man prøver i stor grad å be gravide vente til de har fått barnet før de går i gang med slike omfattende operasjoner.

skjeve hornhinner


Kontaktlinser Online

Om Kontaktlinseronline.no | Kontakt oss | Presse | Personvernerklæring | Tips en venn | Sitemap
Kontaktlinse verdikort | Kontaktlinser - historie


Kontaktlinseronline.no er et uavhengig nettsted med informasjon om kontaktlinser, ikke tilknyttet noen forhandler eller distributør.

Copyright © 2006-2024, Kontaktlinseronline.no - All Rights Reserved.